Havsnära trerummare med balkong i solsäkert sydvästläge

Limhamns Sjöstad, Malmö

Glasbrukskajen 2B

På förhand
Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
4 178 kr
Antal rum
3
Boarea
79,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Havsnära trerummare med balkong i solsäkert sydvästläge

Ett stenkast från bryggor och bad ligger denna ljusa trerummare med genomgående planlösning och stor sydvästbalkong med havsutsikt.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Limhamns Sjöstad, en plats där lugnet, havet och Limhamns småstadsidyll förenas i svårslagen harmoni. På behändigt avstånd väntar storstadens puls och nöjesutbud, i direkt närhet glimrar Öresunds böljande blå. På Glasbrukskajen 2B erbjuds en genomgående trerummare i ett omtyckt område med gång- och cykelavstånd till båtliv, badbryggor, stränder och grönområden. Allt i ett nyproducerat flerbostadshus, med hiss från markplan, som stod klart för inflyttning 2018.

Bostaden fördelar sig över en härlig sällskapsavdelning där kök och vardagsrum förenas i en öppen planlösning, två lättmöblerade sovrum, ett stort badrum med tvättavdelning och en ljuvlig balkong i solsäkert sydvästläge med utsikt mot det böljande sundet. Utöver detta erbjuder bostaden goda förvaringsmöjligheter i en rymlig walk-in-closet som nås från master bedroom, en praktisk skjutdörrsgarderob i anslutning till entrén och ett fräscht källarförråd.

Limhamns Sjöstad har under senare år utvecklats till att bli ett av Malmös mest efterfrågande bostadsområden och lockar allt fler av stadens invånare. Området expanderar ännu och här drivs en väldigt spännande utveckling med visionen att skapa ett livfullt och tryggt kvarter. Tack vare minimalt trafikflöde bland bostäderna skapas en lugn och säker tillvaro där barn kan röra sig och leka fritt. I din omgivning finns allt du behöver – Malmö citys breda utbud och Limhamns småstadsidyll, kultur och skolor, öppna fält och djupblått hav. Här blir varje dag en dag vid havet, med förtrollande utsikt och härligt umgänge nere i småbåtshamnen. För pendlaren tar man sig snabbt och smidigt till Hyllie Station och Öresundsbron om så önskas.

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Duvbåten 1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gennakern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
102
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Gennakern på Limhamn är en äkta förening som bildades 2015. Byggnaderna färdigställdes 2018. Föreningen består av 102 bostadsrättslägenheter. Föreningen består av 5 flerbostadshus med adresserna Glasbrukskajen 2A-C, Rosengrens gata 1 och Vaktgatan 8-12. BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen. Förenings mark är friköpt.

Gemensam el:
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang vilket innebär att individuell avläsning tillämpas av hushållselen. Debitering sker i efterskott efter faktisk förbrukning och debiteras kvartalsvis. Debiteringsmätare finns i varje lägenhet.

Varmvatten:
Individuell avläsning tillämpas av varmvattenförbrukningen. Debitering sker kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

Ekonomi:
Föreningen har under året (2020) höjt månadsavgifterna med 2%. Eventuellt kommer avgifterna att höjas med ytterligare 2% fr o m 2021-01-01. Detta kan dock komma att justeras när föreningen är färdiga med budgetarbetet och har sett över avsättningar för framtida behov (kontrollerat med ordförande 2020-10-20).

Medlemskap:
Föreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn. Den boende ska äga minst 33%.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare och bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.gennakern.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Då fastigheten är nybyggd har det inte utförts några renoveringar utöver garantiåtgärder.

Planerade renoveringar:
2023 Hissar (eventuellt kommer sju hisskorgar att renoveras)
2023 Garageport (om behov finns)
2023 Tak

För mer information, se årsredovisningen. Åtgärd och årtal kan ändras efter styrelsens beslut. Styrelsen arbetar med att ta fram en underhållsplan.

Parkering

Föreningen tillhandahåller ett underjordiskt garage med 80 parkeringsplatser (varav 3 platser har uttag för laddning av elbilar). Utöver detta finns 7 parkeringsplatser på markplan på föreningens fastighet. Garageplats kan hyras för 850 kr/mån och parkeringsplats kan hyras för 450 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. För närvarande är alla garage- och parkeringsplatser uthyrda. I dagsläget står en medlem i kö och det brukar gå snabbt att få en plats. (kontrollerat med ordförande 2020-10-20).

Föreningen har även 8 MC-platser som kan hyras för 350 kr/mån. I dagsläget finns det två lediga platser (kontrollerat med ordförande 2020-10-20)

I garaget finns även en liten cykelverkstad.
Bilpool finns och cykelpool är på gång i föreningen. Förväntas vara klart till hösten 2020.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 279 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften. Lägenheterna har försetts med multimediauttag för IP-telefoni, digital-TV och fiberoptiskt bredband (100/100 Mbit/s).

Gårdsplats/innergård

Mellan bostadshusen finns en gemensam innergård med grillmöjlighet och sandlåda.

Gemensamma utrymmen

I föreningens källare finns det lägenhetsförråd, förråd för barnvagn/rullstol, cykelförråd och teknikutrymmen. Någon gemensam tvättstuga finns inte då samtliga lägenheter är utrustade med tvätt- och torkmöjligheter.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom föreningens årsredovisning och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Kontaktuppgifter till föreningen: styrelsen@gennakern.se

Uteplats/balkong

Bostaden erbjuder en härlig balkong om ca 9 kvm i soligt sydvästläge med utsikt mot sundet.

Övrigt

Till bostaden hör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
4 178 kr

I avgiften ingår värme, kallvatten och BR-tilläggsförsäkring. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 279 kr/mån för TV, bredband och telefoni (samtalskostnad ingår ej). Hushållsel och varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,09%
Andel av årsavgiften är
1,09%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
A2-1203
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
79,5 kvm**

* Hiss från markplan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
605 kr
Vatten/Avlopp
109 kr
Summa
714 kr

Angiven driftskostnad avser nuvarande ägares förbrukning av varmvatten och hushållsel. Hushållet består av två vuxna och ett barn.

Byggnadssätt

Byggår
2018

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik. Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Limhamns Sjöstad? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Glasbrukskajen 2B

Glasbrukskajen 2B,
216 44 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Glasbrukskajen 2C
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rosengrens gata 9A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  4 201 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Murbruksgatan 8
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 661 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  107 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!