Renoverad gavellägenhet om 65 kvm på populärt läge!

Limhamn, Malmö

Västanväg 49A

Utgångspris eller Högstbjudande
1 595 000 kr
Avgift
3 838 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
65 kvm

Renoverad gavellägenhet om 65 kvm på populärt läge!

På populärt läge finns denna rymliga 2:a om 65 kvadratmeter med ljusinsläpp från tre väderstreck och härlig inglasad balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Anette Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-73 83 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populärt läge finns denna rymliga 2:a om 65 kvadratmeter med ljusinsläpp från tre väderstreck och härlig inglasad balkong i soligt söderläge. Bostaden har ljust renoverat kök med goda förvaringsmöjligheter och mysig matplats. Vardagsrummet rymmer enkelt både matsalsbord och soffgrupp utan att den luftiga känsla går förlorad. Härifrån nås hemmets ljuvliga inglasade balkong med fri utsikt. Här kan man njuta tidig vår och sen höst på loungemöblemang som ryms här. Renoverat helkaklat badrum med dusch som går i klassiska färger. Stort fint sovrum i ljusa färger. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande möblemang och arbets- eller läshörna. Här har man gångavstånd till Limhamns alla faciliteter. En kort promenad bort når du Limhamns fiskrökeri, småbåtshamnen och de välbesökta badplatserna Sibbarp och Ribersborg.

Interiör

Entré och hall: Välkommen in i denna rymliga och välplanerade 2:a med ljusinsläpp från tre väderstreck. I hallen finns avhängning rakt fram. Till vänster om entrén finns två garderober och till höger finns en klädkammare som tar hand om klädförvaringen. Väggarna är släta och målade med ljus färg. På golvet ligger ljust laminat.

Vardagsrum: Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare stora fönsterpartiet i två väderstreck. Plats finns för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matplats om så önskas utan att den luftiga känslan går förlorad. Väggarna är släta och målade med ljus färg samt fondtapet. På golvet ligger fin parkett. Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong. Ett fritt läge med utsikt över grönområde. Njut av sydvästläget på loungemöblemang som ryms här.

Kök: Köket renoverades smakfullt 2014 och går i vitt. Vita skåpsluckor och ljusgrått kakel kontrasteras snyggt med en brun bänkskiva i laminat. Invid fönstret finns en mysig matplats för 4 personer att sitta och äta. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, micro, fläkt, inbyggd kyl/frys och diskmaskin. Väggarna är släta och målade med ljus färg samt fondtapet. På golvet ligger mörkt laminat.

Sovrum: Sovrummet är rymlig och ligger rakt fram från entrén. Plats finns för dubbelsäng och arbets- eller läshörna. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger fin parkett.

Badrum: Badrummet renoverades 2013 (det finns kvalitetsdokument) och går i klassiska färger. Vitt kakel möter mörkgrå klinkers. Här finns dusch, wc-stol, handfat med kommod och ett väggfast spegelskåp ovanför handfatet samt tvättmaskin. I badrummet finns även fönster.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kanariefågeln
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
149
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kanariefågeln är en gammal förening som bildades när huset byggdes 1947. Föreningen består av 149 st lägenheter och 2 st lokaler som har adresser på Älggatan 16-20 och Västanväg 43-49. Föreningen äger sin tomt och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

I föreningen finns ett gemensamt elavtal som är väldigt förmånligt för föreningens medlemmar. Avläsning sker i december. Den månatliga schablonavgiften för el är 150kr.

Avgiftsförändringar:
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Kontrollerat (2020-02-10).

Överlåtelse/Medlemskap:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Vad gäller så kallat delat ägande så är föreningen restriktiva och tar ställning till de enskilda fallen. Oavsett vad så ska den boende vara majoritetsägare.

Vid överlåtelse av bostadsrätt vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn för att kontrollera skick och eventuella brister gällande de saker som föreningen har intresse och ansvar för.

