Limhamn, Malmö

Stora Högestensgatan 2

Utgångspris eller Högstbjudande
2 195 000 kr
Avgift
4 646 kr
Antal rum
2
Boarea
54,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Smakfullt och ljust boende på hörna med stor västerbalkong och fin utsikt in mot Limhamn. Tillgång till Four Gardens alla faciliteter.

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nära hav och natur ligger denna lägenhet som i stort sett är i nyskick, inbäddat vid lugna och imponerande kalkbrottet finner ni denna pärla som är belägen på en hörna.
Den rymliga balkongen i väster har en fin utsikt in mot Limhamn och i horisonten kan man ana havet. Smakfullt kök i vitt med full maskinell utrustning och matplats för 4-6 personer. Sovrum och generöst och lyxigt badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare.
Som boende har du fri tillgång till en mängd servicefunktioner och faciliteter. Här finns bland annat: biograf, restaurang, spaanläggning, café, gym, egen vinkällare, biljard, bibliotek, pool och puttinggreen. I huvudbyggnadens foajé finns en reception där fritt kaffe kan avnjutas samtidigt som du kan ta del av dagstidningar från hela Sverige.

Välkommen på visning

Interiör

Planlösning: Välkommen till Victoria park och detta unika boende med tillgång till SPA, utomhuspool, gym och mycket mer!

Hallen bjuder in med ekparkett, klassiskt vita väggar och stor klädkammare.

Badrummet är generöst med klinkergolv i grafitgrått och vita, helkaklade väggar. Här finns dusch, vägghängd wc, handfat samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp.

Vardagsrummet är ljust och trivsamt med plats för stor soffgrupp. Ekparkett klär golvet och väggarna är ljusa. Dörren står på glänt mot den rymliga balkongen i väster med vacker utsikt in mot Limhamn. Havet skymtar lite i horisonten.

Vardagsrummet integreras med det vita och smakfulla köket med mörk laminatbänkskiva. Matplats idag för fyra personer men det finns god plats att duka för större sällskap. Integrerad kyl, frys och diskmaskin, ugn, spishäll och spisfläkt.

Sovrummet har plats för dubbelsäng. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bersån i Limhamn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bersån i Limhamn en av Four Garden (Viktoria Parks) senaste utbyggnad av livsstilsboendet vid Limhamns kalkbrott. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 57 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens tomt är friköpt. Bonea sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Inget planerat för tillfället som påverkar månadsavgiften.

Föreningen godkänner inte delat ägande.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

I samband med överlåtelsen önskar föreningen utföra tillsyn av lägenheten där både köpare och säljare ska närvara.

För mer information se föreningens hemsida http://www.brfbersan.se/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga kända renoveringar är planerade.

Parkering

I föreningen finns 49 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Kösystem tillämpas.

På Brf Bersåns parkering finns även en bilpool (Sunfleet) för dig som vill ha tillgång till bil endast när du känner för det utan att själv äga den. Som boende i Brf Bersån ingår medlemskap i bilpoolen t.o.m 2021-06-01 genom att medlemsavgiften är förbetald.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telenor.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en trivsam gård med sittgrupper och grönska samt låsbara cykelförråd till medlemmarna.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter är försedda med egen tvättutrustning. Föreningen har ett övernattningsrum som kan nyttjas mot en kostnad om ca 300-500 kr/dygn beroende på antal personer samt veckodag.

Viktoria Parks, (idag Four Garden) koncept är helt unikt i Sverige. Föreningen är ett livsstilsboende med ett servicekoncept som drivs av Four Gardens AB. Medlemmar har fri tillgång till bemannad reception och lounge, restaurang, biograf, festlokaler, biljard och vinkällare.
Det finns även gym och SPA med pool, inomhus och utomhus, jacuzzi, olika typer av bastu och ljusterapi. Parken ligger mot kalkbrottet och är 17000 kvm stor med chipping- och puttinggreen, promenadstråk, grillplatser, tennisplan samt två boulebanor.

Övrigt

Four Gardens som drivit servicen på Victoria Park är försatt i konkurs. På grund av konkursen går det i dagsläget inte att nyttja faciliteterna. Konceptet ska komma igång igen men föreningen har inte fattat några beslut än. För mer information, kontakta gärna Brf-styrelsen.

TV/bredband

TV och bredband via Bredbandsbolaget.

Parkering

I föreningen finns 49 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Kösystem tillämpas.

På Brf Bersåns parkering finns även en bilpool (Sunfleet) för dig som vill ha tillgång till bil endast när du känner för det utan att själv äga den. Som boende i Brf Bersån ingår medlemskap i bilpoolen t.o.m 2021-06-01 genom att medlemsavgiften är förbetald.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 646 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV, internet samt el samt serviceavgiften till Four Garden och Victoria Park.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,67%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
2141
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja*
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54,5 kvm**

* Hiss från markplan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
66

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Stora Högestensgatan 2

Stora Högestensgatan 2,
216 32 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Västanväg 49A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 838 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Ansgarigatan 95A
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 253 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!