Havspärla med genomgående planlösning och två balkonger!

Malmö

Isbergs gata 24

På förhand
Pris
4 195 000 kr
Avgift
4 170 kr
Boarea
91 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

Havspärla med genomgående planlösning och två balkonger!

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

 • Extra kontaktperson

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Dockan, där staden möter havet! Precis i början av Dockan finner du detta stilfulla hem som ger allt en havspärla har att önska! Bostaden ligger på åttonde våningen i huset och erbjuder två balkonger i olika väderstreck för kunna fånga alla solens timmar. Kring denna bostad erbjuds ett hem med hög standard och väldisponerade kvadratmeterar. Utöver detta erbjuder bostaden ett rymligt sovrum, goda förvaringsmöjligheter och två smakfulla badrum med tvättmöjligheter och dusch.

I välskötta Brf Dockterassen bor du ett stenkast från havet i en välskött förening med hög levnadsstandard. Precis runt knuten finner du alla bekvämligheter och stadens puls samt närhet till pendlarvänliga Centralstationen. Bo bekvämt med Dockans alla guldkorn till restauranger och fina gångstråk i marinan. Föreningen erbjuder även parkeringsplatser där kösystem tillämpas samt övernattningslägenhet för den som har vänner och familj på besök.

Här lever man med havet som granne, året runt! Varmt välkommen på visning.

Interiör

Hall
Välkommen till Dockan, där staden möter havet! Precis i början av Dockan finner du detta stilfulla hem som ger allt en havspärla har att önska!
Hallen bjuder in med parkettgolv, klassiskt vita väggar och plats för avhängning och garderob till höger. Precis innanför entrédörren till vänster finner vi den rymliga klädgarderoben som också kan användas till walk in closet. Här i hallen finns hemmets första badrum. Helkaklat i vitt med svart klinkergolv. Handfat, toalett, vattenburen golvvärme med infällda spotlights.

Vardagsrum/kök
Vidare ut från hallen möts vi av att vardagsrum och kök samsas i en delvis öppen planlösning vilket ger en social och trivsam känsla. Vardagsrummet är beläget till höger och rymmer en större möblemanggrupp. Rummet får ett generöst ljusflöde med stora fönsterpartier, här står dörren på glänt mot den stora balkongen mot innergården. Denna balkong/terass blir ett extra rum under de varma sommardagarna, här samsas både en soffhörna med gott om plats för umgänge med familj samt ges yta för grillmöjligheter och härliga sommarkvällar i goda vänners lag i solnedgången.

Magiskt! På lägenhetens östra sida njuter man av frukost i morgonsolen på den mindre balkongen, allt med panoramautsikt över Dockan och marinan.
Ett stilsäkert kök vilket är inrett i vitt med vit liggande kakel ovan praktisk och snygg bänkskiva av laminat i mörk ton. Ugn 2016, ugn/micro 2019, diskmaskin (integrerad), spishäll med induktion, kyl och frys, fläkt. Allt i rostfritt från Siemens från 2009 . Smakfullt och praktisk kök med gott om förvaring och bra arbetsyta där den lite större köksön ger ett elegant intryck. Matplats för 6-8 personer.

Sovrum
Våningen har möjlighet till två större sovrum med ekparkettgolv och sobert vita väggar. I öster återfinns master bedroom vänt ut mot havet och inloppet. Bostadens andra rum används idag till ett arbetsrum/avkopplingsrum. Här har tidigare ägare valt att öppna upp ena väggen mot vardagsrummet. De eleganta glasdörrarna som vetter ut mot vardagsrummet och bokhyllorna ger verkligen lägenheten en extra dimension av karaktär.

