Unik renoverad gavellägenhet

Håkanstorp, Malmö

Sallerupsvägen 89B

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
4 276 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
91 kvm

Unik renoverad gavellägenhet

Välkommen till en mycket trevlig, fräsch och välplanerad lägenhet på populära Håkanstorp. Finns endast ett fåtal fyrarummare i föreningen.

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors har än en gång fått äran att presentera en fin och välrenoverad bostad och den så omtyckta Riksbyggens Brf Malmöhus 10, populära lägenheter med balkong mot solsäkra söder. Denna gång erbjuds en ovanlig och stor fyrarummare som har byggts om på 91 kvm. Lägenheten ligger högst upp på tredje våningen med unikt gavelläge med ingen insyn och ingen granne ovanför.

Redan när dörren öppnas finner vi en känsla av nyrenoverade ytor. Vi erbjuds öppen och modern planlösning med genomgående ljusinsläpp, fint helkaklat badrum i stilfullt utförande med egen tvättmaskin och renoverad gästtoalett, fint kök från HTH med bänkskiva i granit med alla tänkbara bekvämligheter. 2-3 välplanerade sovrum med fint ljusinsläpp. Stort och välplanerat vardagsrum.

Allt detta i stabil Riksbyggen-förening som erbjuder mycket fint grönskande innergård och vackra omgivningar kring husen. I föreningen finns gott om aktiviteter och tillgång till bl.a. boulebana, motionslokal och fritidslokal/ festlokal för upp mot 50 gäster. Ett fint läge med närhet till bra skola/förskola, ringvägen, bussförbindelser och matbutiker. Ett boende som verkligen bör ses på plats,

Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Stor och rymlig hall med plats för förvaring. Vita väggar och klinker på golvet. I hallen finns bra med förvaringsmöjligheter.

Gäst wc
Helkaklad gästtoalett med vitt kaklade väggar och mörkt klinker på golvet. Utrustat med wc, tvättställ med förvaring och en exklusiv granitskiva.

Kök
Stort och hemtrevligt och påkostat kök från HTH. Hela köket blev totalrenoverat under 2009. Vita köksluckor och exklusiv bänkskiva i slitstark granit. Stora fina fönsterpartier med tanke på det unika gavelläget. Utrustat med rostfria maskiner. Utrustat med spis, häll, kyl/frys, diskmaskin, fläkt och mikro. På golvet vilar grå klinker. Från köket finns en öppning in mot matrummet med plats för många middagsgäster. För er som vill går det enkelt att återskapa till sovrum. Ekparkett och målade väggar.

Sovrum 1
Stort och hemtrevligt sovrum med plats för dubbelsäng. Vita väggar och parkett på golvet. Bra förvaring i skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2
Rofyllt sovrum med släta väggar och parkett på golvet. Inbyggd förvaring.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med fina fönsterpartier. Här finns gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Utgång till balkongen. Ekparkett och målade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum i sobra färger. Utrustat med dusch, tvättställ, handdukstork och tvättmaskin. I badrummet finns ett fönster som bidrar till ljusinsläpp.

En bostad som måste upplevas på plats.

Välkomna!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kungsliljan 1

Ombyggnad, Renoveringar

2009 Totalrenovering av lägenheten
2009 Kök från HTH

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns barnvagnsförråd, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga att tillgå. Festlokal för ca 50 personer kan hyras för 500:- (Gratis för barnkalas). Det finns även en övernattningslägenhet som är utrustad med kokvrå och dusch - kostnad ca 200 kr/natt.

TV/bredband

Via Ownit

Ingår i avgiften via Ownit, 100Mbit/s.

Parkering

11 garageplatser. Går att hyra för 375 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
160 parkeringsplatser. Går att hyra för 60 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Bra parkeringsmöjligheter i området för boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift
4 276 kr

I avgiften ingår vatten, kabel-tv (grundutbud), bredband och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för värme om 950 kr/mån tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,40568%
Andel av årsavgiften är
0,40571%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
99
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
91 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Värme
950 kr
Summa
950 kr

Obligatoriskt tillägg på 950

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-04-23

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
337
Antal lokaler
15
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 10 är en gammal välskött förening med stabil ekonomi. Föreningen registrerades 1957 och omfattar 337 lägenheter och 15 lokaler (bl.a tobaksbutik, konditori, pizzeria, blomsteraffär, frisör). Föreningens adresser är Scheelegatan, Klubbegatan, Sallerupsvägen, Sköldgatan och Fylkinggatan. Den ekonomiska förvaltningen sköter Riksbyggen.

Ekonomi:
- Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar. (Kontrollerat med styrelsen 2020-07-03)
- Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Kungsliljan 1 och Kattfoten 1. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.om. 2020-12-31. Omförhandling av tomträttsavgälden sker 2020-12-31. Styrelsen har ännu inte beslutat om någon eventuell avgiftshöjning på grund av tomträtten (kontrollerat med styrelsen 2020-07-03)

Medlemskap:
- Föreningen tillåter andrahandsuthyrning, en ansökan ska skickas till styrelsen först.
- Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
- Föreningen tillåter delat ägande (minst 10/90). Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
- I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn tillsammans med säljare och köpare. Kontakta fastighetskontoret för bokning, 040-939798, mån-fre 8-11.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1993/94 Fönsterbyte (3 glas).
1996 Säkerhetsdörrar installerades i föreningen.
1997/98 Byte av kall/varmvattenledningar.
2000 Tak omlagt.
2008 Spolning av avloppsstammar.
2009 Nya grindar till innergården.
2015 Gemensamma utrymmen, fasadunderhåll, installationer, ventilation samt fasadunderhåll.
2017 Fönsterbyte och fasadrenovering höghuset.
2020 Relining av avloppsstammarna

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att renovera balkongerna år 2021.

Parkering

I föreningen finns 160 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad samt 11 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till fiber och i avgiften ingår ett TV-basutbud via bredbandsbolaget samt bredbandsuppkoppling via Ownit. (100 Mbit/s).

Gårdsplats/innergård

Trevlig och stor innergård med mycket grönska i form av gräsmattor, planteringar och träd. Här finns även stensatta uteplatser, möblemang och grillmöjligheter till medlemmarnas förfogande.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kr/dygn samt en festlokal som kan hyras till en kostnad om 550 kr/tillfälle.
I föreningen finns 11 tvättstugor som samtliga är utrustade med två eller tre tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum eller torkskåp.
Det finns även cykelrum.

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Håkanstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Sallerupsvägen 89B

Sallerupsvägen 89B,
212 28 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04