Med stort kök

Hästhagen, Malmö

Krutmeijersgatan 12B

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 513 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 4
Boarea
55 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Med stort kök

Äntligen erbjuds en av 2:orna med det stora köket som verkligen ger det lilla extra. Superfina sällskapsytor med innergården i blickfånget.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Äntligen erbjuds en av 2:orna med det stora köket som verkligen ger det lilla extra. Superfina sällskapsytor med innergården i blickfånget.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ryttmästaren 15

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 513 kr

Avgiften inkluderar värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 150kr/mån avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,75738%
Andel av årsavgiften är
0,75738%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
30
Våningsplan
1,5 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
55 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1944

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
134
Energideklarationsdatum
2018-06-18

Uteplats/balkong

Fransk balkong

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ryttmästaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
131
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1628*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Ryttmästaren är en gammal förening som har funnits sedan huset byggdes 1944. Föreningen består av 131 lägenheter och 12 lokaler. Här finns övernattningsrum, hobbyrum, föreningslokal och vaktmästeri. Adresserna är Maribogatan 1 och Krutmeijersgatan 6-16. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB och den tekniska utav Fastighetsteamet. Föreningen innehar marken med tomträtt, nytt avtal mellan föreningen och Malmö stad har tecknats och gäller f.o.m 2019-09-01 och sträcker sig över en tioårsperiod.

Föreningens ekonomi
Föreningen har för avsikt att göra små höjningar successivt för bibehålla den goda ekonomin. Idag finns inga beslutade justeringar av avgiften (2019-09-17). Nya beslut fattas under hösten. Den senaste höjningen skedde vid årsskiftet 18/19 med 3%.
På budgetmötet 2018 framkom att föreningens ekonomi är väl i linje med planen och utöver kommande underhåll så har föreningen även tagit höjd för kommande höjning av tomträttsavgälden.

I föreningen finns ett förmånligt fiberbredbandsavtal, och i avgiften ingår bostadsrättstilläggsförsäkring.

Medlemskap/överlåtelse
Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 51 % av bostadsrätten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
I samband med överlåtelse gör föreningen en lägenhetstillsyn, denna bokas av säljaren tillsammans med vicevärden.

Föreningsinformationen är uppdaterad 2019-09-18 och inhämtades via årsredovisning och kontakt med styrelsen. Spekulanter uppmanas av säljare och mäklare att själva kontrollera all information som berör föreningen och fastigheten, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Kontakta styrelsen via ryttmastaren@gmail.com eller besök föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/ryttmastaren.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar
Under 1990-talet byttes vissa tappvattenstammar i kök och badrum, 2002 byttes resterande. Tvättstugorna renoverades under denna tid också.
Ca 1996 byttes el-stigare och jordfelsbrytare installerades. Även elen drogs om.
1996/1997 fick fönster och balkongdörrar nya ytterprofiler.
2003/2004 renoverades och tilläggsisolerades fasaden och delar av taket. Grunden målades om i samband med fasadrenoveringen.
2005-2006 renoverades trapphusen och samtliga ventiler till radiatorerna byttes.
2009/2010 renoverades källare och samtliga maskiner i tvättstugan byttes.
2012 Renoverades samtliga avloppsstammar inkl. sticken, d.v.s. de spolades och genomgick en mekanisk fräsning.
2014 sophantering och källsortering samt genomgång av utemiljön. Delar av grunden samt smidesräcken har målats under hösten.
2016 installation av postboxar i entréerna.
2016/2017 Översyn över utemiljön (där utemöblerna finns) inkluderat belysning i de bakre delarna av trädgårdarna, nya grillplatser, ny lekplats, odlingslådor etc.
2017 utbyte av samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar utan brevinkast.
2018 fiber drogs in i föreningen och gruppavtal tecknas för internetanslutning
2019 tak renoverades

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan, och inom den närmaste 5-årsperioden finns följande planer:
- nytt lås-/inpasseringssystem med taggar
- upprustning av trapphus
- spolning av stammar
- översyn av radiatorer
Planerade åtgärder ska finansieras med egna medel och upptagande av lån.

Parkering

Boendeparkering råder i området till en kostnad om 20 kr per dygn.
Läs mer under: https://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Parkering/Boendeparkering.html

TV/bredband

TV:
Kabel-tv via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband:
Fiber via A3 i samtliga bostäder. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 150 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats/innergård med utemöbler, grillplatser, lekplats och odlingslådor. Ett trevligt mervärde är att det också finns ett valnötsträd som ger rikligt med nötter under hösten.

Gemensamma utrymmen

I föreningens lokaler finns tre gemensamma tvättstugor belägna i källarna på Krutmeijersgatan 6, 10 och 16. Varje tvättstuga är utrustade med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel. I anslutning till tvättstugorna finns även ett torkrum. Cykelutrymme med cykelställ finns i samtliga källare. Det finns även ett hobbyrum med snickarbord på Krutmeijersgatan 12A, ett övernattningsrum på Krutmeijersgatan 6A att hyra för 150 kr/natt och en föreningslokal i källaren på 12C för en hyra på 150 kr/dag.

Länkar

Området

Att bo i Slottstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Hästhagen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Krutmeijersgatan 12B

Krutmeijersgatan 12B,
217 41 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84