Inglasad balkong i väster

Holma, Malmö

Tulpangatan 18, lgh 1102

Utgångspris eller Högstbjudande
1 195 000 kr
Avgift
4 346 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
81 kvm

Visning

 • söndag 1/3, KL 12:45 - 13:15

  Bokad visning.

Boka visning

Inglasad balkong i väster

Genomgående trea på bekvämt våningsplan. Nytt badrum 2019, gästtoalett, kök, fina sovrum, vardagsrum med parkettgolv och inglasad balkong i väst.

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss
Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Genomgående trea med optimal planlösning på bekvämt våningsplan. Hemmet befinner sig en välskött förening omgiven av vacker grönska och trevliga lekplatser. Bostadens 81 kvm är fördelade på två ljusa och rymliga sovrum, ett härligt vardagsrum med närhet till köket som är smakfullt designat och gästtoalett samt ett nytt helkaklat badrum även från 2019.

Interiör

Bostadens interiör:

Välkommen till denna fina trea som fördelar sig fint från den familjära hallen. En hall som erbjuder gott om avhängning till vänster innanför ytterdörren samt får du även plats med ett möblemang för diverse förvaring. Ljusa väggar samt trevligt golv.

I bostadens hjärta, vardagsrummet, stoltserar utsikten och ljusinsläppen. Väl inne i vardagsrummet finns det möjlighet för både skratt och umgänge med era vänner eller kanske en vilopaus framför en bra serie när regnet faller. Tar ni er sedan ut till den fantastiska inglasade balkongen kan ni njuta av ert morgonkaffe tillsammans med vackra ljusspel och siluetten av Malmö stad. Här får ni dessutom plats för en dagbädd samt ett litet caféset om så önskas. På balkongen ges helt enkelt tid för avkoppling eller mysiga stunder tillsammans med en vän där ni kan se årstiderna förändra sig.

I det funktionella köket finns smakfullt vita luckor tillsammans med en arbetsbänk och vitt kakel som beklär väggen som stänkskydd. Köket är utrustat med en spis och fläkt, kyl, frys och diskmaskin från 2017. Köket får ett vackert ljusinsläpp från det stora fönstret med en fin utsikt över området.

Genom att gå vidare i bostaden når ni det trivsamma och rymliga sovrummet i olika storlekar och utformningar. Rummen ger dig plats både för en dubbelsäng och förvaring. Mycket trevliga rum i olika kulörer och fondvägg som bryter av i sällskap med fint golv.

Till sist finner du badrummet som renoverades 2019 med ett bekvämt avstånd från de sociala ytorna Det helkaklade badrummet i klassiskt vitt ger er det bästa av två världar. Här förses ni med badkar, wc, handfat och förvaringsutrymmen i form av underskåp samt handukstork.

En jättetrevlig trea som erbjuder fina detaljer och bra planlösning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gräsklipparen 4

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
540
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Gräsklipparen 1-4, Skottkärran 1-5, Kantskäraren 1, Sekatören samt Hyllie 165:74-75 med därpå uppförda 540 lägenheter.
Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker först år 2024-12-31.
Riksbyggen sköter såväl ekonomisk som teknisk förvaltning.

Läs mer på föreningens hemsida: www.fosiedal.se.

Föreningen tillåter inte att en förälder köper lägenheten i syftet att låta ett barn bo i den, utan att själv bo i bostaden.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Föreningens ekonomi

Avgifterna höjdes med 2,5 % den 1 oktober 2019.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1992: Renoverades utemiljön.
1997: Nya fönster (3-glas), nya fasader med tilläggsisolering, nytt tak på höghusen, ytterentréerna renoverades.
1999: Samtliga hissar renoverades
2000: Taken på låghusen renoverades
2003: Nytt tätskikt och ny asfalt lades på p-däcken.
2006: Föreningen utsågs till årets bostadsrättsförening inom Riksbyggen.
2008: Entré med "tagglås" till dörrar, garage och soprum. Undercentraler och fläktar har reparerats. Automatiska dörröppnare har installerats i samtliga cykelkällare
2008/2009: Elkablar har bytts ut och ny starkare belysning har installerats i garagen på Hyacintgatan och Tulpangatan. Nytt mopedskjul. Samtliga inkanaler i kök, badrum och gästtoaletter har rensats. Avloppsstammarna har spolats. Man har även målat om trapphus och uppgångar i låghusen och loftgångshuset.
2013-2015: Byte av tappvattenstammar utfördes i föreningen.
2014: Arbete av utemiljö vid Tulpangatan 2-8
2016: Individuell mätning av el och vatten infördes. Byte av fjärrvärmeledningar.
2017-2018: Fasadrenovering av höghusen
2017 Solceller och byte takpapp på Hyacintgatan.
Löpande byta av tvättstugeutrustning
2018 Nytt styr och reglersystem, installation av solceller på Tulpangatan 8 & Hyacintgatan 27-35 och takbyte. Reparerat höghusfasader på Hyacintgatan 3-7 & 27-41. Installation av laddstolpar, satt upp orienteringstavlor. Installerat förvaringsplats för permobil och cyklar. Förnyat och upprustat rabatterna vid låghusen. Genomförd besiktning av föreningens fastigheter, gårdar & grönområde. Installation av ytterligare ett antal övervakningskameror vid garagen, miljöhus och trapphus. Löpande byte av tvättstugeutrustning.

Kommande renoveringar (de närmsta 10 åren):
Avloppsstammar och el. Avloppsstammarna beräknas att bytas ut ca 2020-2023.
Föreningen fortsätter med arbetet på byggnaderna med att installera solceller. Tvättmaskiner och torktumlare byts efter behov.

Parkering

Till varje lägenhet tillhör en parkering. Detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på avgiften, kostnad är varierande. Parkeringsmöjligheter finns i garage och utomhus.

TV/bredband

Kabel-tv levereras av Comhem och bredband av Banhof. Tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften om ca 200 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats/innergård.

Gemensamma utrymmen

vättstugor finns i höghusen samt i låghusen på bottenplan i varje trappingång med stor tillgänglighet. Cyklar parkeras utomhus, önskas särskild cykelparkering finns det att hyra. Separat kö tillämpas. Som boende i föreningen kan man få hjälp av Fixar-Benny med lite av varje. Kostnad faktureras separat beroende på tidsåtgång.

Övrigt

Det finns möjlighet att hyra cykelförråd om ca 40 kr/månad och förråd om ca 100 kr/månad.

Köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen.

Uteplats/balkong

Balkong, inglasad, läge väster.

Ombyggnad, Renoveringar

Ägaren har utfört följande renoveringar:
Nytt badrum 2019, dokumentation finns.
Jordade uttag 2015
Ny diskmaskin 2017

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband - Banhof

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkering. Kostnad tillkommer för detta.

Övrigt

Området ligger välplacerat mellan City och Hyllie.
Bussförbindelser erbjuds precis runt knuten samt Ringvägen ligger i direkt anslutning till dig som är pendlaren med bil samt erbjuds du även fina cykelvägar som tar dig dit du vill.

Föreningen vann 2012 pris som " Årets Hållbarhetsförening" I Riksbyggens nationella tävling. För mer info, besök www.fosiedal.se

Tillträde

Enligt ök

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 346 kr

Tillkommer
Individuell mätning för el och vatten varje månad.
Tvättstugeavgift: 24 kr / månad ( 288 kr / år)
Hyra p-plats: 135 kr / månad ( 1620 kr / år)
Kabel-tv och bredband: 200 kr / månad ( 2 400 kr / år)
Värmeavgift: 685 kr ( 8223 kr / år )

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20029%
Andel av årsavgiften är
0,20052%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
190
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
81 kvm*

* BRF

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft*

* Besiktigad: den 30 oktober 2018

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-10-30

Länkar

Området

Att bo i södra Malmö

Södra malmö växer. Bara under de senaste åren har nya stadsdelar vuxit fram. Hyllievång är ett exempel på detta. Stadsdelen fortsätter att växa och stora planer står runt knuten. På plats finns redan Malmö Arena som bjuder på allt från ishockey till förstklassiga konserter med världskända artister, musikaler och andra föreställningar. I området hittar du också det fina koloniområdet Ärtholmen som anlades redan på 1940-talet. Här finns flera hundra kolonilotter och även en minigolfbana och en dansbana. Den gamla Ärtholmsgården finns kvar och är idag restaurang och samlingslokal.

I Hyllie finns också bostadsområdet Södertorp med motions– och serviceanläggningar. Här finns också en fin boulebana. Strax intill ligger Bellevuegården, ett område med en bra blandning av villor och radhus. I området Lindeborg finns förutom trevliga bostäder ett fint odlingsområde med kolonilotter.

I området Svågertorp blomstrar företagarandan och här växer ständigt nya butiker fram. Det är enkelt att ta sig hit från Malmös centrala delar. 2015 flyttade IKEA sitt huvudkontor hit, mittemot varuhuset.

Gröndal har fått sitt namn efter smeden Ola Gröndal från Fosie. Området har sina rötter i 1960-talet då några av husen började byggas. Idag finner man till största del flerfamiljshus i området.

Populära Kulladal är ett bostadsområde i södra delen av Malmö. Kulladal uppstod redan på 1800-talet utmed den då viktiga landsväg som gick från Malmö till Trelleborg. Idag kantas området av vackra villor och grönområden. Det var också i Kulladal, eller Fosie som det kallades på den tiden, som Per Albin Hansson föddes den 28 oktober 1885. Det sägs att det är Statsministern och folkledaren Per Albin som har satt Kulladal på kartan.

I stadsdelen Fosie finns området Augustenborg. Det sägs ha fått sitt namn från det danska slottet Augustenborg men därom tvistas det fortfarande. Området började byggas 1948 med tanken om att bygga en ”stad i staden”. 1998 startades projektet Ekostaden Augustenborg som går ut på att göra området till ett mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart bostadsområde.

Utmed trelleborgsvägen låg tidigare Malmö strumpfabrik. Grosshandlare Kurt Levin grundade företaget redan 1926 och fabriken blev snabbt en stor arbetsgivare i Malmö.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Holma? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Tulpangatan 18, lgh 1102

Tulpangatan 18, lgh 1102,
21526 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76