Högst upp i huset med dubbla balkonger

Limhamns Sjöstad, Malmö

Murbruksgatan 8

På förhand
Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
5 661 kr
Antal rum
4
Boarea
107 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Högst upp i huset med dubbla balkonger

Välkommen till denna fantastiska nyproducerade fyra i populära Limhamns Sjöstad med stora sociala ytor och dubbla balkonger.

 • Ansvarig mäklare

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska nyproducerade fyra i populära Limhamns Sjöstad med stora sociala ytor och dubbla balkonger.

Fakta

Uteplats/balkong

Söderbalkong mot innergården samt norrbalkong med utsikt över Cementparken

Månadsavgift

Avgift
5 661 kr

I avgiften ingår värme, vatten, TV, bredband och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar eget avtal för el. Nätägare är Eon.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,77157%
Andel av årsavgiften är
1,77158%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
B1401
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
107 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2020-05-06

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Havsparken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
67
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Havsparken är en äkta förening som bildades 2014 och består av 67 bostadsrättslägenheter. Flerfamiljshusen färdigställdes 2017 och inflyttningen ägde rum samma år. Föreningen fördelar sig över adresserna Betonggatan 1, Murbruksgatan 6 och 8 samt Portvaktsgatan 2. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens mark är friköpt.

Varje bostadsrättsinnehavare tecknar eget avtal för el. Nätägare är Eon.

Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Moderna försäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn även om det endast är barnet som bor i bostaden. Minsta möjliga ägarandel är 10%.
Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.
Föreningen utför tillsyn i samband vid överlåtelse där både säljare och köpare ska närvara.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns det inte några planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-04-14).

Renoveringar - Utförda och planerade

Då fastigheten är nybyggd finns det i dagsläget inga planerade renoveringar.

Parkering

I föreningens underjordiska garage finns det 44 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 500 kr/mån. För närvarande har 4 av garageplatserna tillgång till laddstation för elbil. Dessa platser kan hyres till en kostnad om 900 kr/mån + förbrukningsavgift för laddad el. Separat kösystem tillämpas och kötiden till garageplatserna varierar. I dagsläget är det kö och styrelsen uppskattar kötiden till drygt ett år. (kontrollerat 2021-04-14)

TV/bredband

Föreningen har upphandlat ett gemensamt avtal med ComHem avseende digital-TV, bredband (hastighet: 100/100 Mbit/s) och bredbandstelefoni. Kostnaden för detta ingår i månadsavgiften.

I lägenheterna finns ett mediaskåp med router samt nätverk med uttag i samtliga rum och kök.

Gårdsplats/innergård

Föreningen är ansluten till en gemensamhetsanläggning avseende garage och gård tillsammans med grannfastigheten som ägs av Haga Gruppen Fastigheter. På gården finns sittplatser, kolgrill och lekyta som fritt får förfogas av medlemmarna.

Gemensamma utrymmen

Någon gemensam tvättstuga finns ej då samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmöjligheter. Cykelförråd, barnvagnsrum och lägenhetsförråd ligger i källaren. På gården finns miljörum och cykelställ.

Övrigt

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik. Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Limhamns Sjöstad? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Murbruksgatan 8

Murbruksgatan 8,
216 46 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  På förhand
  Adress
  Glasbrukskajen 2B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 178 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!