Badrum
Helkaklade väggar i vitt möter golv av svart klinker. Ytan är stor och rymmer dusch, handfat och wc. Vägg i vägg ligger den privata tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Välkommen till en bostad som erbjuder mycket mer än man någonsin kan önska! Här lever man med havet som granne, året runt!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Dockterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1165*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 85 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 lokaler. I gatuplanet finns förutom bostäder 6 lokaler som hyrs ut till olika affärsverksamheter. Bostadsrättsföreningen registrerades 2006-09-26 och fastigheterna upprättades 2008. Brf Dockterrassen ligger vid hörnet av Isbergs gata och Dockplatsen, ett unikt läge vid torget och hamnpromenaderna med utsikt mot hamn, sund, stad, park och gaturum. Huset förärades Malmös Stadsbyggnadspris 2009. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Kostnad för varmvatten tillkommer utöver månadsavgiften. Varje lägenheten har en vattenmätare för individuell avläsning av varmvattenförbrukning.

Föreningen har tecknat ett fördelaktigt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna endast betalar kostnaden för den faktiska elförbrukningen.

Avgifterna sänktes med 4 % under 2011 och 11 % under 2012 samt 7% under 2014. Föreningen amorterar på skulden istället för att sänka avgifterna. Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget (2019-11-25).

Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat med styrelsen 2019-02-04

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014 Avtal med Telia har tecknats för TV, bredband och telefoni
2014 Framtagning av en underhållsplan
2015 Kompletteringsmålning av entréerna samt målning på ytor utomhus i markplan
2016 Bytte ut VVC-pumpar, ställdon och givare i värmecentralen
2017 3 laddstationer har för elbilar har installerats, rensning av takrännor, tak har behandlats för påväxt.
Styrelsen följer en underhållsplan, i kommande periods underhåll ingår bland annat underhåll av källare och garage, besiktning av balkonger, smörjning av dörrar och fönster samt rengöring av fasad.

Det finns inga planerade renoveringar. (Kontrollerat 2019-11-25)

Parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser för bil i garaget under fastigheten och desutom 4 platser för motorcykel. Garageplatserna kostar 850kr/månad på heltid och 425kr/mån nattparkering. Tre av platserna är nu dessutom utrustade med laddstolpar för el-bil och det är förberett för att kunna bygga ut med ytterligare laddstolpar vid behov. Dessutom disponerar föreningen 8 stycken platser utomhus i tvärgatan. Dessa uthyres till lägenhetsinnehavare i mån av ledighet.

En plats är inte bunden till en lägenhet. Vid intresse kontakta styrelsen. Dessutom disponerar föreningen ett antal platser i det anslutande garaget under kontorshuset, vissa dygnet runt och en del enbart helger och utom kontorstid.

Det går att hyra korttidsparkering. För 100 kronor hyr du en plats i garaget för en helg vilket omfattar tiden från kl 17.00 fredag kväll till kl 8.00 måndag morgon. Detta gäller även i samband med röda dagar. För samma kostnad kan du hyra en kvälls- och nattparkering från kl 17.00 fram till kl 8.00. Parkeringsavgiften påförs en kommande månadsfaktura. För mer info boka@brfdockterrassen.se.

TV/bredband

Kabel-tv: Telia, ca 60 kanaler ingår.
Bredband: Telia FiberLan upp till 100 Mbit/s ingår.
Alla lägenheter har ett eller flera multimediauttag i varje rum. Dessa kan uttnyttjas antingen för TV, bredband eller telefon.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en liten innergård med små gräsytor, en liten uteplats och även en liten sandlåda för de mindre barnen.

Gemensamma utrymmen

Alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet eller i separat utrymme. Gemensam tvättstuga finns ej.

En gästlägenhet finns i föreningen och kan bokas av föreningens medlemmar till en kostnad om 250 kr/dygn, den är belägen inne i d-trappan (lgh 16). I källaren finns förrådsutrymmen och garage. Extra förråd i trapphusen finns till uthyrning. I garaget finns ett speciellt barnvagnsförråd. Föreningen har ett litet hobbyrum med ingång från gården. I rummet finns en arbetsbänk, enklare redskap och en vask. Det finns två miljörum för sopsortering, ett stort i anslutning till gården och ett mindre med ingång bredvid garagenedfarten.
I garaget finns ett antal platser avsedda för cyklar och mopeder. Det finns även cykelställ på innergården.

