Hoppa till innehåll
Rummets storlek skapar två naturliga avdelningar i rummet. Stora Nygatan 53 - Bjurfors

Storslagen arkitektvåning med hänförande utsikt

Gamla Väster, Malmö

Stora Nygatan 53

Slutpris:
10 050 000 kr
Avgift:
8 517 kr*
Antal rum:
6
Boarea:
192 kvm
Byggår:
1939
Våningsplan:
4 av 7
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 200 kr/månad.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Vill du också sälja din bostad?

Film

Film

Bilder

 • Rummets storlek skapar två naturliga avdelningar i rummet. Stora Nygatan 53 - Bjurfors
  Rummets storlek skapar två naturliga avdelningar i rummet
 • Franska balkonger mot Gamla kyrkogårdens grönska. Stora Nygatan 53 - Bjurfors
  Franska balkonger mot Gamla kyrkogårdens grönska
 • Öppen spis med vackra detaljer. Stora Nygatan 53 - Bjurfors
  Öppen spis med vackra detaljer
 • Fiskbensparkett och tidstypiska dörrar. Stora Nygatan 53 - Bjurfors
  Fiskbensparkett och tidstypiska dörrar
 • Elegant och trivsamt på samma gång. Stora Nygatan 53 - Bjurfors
  Elegant och trivsamt på samma gång

Om Gamla Väster

Att bo på Gamla Väster

På Gamla Väster blandas nutid med dåtid. Rader av charmiga låghus i pastellkulörer och imponerande byggnader från svunnen tid, länkas samman med kullerstensgränder och öppna torg. Detta är en välbevarad skatt mitt inne i centrala Malmö. På Gamla Väster är kvarteren fyllda med ständigt liv, av rörelse och möten.

Gamla Väster, som ramas in av Norra Vallgatans kanal och Gamla Kyrkogården i söder, utmärker sig genom att vara en del av centrala Malmö som ”räddades” undan 1970-talets rivningsboom. Då var det en sliten och nedgången miljö men kulturaktivister och Malmö Museum protesterade högljutt mot planerna som lades ner till glädje för alla. Idag, efter omfattande restaureringar, finns här stadens mest eftertraktade boenden.

Många av byggnaderna i de gamla kvarteren är privatägda flerbostadshus och vissa av dessa har varit hem för både herrefolk och arbetare ända sedan 1300-talet. Men i området finns även kontorslokaler, restauranger, affärer och hotell i byggnader från olika epoker. Antalet konstgallerier och designbutiker är särskilt stort. De passar väl in då husen ofta är originella och på sitt sätt förhöjer exponeringen av verken och därmed upplevelsen. Ett exempel är Föreningen Svensk Form Syd som med uppdrag från regeringen, visar utställningar inom nutida design och arkitektur i Hedmanska gården som uppfördes år 1597.

Stortorget och Lilla Torg ligger intill varandra men är av helt olika karaktär. Lilla Torg har under åren vuxit fram som en kafé- och restaurangtät samlingsplats för Malmöbor och besökare. Stortorget definieras främst av intressanta byggnader från skilda epoker och ger i likhet med närliggande Gustaf Adolfs Torg en lugnare miljö. På ”Gustav” som det kallas finns sittbänkar och fontäner omringade av lummig grönska.

I anslutning till Gamla Väster invid Centralstationen har ett spännande stadskvarter vuxit fram under de senaste åren. Tanken var att skapa en mötesplats för allmänheten och 2015 invigdes Malmö Live som är ett hus för musik, nöjesliv och kultur. I kvarteret finns också kongresshall, hotell och restauranger.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND