Liljedals Gård

Malmö

Krombyvägen 190

Budgivning pågår
Utgångspris eller Högstbjudande
10 990 000 kr
Antal rum
16
Areal
2 ha
Typ
Hästgård, inriktning hästgård
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Liljedals Gård

Ett fantastiskt boende med massor av potential för dig som egen företagare som du måste besöka!

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Liljedals Gård. Krombyvägen 190 - Bjurfors
Liljedals Gård
. Krombyvägen 190 - Bjurfors
. Krombyvägen 190 - Bjurfors
. Krombyvägen 190 - Bjurfors
. Krombyvägen 190 - Bjurfors
. Krombyvägen 190 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Liljedals gård är fantastiskt placerad i den lugna byn Glostorp med 14 stycken hushåll. Byn är en av få oskiftade byar i Sverige i samband med enskiftet i slutet av 1700-talet. Väldigt hästätt med flera hästgårdar intill. Nya ridvägar är under utbyggnad ca 8-9 km långa i direkt anslutning till byn. Dessutom är det skrittavstånd till Käglinge Rekreationsområde.

Liljedals gård, charmig fyrlängad skånegård med detaljer och anor från 1800 talet.
Bland böljande rapsfält, ljumma vindar och svalor som flyger högt finner du Liljedals Gård i Glostorp, med fantastiska omgivningar i det vackra skånska landskapet. Med byns mysiga atmosfär finner du storstaden Malmö bara ett stenkast bort.
Ett unikt boende i harmoni med Skånes gröna landskap vackert samspelande med himmelns blåa färg. En bevarad och varsamt renoverad fyrlängad skånegård där ägaren har utnyttjat varje kvadratmeter till sin fulla potential.

Boendet erbjuder 16 rum varav 4 sovrum i olika utformningar och storlekar.
På bottenvåningen finner du 6 rum varav 4 eleganta rymliga sällskapsrum med högt i tak, två vackra kakelugnar, stuckaturer, spegeldörrar, parkettgolv, vackra tapeter med fint blomstermönster. Ytorna är praktiskt fördelade och är en del av det som ger gården sin charm. Ett sovrum för en familjemedlem eller de långväga gästerna ligger i anslutning till köket. Det helrenoverade köket är från 2011 med stommar och luckor från Ikea. Bänkskivan går i svart laminat som bryter av trevligt mot köksluckorna i ljus bok. Det ligger fint laminatgolv som kombineras med blommiga tapeter och träpanel i färgen roströd. Det är ett bra funktionellt kök med vitvaror från Electrolux så som spis med induktionshäll, dubbelugn, kyl, frys, diskmaskin och spisfläkt. I köket vid den öppna spisen finns även yta för familjens matplats med utsikt mot innergården. Från vardagsrummet leder vägen vidare genom ett vackert rum, med trapphus till andra våningens sovrum, vidare direkt ut till det fina vinterbonade uterummet med massor av plats för loungemöbler. Här kan man sitta länge och förlänga de sista sommarkvällarna eller mysa i värmen när snön faller vackert en vinterdag. Vidare från uterummet kommer du ut till den fantastiskt vackra trädgården som erbjuder mysiga uteplatser under trädkronornas skuggor. Här finns plats för både vila och lek och bus för barnen. En stor jacuzzi för 6 personer som kan användas både vinter och sommar medföljer försäljningen. På bottenvåningen finns det ett stort badrum samt en gästtoalett.

Ovanvåningen är fördelat i två separata vingar, där man når den helt nybyggda södra delen från trappan direkt från hallen vid huvudentrén. En ljus möblerbar hall leder in till det rymliga sovrummet och det helkaklade badrummet med dusch, två vaskar och en vägghängd toalett. Ljuset strilar vackert in genom takfönstret över det fina kaklet på golv och vägg. Från hallen når man en väl tilltagen walk-in-closet på ca 30 kvm, som lätt kan ändras till ytterligare ett sovrum.
En inredningsbar kallvind delar ovanvåningen för att sedan nå den norra hallen. Här erbjuds det två stora sovrum med tilltalande planlösning och sovloft, en dröm för barnen.
Det finns flertalet fönster på ovanvåningen i samtliga väderstreck med massor av vackert ljusinsläpp perfekt harmoniserande med genomgående vackra trägolv.
Ett underbart boende för dig som vill ha allt såsom grönska, lugn och massor av sol under hela dagen samt oslagbart vackra solnedgångar över bygden. Här vilar du blicken i grönskans oas och låter själen få ro.
Ett fantastiskt läge, med Malmö bara några km bort erbjuder boendet fri utsikt över landskapet från i princip alla rum och i alla väderstreck. Ljuset är magiskt och soliga dagar badar tomten i sol från morgon till kväll. En helt underbar plats!

