Ett boende utöver det vanliga

Kalkbrottet, Malmö

Kalkstensvägen 5

På förhand
Utgångspris
4 175 000 kr
Avgift
1 297 kr
Antal rum
3
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ett boende utöver det vanliga

Bekvämlighet, exklusivitet och fantastisk service är tre av huvudpelarna i detta spännande livsstilsboende.Välkommen till Victoria Park / Four Gardens

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nära hav och naturen ligger Victoria Park / Four Gardens, inbäddat vid Limhamns lugna kalkbrott. 2009 slogs portarna upp till detta livstilsboende där bekvämlighet och service sätts i första rummet. Idag är området näst intill helt färdigbyggt med närhet till handel och vardagsbekvämligheter.

I denna ljusa och väldisponerade trea om 71 kvadrat bor du på gavel med en exklusiv standard och smakfulla materialval i ljusa nyanser. Kvalitetsköket från Poggenpohl med inbyggd maskinpark från Siemens tillsammans med den rymliga matplatsen ut mot de öppna sällskapsytorna sätter en härlig prägel till en bostad vars planlösning designats för sällskap. Denna tidigare visningslägenhet ligger på ett formidabelt läge med känsla av utlandssemester. Här njuter vi av milslånga vyer mot Öresund samtidigt som komplexets poolområdet ligger på lagom avstånd.

Det rymliga badrummet med stilrena materialval är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare samtidigt som man tagit hänsyn och lämnat plats till förvaringsutrymme och avställningsytor.

Tar man sig ut på den stora balkongen i sydväst avnjuter vi älskvärda kvm. Här finns gott om plats för utemöblerna samtidigt som utsikten ger dig en vy över kalkbrottet och den fria horisonten bakom.

På Victoria Park/ Four Gardens är bekvämlighet och service ett av ledorden och de som format ett av Sveriges mest spännande livsstilsboende. Som boende har du fri tillgång till en mängd servicefunktioner och faciliteter. Här finns bland annat: biograf, restaurang, spaanläggning, café, gym, egen vinkällare, biljard, bibliotek, pool. I huvudbyggnadens foajé finns en reception där fritt kaffe kan avnjutas samtidigt som du kan ta del av dagstidningar från hela Sverige. Victoria Park / Four Gardens bjuder även in till vin och whiskeyprovningar. För den som vill förkovra sig hålles också kvällskurser och seminarier.

På kort promenadavstånd når man den nya stadsdelen Hyllie som, utöver shopping och nöjen i världsklass, erbjuder direkt tågförbindelse till Malmö och Köpenhamn.

Välkommen till ett boende utöver det vanliga.

Interiör

Rumsbeskrivning: Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning på hatthylla. På golvet ligger klinkergolv i grått som möter ekparkett längre in i bostaden. Väggarna är målade i vitt. Hallen erbjuder dessutom rikligt med förvaringsutrymme i praktiska garderober till vänster i hallen.

Badrum
Några steg in i bostaden med ingång till vänster nås bostadens badrum. Här finns gott om plats och med genomtänkta materialval och väldisponerade ytor erbjuds ni ett badrum i hög standard. På golvet ligger stora klinkerplattor i grått som möter matchande kakel i fräscht högblankt vitt. I taket sitter infälld belysning som automatiskt slås på när badrummet nyttjas. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare placerade under bänkskiva i ek som också fungerar som avställningsyta. Den praktiska duschhörnan med transparanta duschväggar erbjuder både tak- och handdusch. Utrustning: wc, tvättställ, dusch, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Kök
Ett fint och trivsamt kök där bostadens öppna planlösning fint binder samman sällskapsytorna med den sammanbindande matplatsen. Med köksinredning från Poggenpohl och inbyggd maskinpark från Siemens får du ett kök fyllt av både kvalitet och funktionalitet. Bakom vita luckor i laminat erbjuds gott om förvaring i både över och underskåp. Ovan den svarta bänkskiva sitter skyddande grå påkostad kakel som stilrent bryter av mot den i övrigt ljusa köksinredningen. Här finns gott om arbetsyta och den separata matplatsen i kontakt med vardagsrummet ger plats åt 6 personer.
Utrustning: spishäll/induktion: Siemens, inbyggnadsugn: Siemens, fläkt: Thermex, diskmaskin: Siemens, kyl/frys: Siemens.

Vardagsrum
Den öppna planlösningen som binder samman matplatsen med vardagsrummet skapar en naturlig yta för sällskap och avkoppling. Med de många och stora fönsterpartierna från två väderstreck får vi ett ljust och luftigt rum som rymmer både soffgrupp och matsalsyta i kompakt utförande men oerhört väl dimentionerat. Från köket och matplatsen breder ekparketten ut sig in i vardagsrummet, och harmonierar fint med de vita väggarna. Möjligheterna är många att placera soffgrupp och matsalsbord.

