Gamla Väster, Malmö

Skomakaregatan 4 A

Såld, 2018-02-20
Slutpris
5 000 000 kr
Avgift
7 937 kr
Antal rum
3
Boarea
143 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 040-608 30 31

 • Extra kontaktperson

  Carolina Enhörning

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 09

Bilder

Området

Att bo på Gamla Väster

Detta är utan tvekan ett av de mest välbevarade kvarteren i hela Malmö. Omgivningarna är fantastiska och området är verkligen en oas mitt i storstaden. Efterhand som Malmö vuxit i riktning mot Öresund har Gamla Väster också blivit allt mer välbesökt.

Gamla väster ligger mellan Kungsparken och Stortorget samt avgränsas i norr av Norra Vallgatan och i söder av Gamla kyrkogården och Gustav Adolfs torg, eller ”Gustav” som det kallas av Malmöborna. Torget omges av lummig grönska och har ett flertal fontäner och många sittplatser. I området finns några av Malmös mest anrika och pampiga byggnader.

Denna del av Malmö är ett ypperligt exempel på hur man kan bevara en vacker gammal stadskärna. Här finns många hus som alla har en egen berättelse, vissa med anor så långt tillbaka som 1300-talet. En mängd konstgallerier och designbutiker i området vittnar om hur det gamla arbetarekvarteret på 1970-talet övertogs av kulturintresserade företagare.

De gamla kvarteren består huvudsakligen av privatägda flerbostadshus av varierande ålder och antal våningar men här finns även kontor, restauranger, affärer och hotell. Den oregelbundna bebyggelsen ger ett charmigt och trivsamt intryck, vilket gör det lätt att förstå att bostäderna är mycket eftertraktade.

Strax intill Stortorget ligger Lilla Torg med flera mysiga restauranger. Sommartid finns här stora uteserveringar som sjuder av liv och rörelse. Lilla Torg är ett modernt torg med gamla anor som tillkom redan på 1500-talet. Precis söder om torget ligger Hedmanska Gården, där du kan gå på konstutställningar och olika kulturevenemang. I närheten finns även flera korsvirkeshus och andra låghus i olika färger med stockrosor längs husväggarna, vilket ytterligare bidrar till kvarterens pittoreska skönhet.

Från Gamla Väster har du hela tiden en direkt närhet till centralstationen och andra attraktiva stadsdelar som till exempel Dockan och Västra Hamnen. Med bara någon minuts promenad befinner du dig i vackra Kungsparken och Slottssparken och vidare bort mot Ribersborg och Malmös egna sandstrand Ribban.

Köpa eller sälja bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Väster, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Ostindiefararegatan 5
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  6 370 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  99 kvm