Stilfullt totalrenoverad på attraktivt läge!

Limhamn, Malmö

Grönalundsgatan 10

Utgångspris
3 275 000 kr
Avgift
6 360 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 16/6, KL 14:30 - 15:00

  Bokad visning.

Boka visning

Stilfullt totalrenoverad på attraktivt läge!

Exklusiv och mycket smakfullt inredd för dig som har högt ställda krav på ditt boende!

Bilder

Vardagsrum sett in till köket. Grönalundsgatan 10 - Bjurfors
Vardagsrum sett in till köket
Kök i öppen planlösning som inbjuder till social samvaro.. Grönalundsgatan 10 - Bjurfors
Kök i öppen planlösning som inbjuder till social samvaro.
Ny Köksinredning med belysning.. Grönalundsgatan 10 - Bjurfors
Ny Köksinredning med belysning.
Gott om arbetsytor i köket.. Grönalundsgatan 10 - Bjurfors
Gott om arbetsytor i köket.
. Grönalundsgatan 10 - Bjurfors
Fullt maskinellt utrustad med både varmluftsugn och ångugn.. Grönalundsgatan 10 - Bjurfors
Fullt maskinellt utrustad med både varmluftsugn och ångugn.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett attraktivt läge på Limhamn med närhet till service, skolor och kommunikationer välkomnas du till denna stilfullt totalrenoverade 4:a belägen på 3:e våningen med hiss från markplan. Bostadens fina gavelläge gör att ljuset flödar in från tre väderstreck. Exklusiv och mycket smakfullt inredd för dig som har högt ställda krav på ditt boende. Den öppna och moderna planlösningen bidrar till generösa sällskapsytor och vid matplatsen finns gott om utrymme att sitta och äta i goda vänners lag. Två nyrenoverad helkaklade hygienutrymmen (kvalitetsdokument finns) varav ett med egen praktisk tvättavdelning. Från allrummet nås hemmets ljuvliga inglasade balkong i söderläge med fri utsikt över den gemensamma gården. Här kan man njuta tidig vår och sen höst. Bostaden har genomgående vackra golvbeläggningar och ny elinstallation. Föreningen har en mycket trevlig innergård med grill och trädgårdsmöblemang. Här bor ni lugnt med grönskande omgivningar och närhet till alla Limhamns faciliteter. Gångavstånd till Småbåtshamnen, Limhamns fiskrökeri och badplats. En bostad för dig som inte vill kompromissa med din boende kvalitet!

Interiör

Entré och hall: På tredje våningen välkomnas ni in i detta stilfullt totalrenoverade hem. I hallen finns avhängning direkt till höger och stor garderob som tar hand om klädförvaringen. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger nylagd parkett som löper vidare ut i övriga rummen.

Sovrum 1: Sovrum 1 ligger till höger om hallen. Här finns plast för sängmöbel med tillhörande möblemang och arbetshörna. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ny parkett.

Sovrum 2: Sovrum 2 ligger till höger om hallen. Här finns plats sängmöbel med tillhörande möblemang samt arbetshörna. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ny parkett.

Badrum med egen tvättavdelning: Badrummet är nyrenoverat 2019 (kvalitetsdokument finns) med egen praktisk tvättavdelning. Väggarna går i vitt och möter ljus beige klinkers. Här finns tvättställ med kommod, toalett, dusch med vikbara duschväggar, väggfast spegelskåp ovanför handfatet, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bänkskiva i ek ovanför tvättmaskinen samt två väggfasta extra skåp. Ny installerad led belysning.

Gäst-wc med dusch: Gäst-wc är nyrenoverat 2019 (kvalitetsdokument finns). Väggarna går i vitt och möter ljus beige klinkers. Här finns handfat med kommod, toalett, dusch, väggfast spegelskåp ovanför handfatet och handdukstork. Ny installerad led belysning.

