Bo på tredje våningen i en fin tvåa på ostört läge

Håkanstorp, Malmö

Sköldgatan 6B

Utgångspris
1 095 000 kr
Avgift
3 908 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
55 kvm

Bo på tredje våningen i en fin tvåa på ostört läge

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sköldgatan 6B - Bjurfors
. Sköldgatan 6B - Bjurfors
Namnlös bild. Sköldgatan 6B - Bjurfors
Namnlös bild
. Sköldgatan 6B - Bjurfors
. Sköldgatan 6B - Bjurfors
. Sköldgatan 6B - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Än en gång har vi fått äran att presentera en av Håkanstorps, och den så omtyckta föreningen HSB Kallan med populära lägenheter. Denna gång erbjuds en perfektionistiskt bostad med bostadsyta om 55 kvm högst upp i huset.

Redan när dörren öppnas får vi en känsla av den fina lägenheten. Vi erbjuds öppen planlösning med genomgående ljusinsläpp, fint helkaklat badrum som föreningen renoverade i samband med stambytet. Nyare kök med alla tänkbara bekvämligheter, ett bra sovrum med bra plats och ett rejält vardagsrum.

Allt detta i stabil HSB -förening som erbjuder mycket fint grönskande innergård och vackra omgivningar kring husen. Ett fint läge med närhet till bra skola/förskola, ringvägen, bussförbindelser och matbutiker.

Ett boende som verkligen bör ses på plats, välkommen på visning!

Interiör

Hall
Lägenheten har en mycket välkomnade hall med ljusa väggar och på golvet vilar fint klinker. I taket finns infällda spotlights. I hallen finns platsbyggd garderob med skjutdörrar.

Kök
Stort och hemtrevligt kök som blev renoverat för några år sedan. Fina köksluckor, bänkskiva i Ek, fint kakel och rostfria maskiner. Köket ger en modern och tidlös look som passar de flesta. Här finns fönster som ger ett bra ljus ut över matplatsen och hallen. (Micron fungerar ej).

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum med fint genomgående parkettgolv som samspelar med ljusa släta väggar och härligt ljusinsläpp.

Sovrum
Sovrummet är välplanerat med plats för dubbelsäng och plats för förvaring för dig som önskar. Här ligger ett nyare parkettgolv. Väggarna är målade i en en ljus kulör.

Badrum
Helkaklat badrum som blev renoverat under 2006 av föreningens regi. Under renoveringarna bytte man stammarna. Infällda spotlights i taket.

Varmt välkomna

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kallan 1

Ombyggnad, Renoveringar

2011-2012. Renovering av köket

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, 2 st källarförråd, samlingslokal, 2 tvättstugor i källaren och 2 torkrum.

TV/bredband

fibernät via HSB Bolina 2.0

fibernät via HSB Bolina 2.0

Parkering

Föreningen disponerar 19 stycken parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Parkeringsplatsen kostar 100 kronor per månad. Kölista finns.

Månadsavgift

Avgift
3 908 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
1,45833%
Andel av årsavgiften är
1,45833%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-07-05

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kallan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
60
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Kallan 1 med 60 st bostadsrättslägenheter och 19 st parkeringsplatser. På fastigheten finns tre bostadshus byggda 1949. Marken är upplåten med tomträtt, avtalet gäller t o m 2022-12-31.

Ekonomi:
- Brf Kallan har tecknat ett bostadsrättstillägg för alla medlemmar som ingår i avgiften. Medlemmen behöver alltså inte själv teckna detta komplement till sin hemförsäkring.
- Föreningen höjde senast avgifterna med 2% 2020-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. I dagsläget finns inga höjningar inplanerade, kontroll 2021-02-18.
- Föreningen höll stämma den 28/10 med anledning av tomträtten. Föreningens medlemmar röstade enhälligt för friköp. Då de planerat för detta ett antal år så är föreningen ekonomiskt förberedda och planerar inga höjningar av avgiften.

Medlemskap
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
- Föreningen accepterar delat ägande, men de vill att den som bor i bostadsrätten ska äga en del själv.
- Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
- Styrelsen vill gärna träffa köparen och säljaren gemensamt för en tillsyn av lägenheten innan tillträde.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1990-talet El jordades i lägenheterna
1996 Balkonger
1999 Fönsterbyte
2000 Tappvattenstammar
2002 Nya element
2006 Badrum renoverades
2006 Nya avloppsstammar
2010 Ommålning av trapphus
2011 Nyckelbrickor - port och tvätt
2012 Nya postboxar
2014 Brandvarnare har delats ut till samtliga hushåll
2014 Installation av brand/utrymningslarm i samtliga källare
2014 OVK har utförts under hösten
2014 Utrymningslarm i samtliga källare
2014 Miljöhus
2013/2014 Nya torkskåp i tvättstugorna
2013/2014 Beskärning av häckar, förnyat utemiljön
2016 Takomläggning samt fog fräsning.
2016 Vindarna har tilläggsisolerats och försetts med nya stegar. Vindsdörrarna har fått nya lås.
2016 Stuprännor och hängrännor har bytts ut, plåttaken till entréerna har tvättats och målats, socklarna har putsats om och målats.
2016 Tegelbalkarna som varit i dåligt skick har bytts ut, plasttak till samtliga balkonger på översta våningen samt samtliga balkongfronter har tvättats.
2016 Kameraövervakning har installerats vid miljöhusen.
2017 Renoverat utemiljön
2019 Utbyte av maskinpark i tvättstugorna
2020 Byte värmesystem

Planerade renoveringar:
2021 Byte av källardörrar
Enligt underhållsplanen har föreningen inga kommande större åtgärder de närmsta åren.

Parkering

Föreningen disponerar 19 stycken parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Parkeringsplatsen kostar 100 kronor per månad. Kölista finns.

TV/bredband

Kabel-tv levereras av Canal Digital och baspaketet ingår i månadsavgiften.
Föreningen har sedan den 2/11 gemensamt bredband med Bahnhof (1000/1000) som ingår i månadsavgiften

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd, cykelförråd och samlingslokal. Hobbyrum finns att tillgå.
Föreningen har två stycken tvättstugor att tillgå. De är utrustade med två tvättmaskiner, en tumlare och ett högeffektivt torkskåp per tvättstuga. Det finns också ett rymligt torkrum i anslutning till varje tvättstuga.

Övrigt

Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen samt att undersöka lägenheten. Gå gärna in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/malmo/kallan

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Håkanstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Sköldgatan 6B

Sköldgatan 6B,
212 29 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04