Till samtliga lägenheter i föreningen hör ett källarförråd.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfdockterrassen.se

Parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser för bil i garaget under fastigheten och desutom 4 platser för motorcykel. Garageplatserna kostar 850kr/månad på heltid och 425kr/mån nattparkering. Tre av platserna är nu dessutom utrustade med laddstolpar för el-bil och det är förberett för att kunna bygga ut med ytterligare laddstolpar vid behov. Dessutom disponerar föreningen 8 stycken platser utomhus i tvärgatan. Dessa uthyres till lägenhetsinnehavare i mån av ledighet.

En plats är inte bunden till en lägenhet. Vid intresse kontakta styrelsen. Dessutom disponerar föreningen ett antal platser i det anslutande garaget under kontorshuset, vissa dygnet runt och en del enbart helger och utom kontorstid.

Det går att hyra korttidsparkering. För 100 kronor hyr du en plats i garaget för en helg vilket omfattar tiden från kl 17.00 fredag kväll till kl 8.00 måndag morgon. Detta gäller även i samband med röda dagar. För samma kostnad kan du hyra en kvälls- och nattparkering från kl 17.00 fram till kl 8.00. Parkeringsavgiften påförs en kommande månadsfaktura. För mer info boka@brfdockterrassen.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 170 kr

I avgiften ingår: kallvatten, värme, trappstädning, bostadsrättsförsäkring, kabel-tv och bredband.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 195 000 kr
Våningsplan
0
Rum
3
Boarea
91 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2008

Området

Hitta din nya bostad i Malmö kommun

Malmö är Sveriges tredje största stad, med över 300 000 invånare. Tillväxten märks också på bostadsmarknaden, då nya hus hela tiden byggs upp runt om i staden. På några ställen har före detta industriområden gjorts om till mycket attraktiva platser att bo på. Ett exempel på detta är Dockan och Västra Hamnen.

I Malmö finns också ett stort utbud av kultur – och fritidsaktiviteter. Runt staden kan du hitta flera fina badplatser och på knappt femton minuter tar du dig till Köpenhamn via Öresundsbron. Sturups flygplats har många internationella avgångar varje dag. Den som vill shoppa kan välja mellan flera stora köpcentra eller uppsöka de lite mer exklusiva butikerna inne i staden. Du kan också hitta lugn och avkoppling i de grönskande parkerna, eller uppleva pulserande stadsliv och alla nöjen du kan önska dig.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Malmö? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City, Malmö Väster, Malmö Öster eller på Limhamn. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

 • Extra kontaktperson

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Masthugget, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vaktmästaregången 1
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 579 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rotebro, Sollentuna

  Adress
  Allévägen 6H
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 087 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  94,5 kvm

  Visning: 2020-05-28 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Sockerbruket, Lund

  Adress
  Silogatan 4
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 894 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-05-31 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Väsby, Upplands Väsby

  På förhand
  Adress
  Kvarnvägen 18
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 074 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Hamnen, Helsingborg

  Adress
  Karl Johans gata 8
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 881 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  98 kvm

  Visning: 2020-05-30

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Adress
  Sofiaparken 3A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 834 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  100,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Askim - Vita Fläcken, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solarvsplan 2
  Utgångspris
  2 590 000 kr
  Månadsavgift
  4 552 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Fredriksdal, Göteborg

  Adress
  Fredriksdalsgatan 10B
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 866 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen - Lindhagen, Stockholm

  Adress
  Ulriksborgsgatan 16
  Utgångspris
  5 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 464 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77,5 kvm

  Visning: 2020-05-25 18.00 Boka här

 • Bostadsrättsradhus

  Nilstorp, Lund

  Adress
  Kastanjegatan 72E
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 100 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  115 kvm

  Visning: 2020-05-28 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Norrviken, Båstad

  Exklusiv
  Adress
  Kattviksvägen 291
  Utgångspris
  5 599 000 kr
  Månadsavgift
  4 850 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  110 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra vägen 9G
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!