Välkommen till en fin tvårummare högst upp i huset med härlig balkong!

Kirseberg, Malmö

Ryttaregatan 3C

På förhand
Utgångspris
1 095 000 kr
Avgift
4 108 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
56 kvm

Välkommen till en fin tvårummare högst upp i huset med härlig balkong!

I populära Kirseberg erbjuds nu en fin tvåa i stabil HSB-förening omgiven av mycket grönska

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna inflyttningsklara bostad, belägen på mysiga Kirseberg. Här välkomnas du till en välskött fastighet med tidsenliga detaljer, mycket charm och härlig gårdsmiljö. Belägen högst upp i huset på tredje våningen med en välplanerad planlösning. Bostadens erbjuder ett fräscht kök med goda förvaringsmöjligheter samt matplats för fyra personer, stilrent kaklat badrum, rymligt sovrum på lugnt läge utan någon direkt insyn samt bra förvaringsmöjligheter i flera garderober. Det rymliga vardagsrummet har stora fönsterpartier som skänker fantastiskt ljus till rummet. Härifrån nås även bostadens härliga balkong med plats för möblemang och växter.

HSB Brf Kanten är en stor och stabil HSB-förening. De flesta stora och nödvändiga renoveringarna är redan utförda som relining, utemiljö, tak, trapphus, fönster samt att säkerhetsdörrar har installerats. Föreningens tomt är friköpt vilket är mycket positivt då det innebär att det inte finns något hyresavtal på tomten som kan leda till ökade kostnader för föreningen. Välskötta innergårdar finns till medlemmarna förfogande. Här finns uteplatser, grillmöjligheter, lekplatser samt odlingslådor. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Kirseberg blir allt populärare och trendigare, det är det området i Malmö som hade störst prisutveckling senaste året. Trotts det får du fortfarande mycket bostad för priset till det centrala läge. Kirseberg är ett mycket lugnt område där naturen utgör en viktig del av områdets karaktär. I bostadens närområde finns sport- och motionshallar, strövområden och tvärs över gatan finns Beijers Park med sina ängar som lockar till besök året om. Livsmedelsaffärer, butiker och restauranger finns inom några hundra meters avstånd. Det pendlarvänliga läget gör bostaden till ett utmärkt alternativ för de flesta. För den som pendlar med bil når man E22:an och E6:an snabbt utan att behöva köra in i stan. Det är fri parkering längs gatorna i området. Det finns busshållplatser nära, linje 4 går till Värnhem och Centralen.

Interiör

Trappuppgången är ljus och fräsch och leder tre trappor upp där lägenheten är belägen. Här välkomnas du av en trevlig hall. Säkerhetsdörren skapar trygghet och håller ljudet utestängt från lägenheten. Här erbjuds bra plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet parkettgolv. Från hallen nås bostadens resterande rum.

Direkt in till höger finner köket som ger en häftig industrikänsla. Rostfria maskiner, stänkskydd i mosaik samt svarta och gröna luckor. Bänkskiva i svarta sten skapar en exklusiv känsla. Köksmaskinerna består av spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Bra med förvaring erbjuds i över- och underskåp. Rymligt utrymme för matbord där det med enkelhet rymmer fyra personer. Ett stort fönsterparti släpper in dagsljuset. På golvet ligger samma parkettgolv som i hallen och väggarna är vita.

Till vänster i hallen öppnar bostadens rymliga vardagsrum upp sig och erbjuder ett flertal möbleringsmöjligheter och är stort nog att rymma soffa, matplats, mediamöbler och arbetshörna. Från de stora fönsterpartierna erbjuds fri utsikt utan direkt insyn. Härifrån nås bostadens härliga balkong där ett möblemang ryms.

Snett in till höger från hallen öppnar ett stort sovrum upp sig. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och garderober. Sovrummet ligger på lugnt rofyllt läge utan att bli störd. Väggarna är vitmålade och på golvet parkettgolv.

Rakt in från hallen finns bostadens fräscha badrum. Det går i stilrent utförande med vita kaklade väggar, blå mosaik i badkaret och grått klinkergolv. Utrustningen består av toalett, handfat, förvaringsskåp med spegel och badkar. Möjlighet finns att ta bort badkaret och sätta tvättmaskin för att underlätta vardagen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kroken 2

Månadsavgift

Avgift
4 108 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,92552%
Andel av årsavgiften är
0,92552%
Reparationsfond
3 717 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
98
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
56 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
167

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kanten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
128
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kanten registrerades 1951 och är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheterna Kroken 2 och Kanten 1. Det finns 128 lägenheter (vissa sammanslagna) och 3 lokaler på adresserna Ryttaregatan 3 och 5, Stubbamöllegatan 2 och 4 samt Vattenverksvägen 41. Hyresgästerna till lokalerna är en present- och inredningsbutik, en hårsalong och en konst- och hantverksateljé. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar men föreningen försöker att höja avgifterna med några få procent per år för att slippa enskilda större höjningar.

Medlemskap:
- Andrahandsuthyrning tillåts, tillstånd måste ansökas om hos styrelsen.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500kr/medlem. Denna betalas tillbaka vid utträde från HSB.
- Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.
- Föreningen accepterar delat ägande, dvs att en förälder och ett barn köper bostaden tillsammans. Föreningen vill att barnet ska äga minst 20%.
- Vid överlåtelse skall tillsyn bokas med förvaltaren.

Köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant i föreningen.
Besök gärna föreningens informativa hemsida www.brfkanten.se för mer information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1997: Vattenstammar utbytta.
1999-2000: Fönster byttes.
2002-2004: Taket renoverades.
2005-2006: Elstammar omdragna samt nya elmätare i lägenheterna.
2008: Tvättstugorna är renoverade med nya maskiner.
2010: Balkongerna är renoverade.
2012: Installation av säkerhetsdörrar. Byte av entréer.
2012: Återställning mur vid Ryttaregatan 3.
2016: Mopedförråd, färdigställdes under våren.
2016: Renovering av trapphusen.
2020: Relining av avloppstammarna.

Planerade/pågående renoveringar:
- Det finns i dagsläget inga större renoveringar planerat.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det är fri parkering på gatorna.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem. Basutbud (ingår i månadsavgiften).
Föreningen är ansluten till bredband via Ownit 100 Mbit/s för 109 kr/mån. Möjlighet finns att uppgradera till 1000/1000 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Trevlig och grönskande innergård med sittgrupper, grillplats, sandlåda och odlingslådor för föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Det finns totalt fem tvättstugor i föreningen, tre mindre och två större tvättstugor med sammanlagt 9 tvättmaskiner, 5 torktumlare, 5 torkskåp och 2 torkrum. Det finns cykelförråd. Mopedförråd finns att hyra.

Övrigt

Trappstädning och gårdsskötsel ingår i månadsavgiften.

Länkar

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden. Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetar­förstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i slutet av 1800-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undan­togs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på Kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum är Entré som ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter. På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre.

Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans. Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö-Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom land­skapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Lokstallarna
  Kultur- och hantverkscentrum

Karta

Ryttaregatan 3C

Ryttaregatan 3C,
212 43 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  Adress
  Sperlingsgatan 9C
  Utgångspris
  695 000 kr
  Månadsavgift
  3 012 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,5 kvm

  Visning: 2021-01-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vattenverksvägen 36A
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Kirseberg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sandbackegatan 5B
  Utgångspris
  1 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 004 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!