Den grönskande tomten erbjuder uteplatser i alla väderstreck och flertalet är insynsskyddade. Boendet är placerat på en lugn och fridfull plats utan störande trafik, men erbjuder ändå närhet till Malmös storstadspuls. Malmö Airport och Köpenhamns flygplats är inom 20 minuters bilfärd och närhet till kontinenten med Öresundsbron runt knuten, samt många andra fantastiska utflyktsmål. Att kunna vistas i naturen är en källa till glädje och harmoni, som vi mer än någonsin behöver i vår stressade tid. I direkt närhet finner du också Oxie Golf klubb, Hinton Golf klubb och Rönnebäcks Golf klubb.
Tänkt dig vilandes på en solstol en sen sommarkväll efter god grillad mat. Föreställ dig själv komma hem till en plats med lugn och välbefinnande efter en stressad dag på jobbet. För oss människor är hemmet ett av dem viktigaste platserna för att slappna av och finna harmoni. Det är en idealisk dröm som kan uppfyllas med detta lantliga hus mitt i grönskan och det öppna landskapet.
Ett unikt hem åt dig med visioner och ett ypperligt tillfälle för dig med känsla att förvärva denna genuina och sällsynta gård från 1870-talet. Ett hem med historia och charm, där gammalt och nytt är blandat i perfekt harmoni. På tomten finns fruktträd, bärbuskar, plats för egen odling och annan grönskande växtlighet.
För dig som är hästägare eller hästintresserad är allt redan färdig att användas. Gården erbjuder besiktigat och godkänt stall med plats för elva hästar med tilltagna stallgångar och uppbindningsplatser. I stallet finner Du dessutom inomhusspolplatta med varmvatten, tvättstuga med en väl tilltagen modern tvättmaskin, uppvärmt fikarum med dusch och toalett samt en uppvärmd sadelkammare. Utomhus finns det tillgång till paddock som är 25x55 mtr, inhägnad och belyst samt har nytt underlag, Makhippo 0-4 Dressyr från 2015, därtill 6 st gräshagar i olika storlekar allt inhägnade med A-staket, underhållsfria plaststaket. Idag arrenderas ytterligare 1,5 ha som är inhägnat, som köpare själv får förhandla med markägaren om fortsatt arrende.

Det kan finnas möjlighet att arrendera ytterligare hagmark, i direkt anslutning till befintliga hagar. I dag finns det inhagat 1,5 ha arrenderad mark, men denna arrendemark kan gå att utöka.

Ridhus finns på grannfastigheten. Tillgång till ridvägar är oändlig, förutom Käglinge rekreationsområde som är på skrittavstånd, så finns det kilometervis av nyanlagda ridspår som utgår direkt från byns centrum.
För den jaktintresserade finns ett nybyggt grovkök/slaktrum där du kan ta hand om det fällda viltet. Kakel på väggarna och klinkers på golvet gör ytorna lätt att hålla rena. En osedvanligt stor rostfri diskbänk och praktisk arbetsbänk underlättar arbetet i detta grovkök.
I en del av logen är det 1996 uppfört en större lägenhet, som idag används som kontor. En fullt fungerande arbetsplats med yta för flertalet kontorsarbetsplatser, konferensrum, fikarum samt omklädningsrum. Här finns även en toalett med dusch samt rum för tvättstuga. Direkt kopplat till lägenheten/kontoret finns en verkstadslokal med gjutet betonggolv och smörjgrop och stor industri-vikport.
En stor helisolerad uppvärmd maskinhall på 216 kvm i stålstomme och sandwichpaneler blev uppförd 2011 och håller måtten 12x18 meter med gjuten platta. Portöppning på 4x4 meter samt fri höjd invändigt på 6 meter i nock. En möjligheternas byggnad som enkelt kan ställas om för vilket ändamål som helst. Byggnaden är helt tomställd vid försäljning förutom belysning och ventilation.
Den underbara gården med dess extrautrymmen och möjligheter skapar en unik chans för dig som privatperson eller egen företagare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Glostorp 2:5

Ombyggnad, Renoveringar

Kakelugn i finrummet är renoverad med nytt foderrör, men ej godkänd pga luckor skall bytas, protokoll finns att tillgå.

Kakelugn i vardagsrum och öppen spis i köket är besiktigade och godkända.

Renovering av våtutrymmen:
Badrum plan 1
helrenoverad 2003 med våtrumsmatta på golv och väggar. Bakom matta finns mineritskivor monterade på samtliga väggar. fotodokumentation finns. Toalett bytt 2018, blandare 2 stycken bytt 2015 i handfaten (dubbelvask)

Gästtoalett renoverad 204, målat och tapetserad och nytt porslin samt delvis kakel.

Hela bostadshuset genomgick 2014 en omfattande renovering i nästan alla rum i bottenplan 2014 med bl.a. målning av alla tak och snickerier, tapetsering samt slipning av parkettgolv och furugolv samt nyläggning av parkettgolv i salen. För övriga renoveringar och åtgärder se bifogad pdf fil.

Tillträde

Enligt ök.

Information

Typ
Hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Inriktning
Hästgård
Antal skiften
1
Utgångspris eller Högstbjudande
10 990 000 kr
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja
Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
16
Boarea
301*
Byggnadsår
1870

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
20 000 kr
Värme
21 800 kr
Renhållning
1 800 kr
Vatten/Avlopp
5 900 kr
Summa
49 500 kr

I hushållselen ingår VP för kyla i uterum och vardagsrum samt el radiatorer plan 2 barnrum och uppvärmning av poolen året runt 38 grader.

I elförbrukningen ingår all el till verksamheten på hela gården, som till viss del är el-intensiva.

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
1
Övrigt
1
Totalt
2

Uteplats/balkong

Stensatt uteplats med damm om ca 70 kvm.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Lps-Pump

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Lps-Pump, 1280IM-04/1246.1

Övrigt

Jordvärmepump installerad 2010 med ca 900 mtr slinga. Försörjer ca 90% av fasigheten. Resterande del, barnrum plan 2 norr sker via oljeradiatorer.

Besiktning av imkanaler och skorstenar utförda av SIMAB. Övrig ventilation är självdrag.

Nuvarande ägare gjort egen mätning med laser. Ritning finns.

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk, Taxeringsvärde
829 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk, Taxeringsvärde (1929)
1 389 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
112 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
288 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
464 000 kr
Totalt
3 082 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Fasad
Puts
Grund
källare/torpargrund
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärmepump 2010
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad Plåt
Fönster
2 glas
Grundmur
Natursten

Vatten/Avlopp

Kommunalt Va och avlopp. Avlopp via LPS-pump

Länkar

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 216 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Beskrivning av Kontorsbyggnad:

Byggår:1900 (stommen) samt 1996 invändigt.
Stomme: Trä
Fasad: Plåt
Fönster: Isolerglas 2015
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundmur: Betong, natursten
Grundläggning: Betongplatta, Plintar, torpargrund

Uppvärmningen fördelar sig enligt :
Stora kontoret: via Luftvärmepump, ST & JT kontor kompletterade med el-olje radiatorer.
Personalrum: el- oljeradiatorer, luftvärmepump i JT kontor defekt.

Ventilation:
Mekanisk frånluft med värmeväxlare för värmeåtervinning. Ej besiktigat.

Grund: Delvis betongplatta i storkontoret, torpargrund i ST kontor, plintgrund i JT kontor och betongplatta i personalrum.

renoveringar utförda: Byggt 1996 tillbyggt löpande och renoverat senast 2007 utom fönster.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 600 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Området

Hitta din nya bostad i Malmö kommun

Malmö är Sveriges tredje största stad, med över 300 000 invånare. Tillväxten märks också på bostadsmarknaden, då nya hus hela tiden byggs upp runt om i staden. På några ställen har före detta industriområden gjorts om till mycket attraktiva platser att bo på. Ett exempel på detta är Dockan och Västra Hamnen.

I Malmö finns också ett stort utbud av kultur – och fritidsaktiviteter. Runt staden kan du hitta flera fina badplatser och på knappt femton minuter tar du dig till Köpenhamn via Öresundsbron. Sturups flygplats har många internationella avgångar varje dag. Den som vill shoppa kan välja mellan flera stora köpcentra eller uppsöka de lite mer exklusiva butikerna inne i staden. Du kan också hitta lugn och avkoppling i de grönskande parkerna, eller uppleva pulserande stadsliv och alla nöjen du kan önska dig.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Malmö? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City, Malmö Väster, Malmö Öster eller på Limhamn. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Krombyvägen 190

Krombyvägen 190,
238 41 Oxie

Visa i Google Maps

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Förslag på andra bostäder

 • Jordbruk

  Allerum, Helsingborg

  Exklusiv
  Adress
  Tursköpsvägen 55
  Utgångspris
  9 990 000 kr

  Visning: 2019-08-25

 • Gård

  Ödsmål, Stenungsund

  Besiktigad
  Adress
  Järnblästen 211
  Pris
  7 950 000 kr
  Areal
  24 ha

  Visning: 2019-09-01 13.00 Boka här

 • Jordbruk

  Sjöbo

  Exklusiv
  Adress
  Bjärröds Byaväg 155-38
  Utgångspris
  16 800 000 kr
  Areal
  19 ha
 • Gård

  Tungelsta, Haninge

  Besiktigad
  Adress
  Södertäljevägen 67A
  Utgångspris
  12 000 000 kr
  Areal
  7 ha
 • Jordbruk

  Båstad, Båstad

  Adress
  Axelstorpsvägen 2
  Utgångspris
  10 500 000 kr
  Areal
  2500 ha
 • Hästgård

  Brokind, Linköping

  På förhand
  Adress
  Brokind Stora Eke 3
  Accepterat pris
  15 000 000 kr
  Areal
  21 ha

  Kommer snart ut till försäljning!