Välplanerad lägenhet i toppskick nära havet!

Limhamn, Malmö

Limhamnsvägen 136

Pris
2 700 000 kr
Avgift
3 945 kr
Antal rum
3
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 24/6, KL 11:00 - 11:30

  Bokad visning.

Boka visning

Välplanerad lägenhet i toppskick nära havet!

Välplanerad och ljus lägenhet endast ett stenkast från Dragörkajen med dess härliga glasskaféer och den berömda maten från Mastio.

 • Ansvarig mäklare

  Mikael Gröndahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 01

Bilder

Välkommen till Limhamnsvägen 136! Ett havs- och stadsnära boende i toppskick. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Välkommen till Limhamnsvägen 136! Ett havs- och stadsnära boende i toppskick
Entréhall med gott om plats för avhängning. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Entréhall med gott om plats för avhängning
Stort badrum med dusch ..... Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Stort badrum med dusch ....
... samt tvättmaskin och torktumlare. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
... samt tvättmaskin och torktumlare
Sovrum. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Sovrum
Sovrum 2. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Sovrum 2
. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Kök i stilrent vitt från Vedum. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Kök i stilrent vitt från Vedum
Köket gränsar till vardagsrummet med matplats. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Köket gränsar till vardagsrummet med matplats
Stor matplats i vardagsrummet. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Stor matplats i vardagsrummet
Del av vardagsrummet. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Del av vardagsrummet
Från vardagsrummet finns utgång till balkong i väster. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Från vardagsrummet finns utgång till balkong i väster
Ljuset flödar in från stora fönsterpartier. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Ljuset flödar in från stora fönsterpartier
Balkongbild. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Balkongbild
Del av balkong. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Del av balkong
Balkongutsikt. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Balkongutsikt
Entrésida. Limhamnsvägen 136 - Bjurfors
Entrésida

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad och ljus lägenhet endast ett stenkast från Dragörkajen med dess härliga glasskaféer och den berömda maten från Mastio. Småbåtshamnen och Limhamns centrum är endast en kort promenad från ytterdörren. Lägenheten, som är belägen på våning två, har en rymd som är påtaglig och erbjuder generösa ytor för umgänge . På balkongen i sydvästläge kan man njuta av sommarkvällarna till fullo och känna lugnet och närheten till havet . Den gröna innergården är barnvänlig och privat med flera uteplatser och säker parkering för cykeln. Här bor ni riktigt bekvämt och bra med närhet till allt som Limhamn har att erbjuda. Välkommen på visning!

Interiör

Välkomnande hall med klinkergolv och övergång till parkettgolv i ek. Här finns gott om plats för avhängning av kläder. Från hallen når man det stora, helkaklade badrummet som rymmer både duschplats, tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. Sovrummen i lägenheten ligger samlade och båda rummen ger en skön känsla av ljus och rymd, det stora sovrummet har praktisk garderob med skjutdörrar. I anslutning till det mindre sovrummet finns en bra klädkammare. Bostadens hjärta utgörs av det praktiska och stilrena arbetsköket från Vedum i vitt med antracitgrå bänkskiva i laminat. Köket är fullutrustat med vitvaror från Siemens. Köket öppnar upp mot det härliga vardagsrummet som inrymmer både plats för stor matplats för middagar med många gäster och plats för soffgrupp med gott om plats för långa filmkvällar. Från vardagsrummet finns utgång till en fantastisk balkong i sydväst med utsikt över den gröna och lugna innergården. Härifrån hör man måsarnas skrik och känslan av att bo nära havet är påtaglig.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gråsejen 2

Om föreningen

Namn
HSB Brf Gråsejen 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
53
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Gråsejen 2 registrerades hos Bolagsverket 2014-05-22 och består av 53 lägenheter som fördelar sig över adresserna Limhamnsvägen 132, 134, 136 och 138. Föreningens byggnader uppfördes under åren 2015-2017. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB. Föreningens tomt är friköpt.

IMD EL:
Föreningen har tecknat ett kollektivt elabonnemang. Varje lägenhet har en individuell mätare och kostnaden för elförbrukningen tillkommer utöver månadsavgiften.

Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen.

Föreningens ekonomi

Planerade avgiftsförändringar
2% från och med den 1/7 2019. Föreningen har en stabil ekonomi, men ser ett behov av att kontinuerligt reglera avgiften i takt med att föreningens kostnader ökar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar:
Då huset är nybyggt finns inget behov av renoveringar utöver sedvanligt underhåll.

Parkering

Föreningen erbjuder 46 garageplatser och 6 mc-platser som kan hyras för 788 kr/mån. Uthyrningen av garageplatserna administreras av ett externt parkeringsbolag som heter Q-Park. Till garageplatserna är det separat kö (i dagsläget finns det lediga garageplatser). Cykelparkering finns på innergården (under tak), vid entrén och i garaget.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal med Net at once för bredband (100/100 Mbit/s), digital-tv (ca 20 kanaler) och bredbandstelefoni. Kostnaden för detta tillkommer avgiften med 180 kr/mån.

I Gråsejen 2 finns en fiberoptisk anslutning för bredband, digital-tv och bredbandstelefoni
I avgiften ingår ett basutbud bestående av:
• Bredband 100/100 Mbit/s
• Bredbandstelefoni
• Digital-tv

I avtalet ingår även en digital-tv-box och en trådlös router för anslutning till Internet. Instruktionsböcker till dessa enheter ingår.
För frågor eller förfrågan om ökad hastighet på bredband, kontakta föreningens leverantör Net at Once.
Angående tv, ökat kanalutbud och andra frågor som rör detta, kontakta Sappa, som är föreningens leverantör.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 m².
Föreningens medlemmar ges möjlighet att hyra en övernattningslägenhet på Limhamnsvägen 138 till en kostnad om 300 kr/natt. Man får ha två bokningar varav en max två veckor framåt.
Miljöhus med sopsortering finns på innergården. I föreningen finns även ett styrelserum och ett barnvagnsrum.
Då samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare finns ingen gemensam tvättstuga.

Uteplats/balkong

Balkong om ca 10 kvm

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till fibernätet

Fastigheten är ansluten till fibernätet

Parkering

Föreningen erbjuder 46 garageplatser och 4 mc-platser som kan hyras för 788 kr/mån. Uthyrningen av garageplatserna administreras av ett externt parkeringsbolag som heter Q-Park. Till garageplatserna är det separat kö (i dagsläget finns det lediga garageplatser). Cykelparkering finns på innergården (under tak), vid entrén och i garaget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 945 kr

utöver månadsavgiften tillkommer avgift för internetuppkoppling om 180 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
1,75364%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 700 000 kr
Lägenhetsnummer
C54
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
68 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
350 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Limhamnsvägen 136

Limhamnsvägen 136,
216 12 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mikael Gröndahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 01

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Sandegårdsgatan 24A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 409 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87,2 kvm

  Visning: 2019-06-23 13.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Högatan 11
  Prisidé
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 036 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Grönalundsgatan 10
  Utgångspris
  3 275 000 kr
  Månadsavgift
  6 360 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm