Havsnära radhus i Limhamns Sjöstad

Limhamns Sjöstad, Malmö

Mellins gata 12

Utgångspris
6 795 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
186 kvm
Typ
Radhus
Boarea / Biarea
135 kvm / 8 kvm

Havsnära radhus i Limhamns Sjöstad

Redo att bli sjöstadsbo? I Limhamn Sjöstad presenteras ett högkvalitativ radhus från 2018. Området förenar lugnet, havet och Limhamns småstadsidyll.

 • Ansvarig mäklare

  Hülya Asanovski

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 68

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Det är lätt att förälska sig i livet som sjöstadsbo!

Välkommen till Limhamn Sjöstad, precis på kajkanten till havet, inramad av en vacker horisont som skiftar med väder och vind. Här förenas lugnet, havet och Limhamns småstadsidyll i svårslagen harmoni.

Limhamns Sjöstad har utvecklats till ett av stadens mest attraktiva bostadsområde och lockar allt fler av stadens invånare. Området expanderar ännu och här drivs en väldigt spännande utveckling med visionen att skapa ett livfullt och tryggt kvarter. Tack vare minimalt trafikflöde bland bostäderna skapas en lugn och säker tillvaro där barn kan röra sig och leka fritt. Här, precis bredvid havet, etableras ett attraktivt bostadsområde för dig som efterfrågar ett lugnt och tryggt, men inte avlägset, område. Från Limhamns Sjöstad är det nära till allt – storstadspuls och småstadsidyll, kultur och kontemplation, öppna fält och djupblått hav.

Det geografiska läget är förstklassigt och den invändiga miljön i bostaden är inte heller den blygsam. Här erbjuds ett välplanerat radhus som ödmjukt skryter med mängder av positiva egenskaper. En genomgående planlösning samspelar med generösa umgängesytor, exklusiva materialval, stora fönsterpartier, två rymliga badrum och inte minst ett modernt och lyxigt kök från Marbodal. Utemiljöerna bjuder på morgon/förmiddagssol på framsidan med blomstrande rabatt och uteplatsen på baksidan har även den en uppvuxen häck med nybyggd pergola, sol hela eftermiddagen och kvällen. Här bor du på en lugn återvändsgata med grönområden och lekplats precis utanför.

På Mellins gata 12 erbjuds med andra ord ett högkvalitativt läge med gång- och cykelavstånd till båtliv, badbryggor, stränder och grönområden. Allt i ett toppmodernt radhus med hög standard. Här erbjuds förutsättningar som banar väg för ett trivsamt boende i flera år framöver. Välkommen!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Glasbruket 135

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd på framsidan, ca 8 kvm stort (areauppgift enligt ritning från Skanska).

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till telia, ett fiberoptiskt nät i vilket det distribueras internet, digital-TV och IP-telefoni.

Huset är i sin tur försett med ett internt fastighetsnät där man via korskopplingsskåp kan styra vilken signal som skall gå till respektive uttag i de olika rummen.

Ett separat avtal mellan köpare och leverantör krävs.

Parkering

Egen biluppställningsplats precis utanför entrén, plats för två bilar.

Övrigt

Fastigheten är fortfarande taxerad som typkod 210, Småhusenhet, tomtmark (taxeringsår 2018), men kommer vid omprövning att taxeras om till typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, med nytt taxeringsvärde för mark och byggnad. Omprövning är på gång.

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 795 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
135 kvm*
Tomtarea
186 kvm
Biarea
8 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2018
Fasad
Tegel
Grund
Betong, platta på mark.
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor, takstolar av trä
Ventilation
FTX-system med värmeåtervinning
Utvändigt plåtarbete
Lackerad stålplåt
Fönster
3-glas
Grundmur
Betong

Huset har vattenburen värme med golvvärme på entréplan och radiatorer på ovanvåning.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
116
Energideklarationsdatum
2020-09-09

Ombyggnad, Renoveringar

Trädäcken byggda 2018 (Organowood)
Isolerat förråd 2019
Pergola byggd 2019
Markiser 2020 södersidan
Stenlagd cykelplats 2020 framsidan
Grind framsida 2020

Tomt

Stenlagd framsida med träddäck, förråd samt bilplats. Läge nordost med morgon och förmiddagssol.

Träddäck med pergola på baksidan i sydväst med dags- och eftermiddagssol.

Planbestämmelser

Detaljplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Malmö Glasbruket GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Malmö Glasbruket GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Kvartersanläggning

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 147 000 kr
Fastställt
2018
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
11 470 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
12 000 kr
Värme
9 000 kr
Försäkring
6 400 kr
Samfällighetsavgift
6 900 kr
Renhållning
2 040 kr
Summa
36 340 kr

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 930 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik. Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Limhamns Sjöstad? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Mellins gata 12

Mellins gata 12,
21644 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hülya Asanovski

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 68