Välplanerad på gavelläge med fint utsikt.

Kirseberg, Malmö

Sperlingsgatan 9A

Pris
645 000 kr
Avgift
3 012 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
36,5 kvm

Visning

 • torsdag 20/2, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

 • söndag 23/2, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning.

Boka visning

Välplanerad på gavelläge med fint utsikt.

På utmärkt läge på Sperlingsgatan ligger denna mycket trivsamma gaveletta. Fritt läge med utsikt över grönska. Perfekt för förstagångsköpare!

 • Ansvarig mäklare

  Anna Helsing

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljust kök med bra förvaring och plats för matbord. Sperlingsgatan 9A - Bjurfors
Ljust kök med bra förvaring och plats för matbord
Bänkskiva i laminat och gashäll. Sperlingsgatan 9A - Bjurfors
Bänkskiva i laminat och gashäll
Trevligt läge i huset med grönska utanför. Sperlingsgatan 9A - Bjurfors
Trevligt läge i huset med grönska utanför
Öppet mellan kök och allrum. Sperlingsgatan 9A - Bjurfors
Öppet mellan kök och allrum
Furugolv i allrummet. Sperlingsgatan 9A - Bjurfors
Furugolv i allrummet
Flertalet möbleringsalternativ. Sperlingsgatan 9A - Bjurfors
Flertalet möbleringsalternativ

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bland kullerstensgator och grönskande parker i Kirsebergstaden hittar vi denna välplanerade gaveletta, belägen på våning två med fri utsikt och utan insyn. Här kan du flytta direkt in och njuta av kök i öppen planlösning, rymligt allrum med slipat furugolv bra med förvaring i två inbyggda garderober. Ett utmärkt första boende eller för övernattaren.

Brf Huggaren är en av de största HSB föreningarna i Malmö vilket ger ett tryggt och välskött boende. Här finns en påkostad tvättstugeanläggning med relaxavdelning, bastu och solarium. Några kvarter bort ligger Kirsebergs torg och ytterligare en bit bort ligger köpcentrat Entré med Värnhemstorget, med ett stort utbud av butiker och restauranger. Goda kommunikationsmöjligheter för pendlaren, med buss i nära anslutning och tågförbindelse via Östervärn.

Varmt välkommen till visning!

Interiör

Hall - Praktiskt L-formad hall med plats för avhängning på hatthylla och förvaring i två inbyggda garderober. Parkettgolv och målade väggar.

Badrum - Äldre badrum i ljusa färger, utrustat med wc, handfat, spegelskåp och duschhörna med frostade vikdörrar. Platsmatta och våtrumstapet.

Kök - Vit kök från Ikea 2011/2012. Vita luckor, rostfria beslag, vitt kakel och bänkskiva i mörklaminat med infälld vask. Utrustat med gashäll (Ikea -11), varmluftsugn (Ikea -11), fläkt (Ikea -11), diskmaskin (Ikea -20) och kyl/frys. Matplats för 2-3 personer. Ljusa väggar och parkettgolv.

Allrum - Ljust och trivsamt rum med fönster i två väderstreck. Gott om plats för sovdel och soffdel. Slipat furugolv, målade väggar och en tapetserad fondvägg.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Huggaren 8

Övriga byggnader/utrymmen

En stor gemensam, ny tvättanläggning. Här finns 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 4 torkskåp samt 4 torkrum. Här finns dessutom 1 tvättmaskin för Drop-In tvättning samt en matt-tvätt. Passa på att koppla av under din tvättvistelse för bredvid tvättstugan finns ett helt nytt relaxrum med tv! Bastu och solarium finns bredvid tvättstugan, dessa nyttjas genom att man deponerar 200 kr hos styrelsen. Tillhörande lägenheten finns ett stort källarförråd. Cykelförvaring finns i källaren.

