Trevlig och ljus hörnlägenhet på lugnt läge på populära Kirseberg!

Kirseberg, Malmö

Sperlingsgatan 9C

Utgångspris
795 000 kr
Avgift
3 012 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
36,5 kvm

Trevlig och ljus hörnlägenhet på lugnt läge på populära Kirseberg!

Trevlig och välplanerad etta som är belägen på en gavel med gångavstånd till Kirseberg centrum samt goda kommunikationer!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bland kullerstensgator och grönskande parker i Kirsebergstaden hittar vi denna välplanerade gaveletta, belägen på våning tre med vacker utsikt mot parken och utan någon insyn. Här bor du praktiskt och bra med separat hall med förvaring, rymligt och lättmöblerat vardagsrum, ljust kök samt badrum med dusch.

Brf Huggaren är en välskött HSB-förening med god ekonomi. Här bor du i en lugn och trygg miljö till en blygsam boendekostnad. I närområdet ligger Malmö Burlövs golfklubb, Beijers Park samt flera andra
härliga grönområden. Här finner vi även livsmedelsbutiker, gym, motionshallar, lekaplatser och butiker. Köpcentret Entré och kommunikationerna vid Värnhem ligger inom behändigt räckhåll. Ringleden gör läget utmärkt för pendlare och man tar sig snabbt till både Lund och Köpenhamn. För den med egen bil är det gratis parkering på gatorna. Kirseberg är faktiskt det område i Malmö som haft högst prisutveckling de senaste året. Prisutvecklingen har inte hängt med utvecklingen av området vilket gör att man fortfarande får mycket bostad för pengarna.

Interiör

Hall
Säkerhetsdörr, ljust klinkergolv, goda avhängningsmöjligheter för ytterkläderna, vitmålade väggar och vitt tak. Inbyggd garderob.

Vardagsrum
Fint originalparkettgolv, vitmålade väggar, vitt tak, två stora fönster i två väderstreck vilket skänker fantastiskt ljus till rummet. Den närmaste grannen man har är parken som heter Sperlings hage. Fri utsikt över trädtopparna utan insyn. Här erbjuds flera möbleringsmöjligheter och rummet är stort nog att rymma säng, soffa, mediemöbel och matbord.

Kök
Köksinredning i vitt med släta luckor, bänkskiva i ljus laminat och stänkskydd i vitt kakel. Rostfri spis, ugn och fläkt samt kombinerad kyl och frys. Blått plastgolv, vita väggar och vitt tak.

Badrum
Ljusa väggar och blått golv av våtrumsmatta. Utrustningen består av dusch, wc, handfat, och spegelskåp.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Huggaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
255
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Huggaren verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Dolken 10-11, Hjälmen 3, Huggaren 8 och Kyllret 4. Det finns 255 lägenheter och 6 lokaler i föreningen, varav 3 är upplåtna med bostadsrätt och 3 upplåtna med hyresrätt. Fastigheterna omfattar 11 bostadshus fördelade på 33 trapphus. Föreningen bildades 1946, samma år som byggnationen av husen började. Detta pågick till 1949, då allt blev färdigställt. HSB Malmö är föreningen ekonomiska förvaltare. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi
- Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (2020-12-16).
- Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Avgift tillkommer för bostadsrättstillägget om 375 kr/år och betalas i samband med januari avin.

Medlemskap
- Föreningen godkänner s.k. delat ägande. Ser helst att förälder och barn äger 50-50. Kan även godkänna att föräldern äger lägenheten till 100%, då måste ett andrahandsavtal upprättas mellan barn och förälder. Kontrollera detta med föreningen.
- Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1996/-98 Skedde många stora renoveringar i föreningen - vattenstammarna, elen samt fönstren byttes. Då renoverades även badrummen i föreningens lägenheter.
2008 Renoverades föreningens bastu och solarium, som ligger i anslutning till tvättstugan.
2009/10 Renoverades de putsade fasaderna och tegelfasaderna har även åtgärdats, de har hydrofoberats.
2010 Totalrenoverades den stora gemensamma tvättstugan till en mycket fin och påkostad sådan, den ligger på Sandbackegatan 8 och bokning kan göras via internet.
2013 Tilläggsisolerades alla vindar.
2014 Slutfördes utbytet av utrustning i värmecentralerna.
2018 Relining av avloppsstammar. Påbörjades i augusti/september med ett hus i taget. Arbetet var färdigställt sommaren 2020.

Pågående/planerade renoveringar:
Föreningen drevar om fönstren i de teglade husen, detta är snart färdigställt
Föreningen kommer att få nya servrar för bredband under 2021. (kontroll 2020-12-16)

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering ska införas i området, för mer information se: www.malmo.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud från Com Hem ingår i månadsavgiften.
Brf Huggaren har sedan den 1 augusti 2018 ett gruppavtal vad gäller bredband från Bredband2. Detta innebär att du som boende i föreningen kan ansluta dig utan extra kostnad. För mer info se https://www.hsb.se/malmo/brf/huggaren/information/bredband/
Om den boende vill kan man koppla upp sig på ComHem eller använda mobilt bredband, detta ingår dock inte i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gårdsplats som kan nyttjas av medlemmarna. Den är utrustade med grillmöjligheter, bänkar och en boulebana.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, barnvagnsrum, solarium och bastu finns att tillgå som medlem i föreningen. Tvättstugan finns i samma byggnad som Sandbackegatan 8 och den är gemensam för alla boende i föreningen.
Det finns 4 stationer med 2 tvättmaskiner, ett torkskåp och 1 torktumlare på varje station + föreningen har en extra drop-in maskin och torktumlare, det finns även en matt/stortvättsmaskin med tillhörande torkskåp.
I anslutning till tvättstugan ligger föreningens relaxrum med TV, bastu och solarium. Detta kan föreningens medlemmar nyttja genom att man deponerar 200 kr hos styrelsen. Bokning av tvättider sker via Internet.
Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/huggaren.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området råder fri parkering.

Månadsavgift

Avgift
3 012 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,30515%
Andel av årsavgiften är
0,30515%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
795 000 kr
Lägenhetsnummer
79
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1946-1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
173

Länkar

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden. Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetar­förstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i slutet av 1800-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undan­togs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på Kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum är Entré som ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter. På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre.

Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans. Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö-Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom land­skapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Lokstallarna
  Kultur- och hantverkscentrum

Karta

Sperlingsgatan 9C

Sperlingsgatan 9C,
212 22 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Saarisvägen 16
  Utgångspris
  950 000 kr
  Månadsavgift
  2 662 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sperlingsgatan 9B
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 926 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-04-15 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  Adress
  Smedjekullsgatan 26A
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 963 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2021-04-15 17.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Kirseberg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sandbackegatan 5B
  Utgångspris
  1 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 004 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kirseberg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ryttaregatan 3C
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 108 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!