Fint och renoverat radhus på populärt läge

Gullvik, Malmö

Granviksgatan 38

På förhand
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
5 363 kr
Boarea
93 kvm
Typ
Bostadsrätt
Antal rum
4

Fint och renoverat radhus på populärt läge

Fint radhus på insynsskyddad tomt på ett barnvänligt och lugnt område med närhet till allt

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till ett välplanerat BR-radhus med ljusa ytskickt och med ett soligt läge. Här får man 93 välplanerade kvadratmetrar som fördelas på två plan. På nedre plan finner man ett kök med matplats, sällskapsrum, sovrum helkaklat badrum med dusch. På övre plan finner vi bostadens andra två sovrum, helkaklat badrum med jacuzzi.

Tomten är välskött och precis som huset är denna välplanerad. En del av tomten är stenlagd och även träddäck finns. På baksidan finns även liten gräsmatta. På detta sätt har man skapat en utemiljö som lämpar sig för både stora och små. Det välplanerade huset, den härliga utemiljön i kombination med den välskötta föreningen gör detta till ett hem att stormtrivas i! Här finner vi ett hem som faller de flesta i smaken med ett perfekt läge med närhet till skola, dagis, parkering och grönskan. För den som pendlar finns här goda kommunikations-möjligheter.

Välkomna på visning!

Interiör

Interiör: Hall
Rymlig hall med plats för ytterkläder och annan förvaring. Ljusa väggar och laminatgolv. Inbyggda spotlights på hela entréplanet.

Badrum
Helkaklat badrum i tidlöst utförande. Utrustat med dusch, wc, förvaring, tvättmaskin och pannan. Renoverat under 2015

Kök
Rymligt köket i äldre utförande. Bra med arbetsytor och förvaring. På golvet vilar laminat. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl/frys. I anslutning till köket finns matplatsen. Stort utrymme för ett rejält matbord med plats för 6-8 middagsgäster.

Vardagsrum
Stort och rymligt vardagsrum med fina fönsterpartier ut mot den fina uteplatsen på baksidan. Ljusa väggar och laminatgolv.

Sovrum 1
Välplanerat sovrum med plats för säng.

Ovanvåning

Sovrum 2-3
Här uppe finns två rymliga sovrum. Ett av sovrummen har en rymlig klädkammare. Ljusa väggar och laminatgolv.

Badrum
Helkaklat badrum i sobra färger. Utrustat med wc, bubbelbadkar, spegel och förvaringsskåp. Renoverat 2016.

Ett hem att trivas i.

Välkomna på visning

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sjövik 3

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Växthuset i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
61
Antal hyresrätter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Växthuset i Malmö omfattar förvaltning av fastigheten Brf Sjövik 3 Malmö med adresserna Granviksgatan 36-98 och Helenetorpsgatan 6-66. Föreningen består av 61 lägenheter, varav 4 upplåts med hyrsrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 2007. Föreningens byggnader uppfördes under 1986. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen höjde avgiften med 1 % 2019-01-01. Inga beslutade avgiftsförändringar finns i dagsläget. Kontroll 2019-03-20.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar AB. I försäkringen ingår momentet styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. I försäkringen ingår även bostadsrättstillägg.

Följande uppgifter är hämtade från föreningens årsredovisning samt från representanter för föreningen. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Föreningens ekonomi

Byte av fläkt, varmvattenberedare och radiatorer sker en gång per lägenhet från originalet, om det är sönder.

Renoveringar - Utförda och planerade

2016 utfördes renovering och målning av boendes förråd samt spjälstaket mellan husen. Under året har föreningen även utfört lagning av frostsprängningar samt målningsförbättringar.
2017 yttre/inre översyn av miljörum, tvättstugor, garage samt takpannor hängrännor, och stuprör. Renovering av skyddsrum vid Domingogården. Översyn samtliga fläktsystem/aggregat och byte av ett antal takfönster.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterats 2017 och sträcker sig fram till 2036. Underhållsplanen uppdateras minst var femte år.

Parkering

Till samtliga lägenheter tillhör det garage. Föreningen har en gästparkering för besökare, kontakta styrelsen för att få parkeringstillstånd.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.
I dagsläget har föreningen förhandlat om ett nytt avtal från ComHem där både kabel-tv (basutbud) och internetanslutning ska kunna fås för 215 kr/månaden.

Gemensamma utrymmen

Varje gård har en gemensam tvättstuga med tillgång till tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en gemensam föreningslokal som kan hyras av medlemmar, depositionskostnad 1 000 kr/tillfälle varav 500 kr återfås när lokalen är städad.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
97
Energideklarationsdatum
2010-04-08

Uteplats/balkong

Stor uteplats på baksidan och framsidan.

Ombyggnad, Renoveringar

2015 Renoverat badrum
2016 Badrum renoverat ovanvåning
2016 Byggt staket på uteplatsen.
2019 Målning av hela huset
2019 Nya golv på hela första våningen
2019 Nydragen el i hela huset
2019 Spotlights i hela första våningen
2019 Byggt ett sovrum till

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd finns på framsidan av huset.

Stor tvättstuga finns endast några meter från huset.

TV/bredband

Com hem

Com hem

Parkering

Till samtliga lägenheter tillhör det garage. Föreningen har en gästparkering för besökare, kontakta styrelsen för att få parkeringstillstånd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 363 kr

I avgiften ingår kallvatten, kabel-tv och garage. Varmvatten och hushållsel tecknas och debiteras separat.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,5924%
Andel av årsavgiften är
1,71%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
001
Våningsplan
0*
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
93 kvm**

* Våning 1 & 2

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Värme
900 kr
Summa
900 kr

I posten uppvärmning ingår även kostnaden för hushållselen. Under vintern ligger kostnaden på ca 1200:-/månad

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1986
Uppvärmning
Direktverkande el
Ventilation
Mekanisk frånluft

Länkar

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gullvik? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Granviksgatan 38

Granviksgatan 38,
214 58 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04