Inglasad balkong med magnifik utsikt

Högaholm, Malmö

Serenadgatan 23

På förhand
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
5 694 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 17
Hiss
Ja

Inglasad balkong med magnifik utsikt

Varmt välkomna till en väldisponerad trea med inglasad balkong. En välplanerad bostad med närhet till bra kommunikationer i grönskande område.

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På härligt våningsplan finner vi här en väldisponerad trerummare med härlig inglasad balkong i optimalt västerläge. En välplanerad bostad som bjuder på fantastisk utsikt över Malmös stolthet, Turning Torso, Öresundsbron och Emporia. Här bor du med närhet till bra kommunikationer i grönskande barnvänligt område.
Här finns ett stort trevlig kök med plats för matbord, två rymliga sovrum och ett väl tilltaget vardagsrum. Bara att flytta in!

Välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
590
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Malmöhus nr 23 är en äkta förening som omfattar 590 st bostäder och 2 st lokaler på adresserna Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen och den tekniska av Bredablick. Föreningen har marken med tomträtt, tomträttsavtalet gäller t.om. 2022-12-31.

Föreningen har gemensam el vilket innebär att elförbrukningen debiteras på månadsavgiften.

Föreningen har gemensamt bostadsrättstillägg varför den enskilde medlemmen inte behöver teckna detta.

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Föreningen accepterar delat ägande. Dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. För att bli godkänd i föreningen så måste du ha en årsinkomst på minst 250.000 kr/år annars krävs en borgensförbindelse.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes med 2% den 1 januari 2021.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
2011: Taggar till tvättstugorna i höghusen (ej tagg till låghusens tvättstugor som finns i varje trapp), gemensam el inhandlades med Luleå energi.
2013: Bytt styrsystem i värmecentralen.
2014: Byggt nytt miljöhus.
2014: Spolning av avloppsstammar.
2015: Stambyte vattenstammar i höghusen.
2016: Tvättade fasaden på alla höghus.
2016: Flera tvättmaskiner byttes ut.
2016: Nya utemöbler köptes in.
2016: Festlokal och övernattningslägenhet inreddes.
2017: Utförde Serneke relining av dagvattenledningarna i låghusområdet.
2017/2018: Det finns ett ny miljöhus vid Serenadgatan 27. Fönsterbyte/-fönsterrenovering är utfört i hela området. Centralerna till taggsystemet har bytts ut.
2019: Nya ledlampor har installerats på G1an och G2an. Föreningen har höjt brandsäkerheten. Gångvägarna inom förenings mark har förbättrats. Stängt spolplattorna i garage 1 och 2

Pågående:
- Renovering av balkonger och fasader på samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
- Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
- Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras varje år.

Parkering

Föreningen har ca 400 p-platser med hyra 100 kr/månad, och 2 garage under jorden med 287 platser med hyra 250 kr/månad. Vi har garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Kötiden varierar beroende på vilket plats den boende är intresserad av, kölistan finns hos Riksbyggen: 0771-860860. För anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, kostnad 5 kr./tim/dygnet runt.

TV/bredband

För TV så har föreningen ett avtal med ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Obligatoriskt bredband 1000/1000 mbit från Ownit ingår i avgiften via påslag 89 kr/månad. Läs mer här: www.mhus23.se/Tv-Bredband-Telefoni

Gårdsplats/innergård

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan.

Gemensamma utrymmen

- På entréplan i låghusen (3-våningshusen) finns gemensam tvättstuga som delas mellan grannarna i trapphuset.
- Platser finns för förvaring av cyklar (30 kr/månad/cykel)
- Föreningen har ett gemensamt motionsrum och dart-rum.
- Festlokal för 25 personer på Serenadgatan 27.
- Övernattningslägenhet för gäster på Serenadgatan 27.
- Vid låghus-området finns tre miljöhus.

Övrigt

Informationen löpandes uppdaterad och inhämtad delvis från årsredovisning och föreningens hemsida, också via kontakt med föreningens ordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida www.mhus23.se eller ta direktkontakt med styrelsen via www.mhus23.se/Kontakta-oss.

Månadsavgift

Avgift
5 694 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstilläggsförsäkring och kabel-TV via ComHem. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 89 kr/månad. Elförbrukning debiteras separat månadsvis efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,18429%
Andel av årsavgiften är
0,18444%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
0259
Våningsplan
5 av 17
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1973

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
184

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Högaholm? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Serenadgatan 23

Serenadgatan 23,
215 73 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högaholm, Malmö

  Adress
  Serenadgatan 50
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 058 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högaholm, Malmö

  På förhand
  Adress
  Serenadgatan 55
  Pris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 205 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Högaholm, Malmö

  På förhand
  Adress
  Serenadgatan 60
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 748 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  81,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!