Från vardagsrummet nås en härlig balkong i sydväst om hela 21 kvadratmeter. Här ryms ett större utemöblemang och från balkongen erbjuder utsikten en fin vy över en fri horisont.

Sovrum
Det större av bostadens två sovrum är placerat i bostadens lugna del bakom kök och sällskapsyta. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring till höger i en rymlig klädkammare. På golvet, som i övriga bostaden, ligger ekparkett. Väggarna är målade i vitt.

Sovrum
Det mindre av bostadens två sovrum nås även det från vardagsrummet. På golvet ligger ekparkett som fint harmonierar med fräscha vita väggar. Längst i rummet finns utrymme för förvaring. Rummet bjuder alternativ och kan med fördel nyttjas som både arbetsrum och extra sovrum.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig balkong, i skönt sydvästläge med utsikt över kalkbrottet och havets horisont.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 297 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband och digital-TV om 100 kr/månad samt 1 353 kr/månad/person för Four Gardens service. Föreningen har gemensamt elavtal som debiteras utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,70331%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 175 000 kr
Lägenhetsnummer
1542
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
71 kvm**

* Från markplan

** Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
400 kr
Försäkring
170 kr
Summa
570 kr

Byggnadssätt

Byggår
2009

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
137

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Paviljongen i Limhamn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
129
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Paviljongen i Limhamn. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 129 lägenheter, samtliga upplåts med
bostadsrätt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen planerar en avgiftshöjning på 10% för att täcka en höjning av fastighetsskatten samt för att spara till framtida underhåll och investeringar. Kontrollerat 2019-11-18.

För mer information besök gärna föreningens egen hemsida: www.paviljongen-limhamn.se eller www.fourgardens.se

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn tillsammans med säljare och köpare.

Juridsik person godkänns ej.
Föreningen kan vägra medlemskap om det kan antas att förvärvaren för egen del inte skall bosätta sig i lägenheten. Varje fall prövas för sig.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2014 utfördes plåtning av takkant för att motstå starka vindar på Victoriabyggnaden
Ny plattsättning utanför receptionen
Åtgärdat belysning längs kalkbrottet (från Victoria-byggnaden till utsiktsplatsen.)

Kommande renoveringar/underhåll:
Kontinuerligt underhåll.

Parkering

I föreningen finns ca 65 st garageplatser, 4 st garageplatser för MC och ca 55 st parkeringsplatser. Garageplats för bil kan hyras till en kostnad
om ca 780 kr/månad, garageplats för MC kan hyras till en kostnad om ca 330 kr/månad och parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 520 kr/månad. Till samtliga platser tillämpas kösystem. I föreningen finns även gästparkeringar med 4 timmars fri parkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telenor.

Gemensamma utrymmen

Brf Paviljongen erbjuder ett exklusivt livsstilsboende genom gemensamhetsanläggningen Four Gardens (tidigare Victoria Park). Här finns en bemannad reception mellan 07.00-24.00 alla dagar med personal som svarar för service och ordning. Föreningen har en lounge med sociala sällskapsytor, en biograf som visar olika film-, musik- och idrottsevenemang, bibliotek, vinkällare, konferens- och festlokal. Som medlem har du även tillgång till en komplett SPA-anläggning med pooler, bubbelbad och olika bastubad. Om inte solen skiner utomhus så kan du istället slå dig ner i en solstol inomhus och själv välja om du vill ha solljus från Miami, Bali eller Maldiverna. Föreningen har även ett fullt utrustat gym som är fritt att nyttja och några övernattningslägenheter som kan nyttjas mot en kostnad om ca 300-500 kr/dygn beroende på antal personer samt veckodag.
I föreningen finns även en fantastiskt vacker park om hela 17 000 m² med fri tillgång till grill och utemöbler. Här finns natursköna promenadstråk, boulebana, tennisbana och en golf-green. Föreningen har även en utomhuspool där det under sommartid finns en utomhusbar med sallader och snacks. Föreningen tar ut en serviceavgift på 1 353 kr/mån/person för tillgång till gemensamhetsanläggningen. Serviceavgiften utgår för varje person över 15 år som är bosatt i lägenheten.

Samtliga lägenheter är försedda med egen tvättutrustning. I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna på Kalkstensvägen 5 och 9 vardera
utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, mangel och strykbräda.

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Kalkbrottet? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Kalkstensvägen 5

Kalkstensvägen 5,
216 32 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115