Kvarnby, Malmö

Västra Stationsgatan 48

På förhand
Utgångspris
1 900 000 kr
Avgift
5 745 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Boarea
69 kvm

Trivsamt radhus på fantastisk hörntomt med stor uteplats i söder. Områdets klart bästa läge.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I härliga Husie/Kvarnby ligger detta trivsamma bostadsrättsradhus på 69 kvm. En välplanerad bostad med stenlagd uteplats på framsidan samt trädäck och gräsmatta på baksidan. Här har ni chansen att flytta in i ett inbjudande hem med en fin planlösning. Bostaden har ett renoverat kök och badrum. Ljusa väggar, nylagt laminatgolv i kök och hall, samt parkettgolv i övriga rum.

I denna östra del av staden är du nära naturen och har ett bekvämt avstånd till city men även Kvarnbys golfbana och motorvägen som tar dig bl.a till Malmö Airport och Öresundsbron. Perfekt för dig som pendlar! För barnen finns bra skolor så som den eftertraktade Bäckagårdsskolan i ett lugnt område av staden där många andra barnfamiljer och äldre personer bor. Näraliggande Toftanäs kompletterar den pulserande cityhandeln inne i Malmös stadskärna.

Varmt välkommen

Interiör

Hall: Stor, ljus och välkomnande hall med praktiskt laminat (2020) och klädkammare. Väggarna är målade i grå ton (2020).

Vardagsrum: Ett vardagsrum med stort ljusinsläpp mot uteplats i söderläge. Väggar målade i modern färg (2020) och ett härligt parkettgolv.

Sovrum: Även här hittar vi ett sovrum bra med ljusinsläpp med 2 stora fönster som kombineras med parkettgolv och väggar målade i en grå ton (2020)

Kök: Ett renoverat och rymligt kök från 2017. Vita fräscha luckor med mörk bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl, frys ugn, spishäll mikro och diskmaskin. Plats matbord till 4-6 personer. Ljusa väggar målade i ljus grå ton (2020). På golvet vilar samma laminat som hallen (2020). Ljusa väggar målade

Badrum: Ett härligt helkaklat badrum med duschvägg i glas , wc, tvättställskommod, högskåp, handdukstork med vattenburen värme. Vita stilrena kakelplattor på väggen. Renoverat 2017, kvalitetsdokument finns.

Tvättstuga: Tvättstuga utrustat med tvättmaskin, torktumlare, handfat och förvaringsskåp. Plastmatta på golv och målade väggar. Jordfelsbrytare installerad (2017)

Fakta

Fastighetsbeteckning

Åkersholm 1

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 52
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
101
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Malmöhus nr 52 är en förening med totalt 101 st bostadsrätthus. Adresserna är västra Stationsgatan och Östra Stationsgatan. Byggnaderna uppfördes 1986 och marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö Kommun.

Tomträttsavtal
Nuvarande avtal tecknades 2016-01-01 och gäller oförändrat i 10 år. Den årliga tomträttsavgälden är 869 212 kr.

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningen anlitar även Riksbyggen för trädgårdsskötsel och städning av området. Kostnaden för detta delas på medlemmarna och ingår i månadsavgiften.

Avgiftshöjningar
Det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med ordförande 2020-10-22)

Medlemskap
- Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare
- Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn men endast barnet som bor i bostaden. Den boende måste äga en del av bostaden och ha lägenheten som permanent boende. Ingen speciell uppdelning av andelarna krävs.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2008 - Målning av fasader och ytterdörrar
2013 - Utbyte av ventilationssystem och fläktar
2013 - Installation av fibernät från Telia
2014 - Fasadarbeten
2014 - Ventilation, filterbyte
2015 - Markytor, stensättning
2015 - Installationer, värme, filer m.m.
2015 - Huskropp utvändigt
2017 - 2018 Diverse målning
2017 - 2018 Inreglering värme
2019 - Fläktfiltret byttes i luftbehandlingssystem (görs varje år)

Pågående
2020-2021 Takomläggning

I dagsläget finns inga planerade renoveringar (kontrollerat med ordförande 2020-10-22)

Parkering

Till varje lägenhet hör en carport.
I föreningens område finns det parkeringsplatser som medlemmar kan nyttja med parkeringstillstånd, platserna är gratis och finns att tillgå för föreningens medlemmar i mån av plats.

TV/bredband

Föreningen har installerat fiber via Telia för digital TV, Bredband och IP-telefoni. I avgiften ingår bredband 100/100, TV-paket Lagom och ip-telefoni.