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området råder fri parkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 012 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,30515%
Andel av årsavgiften är
0,30515%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
645 000 kr
Lägenhetsnummer
94
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Övrigt
67 kr
Summa
317 kr

Kostnad övrigt avser gas

Byggnadssätt

Byggår
1946-1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
150

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Huggaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
255
Antal lokaler
6
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Huggaren verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Dolken 10-11, Hjälmen 3, Huggaren 8 och Kyllret 4. Det finns 255 lägenheter och 6 lokaler i föreningen. Fastigheterna omfattar 11 bostadshus fördelade på 33 trapphus. Föreningen bildades 1946, samma år som byggnationen av husen började. Detta pågick till 1949, då allt blev färdigställt. HSB Malmö är föreningen ekonomiska förvaltare. Föreningens tomt är friköpt.

Inga planerade avgiftshöjningar idagsläget (2020-02-13)

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen godkänner s.k. delat ägande. Ser helst att förälder och barn äger 50-50. Kan även godkänna att föräldern äger lägenheten till 100%, då måste ett andrahands avtal upprättas mellan barn och förälder. Kontrollera detta med föreningen. Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Föreningens ekonomi

Föreningen planerar att höja avgiften med 2% 2020 om inget oförutsett skulle hända innan dess. (kontrollerat med styrelsen 2018-12-11)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2018 Relining av vattenstammar. Påbörjades i augusti/september med ett hus i taget. Arbetet beräknas pågå i ca 2-3 år framåt.
2014 Slutfördes utbytet av utrustning i värmecentralerna.
2013 tilläggsisolerades alla vindar.
2010 totalrenoverades den stora gemensamma tvättstugan till en mycket fin och påkostad sådan, den ligger på Sandbackegatan 8 och bokning kan göras via internet.
Cirka 2009/10 renoverades de putsade fasaderna och tegelfasaderna har även åtgärdats, de har hydrofoberats.
2008 renoverades föreningens bastu och solarium, som ligger i anslutning till tvättstugan.
1996/-98 skedde många stora renoveringar i föreningen - vattenstammarna, elen samt fönstren byttes. Då renoverades även badrummen i föreningens lägenheter.
Måla stuprören vid trappingångarna och på staketet som går runt tvättstugan.
Byta torktumlare till en mer energismart variant än dom som finns nu.

Inga kommande renoveringar idagsläget, föreningen kommer i mars att göra en besiktning av fastigheterna och utifrån den uppdatera underhållsplanen (2020-02-13).

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området råder fri parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem/Sydantenn. Grundutbud från Com Hem ingår i månadsavgiften samt 4 extra kanaler från Sydantenn via fiber.
Bredband via HSB Bolina. Den boende väljer leverantör själv. Ingår inte i avgiften. Brf Huggaren har sedan den 1 augusti 2018 ett gruppavtal vad gäller bredband. Detta innebär att du som boende i föreningen kan ansluta dig utan extra kostnad. För mer info se https://www.hsb.se/malmo/brf/huggaren/information/bredband/

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gårdsplats som kan nyttjas av medlemmarna. Den är utrustade med grillmöjligheter, bänkar och en boulebana.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, barnvagnsrum, solarium och bastu finns att tillgå som medlem i föreningen. Tvättstugan finns i samma byggnad som Sandbackegatan 8 och den är gemensam för alla boende i föreningen.
Det finns 4 stationer med 2 tvättmaskiner, ett torkskåp och 1 torktumlare på varje station + föreningen har en extra drop-in maskin och torktumlare, det finns även en matt/stortvättsmaskin med tillhörande torkskåp.
I anslutning till tvättstugan ligger föreningens relaxrum med TV, bastu och solarium. Detta kan föreningens medlemmar nyttja genom att man deponerar 200 kr hos styrelsen. Bokning av tvättider sker via Internet.
Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/huggaren.

Länkar

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Sperlingsgatan 9A

Sperlingsgatan 9A,
212 22 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Helsing

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 14