Vardagsrum: Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare gavelfönster och att man öppnat upp till allrummet (som tidigare varit sovrum). Rummet utgör en härlig sällskapsyta där familjen kan umgås. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matplats om så önskas. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ny parkett.

Allrummet: Allrummet har tidigare varit ett stort sovrum. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ny parkett. Från allrummet nås den härliga inglasade balkongen i söder. Här kan man njuta tidig vår och sen höst på loungemöblemang som får plats här.

Kök: Nytt kök i öppen planlösning som inbjuder till social samvaro. Här har tidigare varit arbetskök med separat matplats. Köksinredning från IKEA 2019, med praktisk belysning. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, ångugn, fläkt, hel kyl, hel frys, och diskmaskin. Samtliga vitvaror är från 2019. Bänkskivor i ek. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ny parkett.

Övrigt: Lägenheten har i 2,5 månader totalt renoverats och skicket är som nyproduktion. Förutom rivning av befintligt kök, har ett nytt i vitt utförande installerats med nya maskiner. Exklusiv steg dämpande parkett installerad i hela lägenheten. Total målning vad gäller väggar, tak, innerdörrar, fönster, lister m.m. Nya persienner i hela lägenheten. Ny belysning på balkong samt ny matta på balkonggolv.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i söder.

TV/bredband

ComHem

Ownit , kostnad 93:-/månad.

Parkering

193 garageplatser 216:-/månad. Föreningen tillämpar kösystem. 19 Mc-platser samt 5 el-cykelplatser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 360 kr

Tillägg: Bredband Ownit 93:-/mån samt individuell mätning av elförbrukning läggs på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,007114%
Andel av årsavgiften är
0,71201%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 275 000 kr
Lägenhetsnummer
173
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
101 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
400 kr
Summa
400 kr

Gemensamt elavtal med individuell elförbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1982

Om föreningen

Namn
Brf Ramen i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Antal lokaler
37
Överlåtelseavgift
1162*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Ramen 9-12 vilka innehåller 152 lägenheter och 37 lokaler (uthyrda som extra förråd) samt 193 garageplatser och 19 MC-platser. Fastigheten är upplåten med tomträtt, nuvarande tomträttsavtal löper fram till 2020-12-31.

Föreningen är tillsammans med Brf Sälgen, Brf Hackspetten och Brf Sparvhöken delägare i en ekonomisk förening under namnet Limhamns Fastighetspartner som sköter fastighetsskötseln och trappstädning.

Fullvärdesförsäkring finns via IF.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2023.
2013 utfördes takomläggning.
Föreningen utför arbete för att förbättra trädgårdsmiljön. Arbetet var klart i maj 2017.
Murarna vid garageinfarterna och miljöhusen är renoverade 2017. Web/taggbokning till uthyrningsrummet, tvättstuga, fritidslokalen och bastun är installerad. Passage och porttelefonianläggning 2018. Fönster renovering 2017. Ombyggnad av hissar 2019.

Avgifter:
Avgifterna höjs med 1,5% årligen.

Föreningen tillämpar kollektiv el vilket innebär att den boende betalar sin förbrukning och inga fasta nätavgifter. Förbrukningen betalas kvartalsvis och debiteras på månadsavin.

SBC har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Föreningen accepterar delat ägande.

I samband med överlåtelsen önskar föreningen utföra tillsyn av lägenheten.

För mer information kontakta styrelsen på styrelsen@brf-ramen.se.

Slutliga köparen uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

TV/bredband

TV: Comhem. Bredband: Ownit, kostnad 93:-/månad.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
86
Energideklarationsdatum
2018-04-03

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Grönalundsgatan 10

Grönalundsgatan 10,
216 16 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Limhamnsvägen 136
  Pris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 945 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Sandegårdsgatan 24A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 375 000 kr
  Månadsavgift
  5 409 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87,2 kvm
 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Högatan 11
  Prisidé
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 036 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!