Totalrenoverat flerfamiljshus på Håkanstorp

Håkanstorp, Malmö

Danska vägen 49

På förhand
Utgångspris
4 895 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
499 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
119 kvm / 105 kvm

Totalrenoverat flerfamiljshus på Håkanstorp

Nu finns chansen att köpa ett hus med tre inflyttningsklara lägenheter med gästhus på tomten. Investera och hyr ut! Välkomna

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

 • Extra kontaktperson

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors presenterar en totalrenoverad fastighet med totalt tre stycken lägenheter och ett mindre gästhus på tomten. Välj själva om ni vill investera och hyra ut eller bo i hela huset själva. Huset har totalrenoverats under 2009-2010 med bland annat ny fasad, nya fönster, dränering, värmesystem, ombyggnad av planlösning samt nydragen el. Här får ni ett inflyttningsklart hus med stora möjligheter. Huset är beläget på hörntomt med staket runt hela vilket avskärmar tomten på ett fint sätt. Två stycken uterum som förlänger vår och sommarperioden samt en fin takterrass. På tomten finns även ett stort dubbelgarage och precis utanför finns plats för minst 2 bilar till.

I denna östra del av staden är du nära naturen och har ett bekvämt avstånd till city men även Jägersro Travbana, Kvarnbys golfbana och motorvägen som tar dig bl.a. till Malmö Airport och Öresundsbron. Perfekt för dig som pendlar! För barnen finns bra skolor. Bo i ett lugnt område av staden där många andra barnfamiljer och äldre personer bor. Näraliggande Toftanäs kompletterar den pulserande cityhandeln inne i Malmös stadskärna.

Ett hem som måste upplevas på plats.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkomna in i ett unikt hus som fördelar sig över 3 plan inklusive källare. Huset är idag uppdelat i tre stycken lägenheter, ett på vardera plan samt ett uterum som även det kan hyras ut eller användas som gästrum.

Trapphus/éntre
Välkomnas till entren/trapphuset som fördelar oss vidare till de tre lägenheterna.

Hall
Direkt innanför entren på första plan går vi in till den första lägenhten. Här möts vi av en ljus hall med goda avhängningsmöjligheter rak fram längre in i hallen. På golvet ligger ett praktiskt klinker och väggarna vitt målade.

Badrum
Direkt till höger om hallen finns ett badrum som renoverades senast 2010. Helkaklat badrum som är utrustad med wc-stol, handfat, dusch, badrumsskåp, tvättmaskin, torktumlare.

Sovrum 1
Längre in i hallen till höger finner vi ett sovrum. Med fönster i två väderstreck flödar ljuset in i rummet och plats finns för dubbelsäng och möblering efter eget tycke och smak. Målade väggar och parkett på golvet.

Vardagsrum
Till vänster om hallen når vi vardagsrummet som ligger på gaveln med fönster i två väderstreck där ljuset flödar in. Vardagsrummet ger plats för den större soffgruppen och det är öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet.

Kök
Genom den moderna och öppna planlösningen från vardagsrummet når vi köket som är praktiskt med mycket förvaring, stora arbetsytor samt plats för ett större matbord för upp till 8 personer. Perfekt för den med intresse för att laga mat till sina nära och kära. Köksinredningen går i ljusa toner med köksluckorna i ljust trä av märke IKEA, svart kakel ovan diskbänken samt en mörk bänkskiva. Även här ligger parkettgolvet i ek. Kökets utrusning består av spis (Electrolux), mikro (electrolux), kombinerad kyl och frys (electrolux), Fläkt , Diskmaskin (electrolux). Köket renoverades 2009 då samtliga vitvaror är ifrån det året också. Från köket nås det inglasade uterummet.

Sovrum 2
Vidare genom köket nås det andra sovrummet på entreplan. Målade gröna väggar och parkettgolv. Rummet ger plats för säng, skrivbord och förvaring.

Våning 2
En trappa upp i huset når vi våning 2 och den andra lägenheten.

Hall
Rymlig hall med en större garderob.

Badrum
Från hallen nås ovanvåningens badrum. Helkaklat badrum som renoverade 2009. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch med duschväggar, badrumsskåp med förvaring.

Sovrum
Vidare genom hallen nås ett av ovanvåningens två sovrum. Ger plats för säng och garderober.

Sovrum
Från hallen till vänster har vi ännu ett sovrum med plats för säng, förvaring och annan möblering efter eget tycke.

Kök
Från hallen och in till vänster har vi ovanvåningens kök. Fullutrustat kök med kombinerad kyl och frys, ugn, spis, micro samt diskmaskin. Allt renoverades 2009. Köket har gott om förvaring med luckor i trä och laminatbänskiva med mörkt kakel ovan. Här finns även plats för matsalsbord.

Vardagsrum
Det är öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Vita väggar och parkettgolv. Lätt att möblera med soffgruppen, byråer och annan möblering. Härifrån nås även de stora terassen på soligt läge.
Genomgående går väggarna här i ljusa toner och ett genomgående ekparkett på golv.

Källarplan
En trappa ner från entreplan når vi källarvåningen som även den är utrustad med kök med öppen planlösning mot vardagsrum, helkaklat badrum med dusch och tvättstuga samt sovrum.
Genomgående ljusa väggar och klinker på golv här.

Garage
Dubbelgarage med plats för två bilar och övrig förvaring om så önskas.

Uterum
Uterummet är perfekt för att hyra ut eller användas som gästrum. Rummet är utrustat med kök, sovrum/allrum samt helkaklat badrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kungsljuset 22

Övriga byggnader/utrymmen

Carport, garage och gästhus (uthyrningsdel med kokvrå och badrum).

TV/bredband

Kabel-tv

FIBER via Telia

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM1-25/817.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 895 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Boarea
119 kvm*
Tomtarea
499 kvm
Biarea
105 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
15 000 kr
Värme
22 200 kr
Renhållning
1 700 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
44 900 kr

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 200 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
127
Energideklarationsdatum
2018-01-26

Uteplats/balkong

Uterum

Ombyggnad, Renoveringar

Under 2009-2010 totalrenoverades huset både invändigt och utvändigt.

Tomt

Friköpt trädgårdstomt omgärdat med staket som ligger på en hörna.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1967-03-31) Stadsplan (1966-02-17) Stadsplan (1947-02-21)

Parkering

Bilplats för 2 bilar

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 286 000 kr
Byggnadsvärde
1 087 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd källare
Byggår
1925*
Fasad
Puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel/puts
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme ca 10 år gammal
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster

* Värdeår 1950

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Håkanstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Danska vägen 49

Danska vägen 49,
212 29 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

 • Extra kontaktperson

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62