Bo på tredje våningen i en fin renoverad tvåa på ostört läge med balkong

Håkanstorp, Malmö

Sköldgatan 6A

Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
4 314 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
58 kvm

Visning

 • söndag 19/1, KL 14:00 - 14:30

  Öppen visning - välkommen!

Bo på tredje våningen i en fin renoverad tvåa på ostört läge med balkong

Välkommen till en renoverad, fräsch och tilltalande lägenhet på populära Håkanstorp. Hela lägenheten är otroligt fin och välskött. Välkommen

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Vi har än en gång fått äran att presentera en av Håkanstorps bästa 2:or med ett toppläge högst upp i fastigheten samt balkong i soligt sydvästläge. Denna gång erbjuds en mycket välplanerad lägenhet med helkaklat badrum, stort sovrum med två lyxiga klädkammare samt ett nyrenoverat kök med öppen planlösning mot vardagsrum där utgång till balkongen nås. Denna otroligt fina bostad vetter dessutom ut mot den lummiga grönskan i parken nedanför som även omges av det familjära och lugna villakvarteret.

Interiör

Interiör: På ett attraktivt läge högst upp på gaveln finner ni denna insynsskyddade lägenhetspärla. Redan när ni kliver in genom den inbjudande hallen får ni en känsla av den nyrenoverade bostaden. På golvet vilar ett vackert klinker i sobra och eleganta toner av sten. Hallen förser er med gott om förvaringsutrymme i den intilliggande och praktiska garderoben.

Längre in i denna fina bostad erbjuds ni öppen planlösning med genomgående ljusinsläpp och vacker ekparkett på golvet. Detta i form av det totalrenoverade och stilsäkra köket i vitt (2016) som är vackert sammanflätat med vardagsrummet med utgång till den insynsskyddade balkongen på gaveln. Köket är fullt utrustat med alla tänkbara bekvämligheter så som kombinerad kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, ugn, diskmaskin, induktionshäll samt köksfläkt. Köket har för övrigt goda arbetsytor och plats för ett matbord för många sittande gäster om ni önskar det.

Vardagsrummet får trevliga ljusinsläpp från flertalet fönster ut mot balkongen och ger er även tid för återhämtning i soffan framför er favoritserie. När solen tittar fram passar inget bättre än att ta med er nygjorda sallad ut på balkong för att njuta av solens strålar och fåglarnas kvitter.

Tar ni er sedan vidare till det rofyllda sovrummet med flödande ljusinsläpp blir ni bortskämda med två lyxiga klädkammare som rymmer säsongens kreationer. Här är väggarna stilrent slätmålade i vitt och blir en fin kontrast till ekparketten som även återkommer här.

Till sist når ni det helkaklade badrummet i original som går i vitt med en sober bård i grönt. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, handdukstork, ett praktiskt litet fönster samt ett badkar för vilsamma stunder.

Här bor ni i en välskött HSB-föreningen från 1949 med trivsamma gårdar och fastigheter. Utmärkta kommunikationer med buss från Sallerupsvägen och det är gång- och cykelavstånd till Ellstorp, Värnhem och city.

Ett boende som verkligen bör ses på plats, varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kallan 1

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd finns i källaren

TV/bredband

fibernät via HSB Bolina 2.0

fibernät via HSB Bolina 2.0

Parkering

Föreningen disponerar 19 stycken parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Parkeringsplatsen kostar 100 kronor per månad. Kölista finns.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 314 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,60298%
Andel av årsavgiften är
1,60298%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-07-05

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kallan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
60
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Kallan 1 med 60 st lägenheter och 19 st parkeringsplatser. På fastigheten finns tre bostadshus byggda 1949. Föreningen har antagit nya stadgar. Marken upplåten med tomträtt, avtalet gäller t o m 31 december 2022.

Brf Kallan har tecknat ett bostadsrättstillägg för alla medlemmar som ingår i avgiften. Medlemmen behöver alltså inte själv teckna detta komplement till sin hemförsäkring.

Föreningen höjde avgifterna med 2% 2020-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. I dagsläget finns inga höjningar inplanerade, kontroll 2020-01-08.

Föreningen accepterar delat ägande, men de vill att den som bor i bostadsrätten ska äga en del själv.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Medlemskap
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Styrelsen vill gärna träffa köparen och säljaren gemensamt för en tillsyn av lägenheten innan tillträde.

Ovanstående information är hämtad från årsredovisning, hemsida samt representant från styrelsen. Slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med berörd förening.

Föreningens ekonomi

Höjning av avgift 2% skedde den 2020-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1990-talet El jordades i lägenheterna
1996 Balkonger
1999 Fönsterbyte
2000 Tappvattenstammar
2002 Nya element
2006 Badrum renoverades
2006 Nya avloppsstammar
2010 Ommålning av trapphus
2011 Nyckelbrickor - port och tvätt
2012 Nya postboxar
2014 Brandvarnare har delats ut till samtliga hushåll
2014 Installation av brand/utrymningslarm i samtliga källare
2014 OVK har utförts under hösten
2014 Utrymningslarm i samtliga källare
2014 Miljöhus
2013/2014 Nya torkskåp i tvättstugorna
2013/2014 Beskärning av häckar, förnyat utemiljön
2016 Takomläggning samt fog fräsning.
2016 Vindarna har tilläggsisolerats och försetts med nya stegar. Vindsdörrarna har fått nya lås.
2016 Stuprännor och hängrännor har bytts ut, plåttaken till entréerna har tvättats och målats, socklarna har putsats om och målats.
2016 Tegelbalkarna som varit i dåligt skick har bytts ut, plasttak till samtliga balkonger på översta våningen samt samtliga balkongfronter har tvättats.
2016 Kameraövervakning har installerats vid miljöhusen.
2017 Renoverat utemiljön
2019 Utbyte av maskinpark i tvättstugorna

Föreningen har en underhållsplan som styrelsen årligen uppdaterar och enligt vad planen säger är det följande som kommer att ske:
2020 Byte av värmesystem

Parkering

Föreningen disponerar 19 stycken parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Parkeringsplatsen kostar 100 kronor per månad. Kölista finns.

TV/bredband

Förening är ansluten till Canal Digital och erbjuder baspaketet till kabel-TV. Föreningen är kopplad till HSB Bolina. HSB Bolina har i dagsläget möjlighet att välja mellan olika operatörers erbjudanden inom bredband, IP-telefoni och IP-tv.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd, cykelförråd, samlingslokal, 2 tvättstugor och 2 torkrum. Ej samma hus. Hobbyrum finns att tillgå.

Övrigt

Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen samt att undersöka lägenheten. Gå gärna in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/malmo/kallan

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Håkanstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Sköldgatan 6A

Sköldgatan 6A,
212 29 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04