Föreningens ekonomi

Det finns inga fastlagda avgiftshöjningar men räkna med 2-4% årligen. Höjningarna är till för att täcka upp för allmänt ökande kostnader (fjärrvärme etc) men även för att kommande renoveringar och projekt. (Info från hemsidan)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/åtgärder:
2019 Kodlås på entrédörrar, sophus och cykelkällare. Föreningen bytte ett antal komponenter (ventiler, pumpar etc) i värme- och vattensystem.
2018 Ett större markarbete runt omkring husen längs Västanväg. Entresidorna på hus Västanväg 47 och 49 har fått nya planteringar och plattbelagda gångar är klart.
2017 Husgrunderna dräneras, gamla soprum har satts igen och nya markrör och brunnar anlagts. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor är förnyade.
2017 Entresidorna på hus Västanväg 43 och 45 får nya planteringar och plattbelagda gångar. Husgrunderna dräneras, gamla soprum sätts igen och nya markrör och brunnar anläggs. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor kommer att förnyas.
2016 OVK genomförd
2016 Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet.
2016 Uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter.
2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation.
2014 Installation av bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget.
2014 Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus.
2013-2015 Yttertaken nya på samtliga hus.
2012 Nya gångar, planteringar, gatubrunnar och plattläggning längs Älggatan.
2011 Inglasade balkonger.
2009-2013 Relining av avlopp.
2009 Ny el även i de utrymmen som ligger utanför lägenheterna.
2009 Renovering av skorstenar
2009 Dränering av grunder (ej framsidan på Västanvägshusen)
2008-2011 Totalt 146st inglasade balkonger byggs
2008 Nya värmeväxlare för fjärrvärmen
2005 Bastuutrymmet renoveras
2005 Ny el i lägenheterna
2004 Genomgående renovering av de två kommersiella lokalerna på Rabyplan
2003 Nya ventiler och injustering av värmesystemet
2001 Säkerhetsdörrar och stålkarmar installeras
2000 Byte av ytterbågar på samtliga fönster

Framtida renoveringar/åtgärder:
Föreningen har inga större renoveringar planerade men brukar alltid försöka göra ett eller två ”synliga” projekt varje år så att de boende känner att det händer något förutom det sedvanliga underhållet och annat som kanske inte märks så mycket. Föreningens ekonomi är justerad så att dessa projekt ryms inom budgeten.

Parkering

Föreningen har ca 8 egna parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för ca 450 kr per månad och det är separat kö via föreningen. (Ca 30 personer i kö i dagsläget. Kontrollerat 2020-02-10). I övrigt hänvisas till boendeparkering. Föreningen ska försöka hålla samma priser på sina parkeringsplatser som för boendeparkering på gatan.

Bilpoolen Sunfleet har två platser på parkeringen vid Rabyplan. Har du ingen bil eller bara behöver köra ibland kan du hyra bil per timme här. Mer info på www.sunfleet.se

TV/bredband

TV-leverantör är ComHem (basutbudet ingår i avgiften).

Bredbandsbolaget och det är draget fiber in till fastigheten och tp-kabel i husen. 1Gbit bredband ingår i månadsavgiften

Gårdsplats/innergård

Det finns en innergård med grillplats och utemöbler. Även sopstationen ligger på innergården.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare är nya 2016. I föreningen finns även bastu och duschrum i källarplanet på Västanväg 49A.

Till lägenheterna tillhör två förråd i källarplan.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.kanariefageln.se, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: info@kanariefageln.se.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu i samma byggnad som lägenheten.

TV/bredband

Comhem

Bredband från Bredband2

Parkering

Föreningen har ca 8 egna parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för ca 450 kr per månad och det är separat kö via föreningen. (Ca 30 personer i kö i dagsläget. Kontrollerat 2020-02-10). I övrigt hänvisas till boendeparkering. Föreningen ska försöka hålla samma priser på sina parkeringsplatser som för boendeparkering på gatan.

Bilpoolen Sunfleet har två platser på parkeringen vid Rabyplan. Har du ingen bil eller bara behöver köra ibland kan du hyra bil per timme här. Mer info på www.sunfleet.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 838 kr

I månadsavgiften ingår vatten, värme och grundutbud för kabeltv. F.r.om 1 januari 2020 tillkommer en kostnad om 75kr/månad för 1Gbit bredband samt att föreningen har gemensam el och det tillkommer 150 kr/mån som schablonkostnad. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i december månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,75307%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
5-01
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningens register.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1947

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-09-09

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Västanväg 49A

Västanväg 49A,
216 13 LIMHAMN

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-73 83 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Stora Högestensgatan 2
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 646 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Ansgarigatan 95A
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 253 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!