Gårdsplats/innergård

Som medlem i bostadsrättsföreningen har du tillgång till ett stort grönområde, tennisbana, lekplats för barnen, promenadstigar och stora gräsytor. Detta grönområde med gångstigar, inklusive de två gatorna Västra och Östra Stationsgatan, är föreningens ansvar och tillsammans ansvarar medlemmarna för underhållet. All belysning, inkl. lampor, på området är också föreningens ansvar. Ibland måste man förnya träd och buskar, och sjuka växter måste tas bort. Omasfaltering av stigarna och de två gatorna sker med ett antal års mellanrum och ligger i underhållsplanen. Riksbyggen är anlitade för att hjälpa till med underhållet och kostnaden för detta delas på medlemmarna och ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam samlingslokal på Västra Stationsgatan 25 som medlemmar kan hyra för 500 kr/dygn. Utöver hyran kommer en depositionsavgift om 500 kr, vilken återbetalas om lokalen lämnas i gott och städat skick efter användning. Man kan boka på hemsidan eller via telefon. Lokalen är utrustad med 16 bord som kan sättas ihop efter behov, drygt 60 stolar och 2 barnstolar samt ett pentry. I lokalen finns också ett pingisbord.

Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin och torkskåp eller torktumlare men i kvartershuset finns en gemensam mangel.

Övrigt

All information har tagits från föreningens hemsida, den senaste årsredovisningen samt med styrelsen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Föreningens hemsida: www.kvarnbystation.se

Uteplats/balkong

Carport finns. Uteplats på baksidan 100kvm och en på framsidan på 50kvm.

TV/bredband

Telia

Parkering

Det finns 101 p-platser/garage.

Månadsavgift

Avgift
5 745 kr

I avgiften ingår vatten, Tv via fiber (grundutbudet), bredband (100/100) samt bostadsrättstillägg. En obligatorisk kostnad tillkommer på månadsavgiften avseende värme.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8032%
Andel av årsavgiften är
0,80325%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 900 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
69 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
140 kr
Övrigt
500 kr
Summa
640 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggår
1986
Uppvärmning
Naturgas, stadsgas
Ventilation
FTX System

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
138
Energideklarationsdatum
2019-04-18

Länkar

Området

Att bo i Husie

I Husie bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du är nära natur och grönområden. Här finner du områden som Jägersro med travbana och stort köpcenter och gemytliga Kvarnby med vackra hus och golfbana med 18 hål. Området är perfekt för pendlare då du på kort tid tar dig ut på motorvägen och vidare över Öresundsbron till Köpenhamn.

Östra Malmö är populärt att bosätta sig för dem som vill bo lite utanför stan men med direkt närhet till centrala delarna och service och kommunikationer. Tack vare Östra Malmös läge är området perfekt att bo på för den som pendlar. På bara några minuter befinner du dig både på ringvägen för vidare färd in mot stan eller ut på motorvägen. Detta gör att många som pendlar till Köpenhamn väljer att bosätta sig här. Även Malmö City Airport finns på pendelavstånd.

Bosätter du dig i Kvarnby får du verkligen njuta av naturen på nära håll. I direkt anslutning till bostadsområdet finns Kvarnby GK. En 18-hålsgolfbana som är väldigt populär bland Malmöborna. I gamla Kvarnby by finns också Kvarnby folkhögskola. Området är barnvänligt, lugnt, behagligt och nära till kommunikationer. Med närheten till såväl förskola som grundskola, blir det enkelt för barnfamiljen.

I stadsdelen Husie ligger områdena Röda Höja, Vita Höja och Gula Höja. Här bor du högt över havet eftersom Höja är Malmös högsta naturliga punkt. Här finns både småhus och flerfamiljshus. Södra Sallerup som ligger öster om yttre ringvägen består till största delen av landsbygd och gårdar. Här finns också Wowragården, en gammal korsvirkesgård som numera är museum, samt Södra Sallerups kyrka från 1100-talet.

Riseberga och Virentofta är två populära bostadsområden. Här finner du bra skolor i ett lungt och skönt område. Dina grannar består av barnfamiljer blandat med äldre personer. Från Riseberga och Virentofta kan du utan problem cykla till jobbet i centrala Malmö.

Jägersro är inte bara en trav- och galoppbana. Strax intill finns ett idylliskt villaområde samt en del nyare småindustrier och kontorslokaler. Jägersro Center erbjuder omväxlande shopping med en mängd olika butiker under samma tak. Precis intill Jägersro ligger villaområdet Stenkällan. Området består i huvudsak av friliggande villor från 1960–1970-talen. Området är döpt efter en äng på Västra Skrävlinge bys mark.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Husies 3 bästa

3
 • Kvarnby GK
  En av Malmös populära golfbanor.
 • Jägersro trav och galopp
  Sveriges äldsta stationära tävlingsbana för hästsport.
 • Perfekt för bilpendlare
  På bara några minuter når du motorvägen mot tex Köpenhamn

Karta

Västra Stationsgatan 48

Västra Stationsgatan 48,
212 36 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 08