Moderna kvadrat med havsutsikt, hiss och stor balkong!

Limhamns Sjöstad, Malmö

Rosengrens gata 3A

På förhand
Utgångspris
3 150 000 kr
Avgift
4 149 kr
Antal rum
3
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Moderna kvadrat med havsutsikt, hiss och stor balkong!

Välkommen till en modern och välplanerad 3:a med hiss och balkong med havsutsikt

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Toppmodern och välplanerad lägenhet med bra läge i området. Från den rymliga balkongen är luften frisk och ren och nedanför brusar havet! Här kan man verkligen njuta av ett havsnära boende och känslan av en ny bostad. Invändigt samspelar toppmodern standard - bland annat egen tvättutrustning - med funktion och kvalitet. Ett funktionellt hem där du har alla faciliteter du önskar. Vardagsrummet ligger delvis öppet mot vardagsrummet på så sätt att en naturlig matplats bildas vid de väl tilltagna fönsterna. I hallen finns förvaring och härifrån når du såväl det stora badrummet som de två sovrummen som är lättmöblerade. Det bjuds på förvaring både i hall och sovrum.

Hissen tar dig från markplan och upp till fjärde våningsplanet, har man bil finns garage i källarplan där även lägenhetens förråd finns. Övernattningslägenhet finns att boka i föreningen.

Det är lätt att förälska sig i vardagen i Limhamns Sjöstad. I det nya området bor du granne med ett glittrande Öresund, inramad av en vacker horisont som skiftar med väder och vindar. I din omgivning finns dessutom allt du behöver – Malmö citys breda utbud och Limhamns småstadsidyll, kultur och skolor, öppna fält och djupblått hav. Här blir varje dag en dag vid havet, med förtrollande utsikt och härligt umgänge nere i småbåtshamnen eller i parken med den nya lekplatsen.

Kasta loss ditt ankare och segla hit för visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong med havsutsikt.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 149 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg (komplement till hemförsäkring). Kostnad för hushållsel och bredband tillkommer.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
72 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2019

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kaptenen i Limhamn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kaptenen består av 99 lägenheter som byggs i två etapper. Etapp 1 (Lilla och Stora Kajhuset) färdigställdes 2019-03-01 och etapp 2 (Terrasshuset) planeras vara klart för inflyttning 2019-10-01. Föreningens adresser är Rosengrens gata 3A-B, 5, 7A-B och 9A-B. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal med individuell avläsning.

Medlemskap
Föreningen utför tillsyn. Säljaren bokar tillsynen med köparen och vicevärden fredrik.krook@hsb.se.
Föreningen tillåter endast delat ägande för makar/sambos. Delat ägande mellan barn och förälder tillåts inte i de fall då endast barnet ska bo i lägenheten.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Föreningen uppger att deras ekonomi är mycket god. Styrelsen har beslutat att höja månadsavgiften enl. tidigare plan från 2020-07-01 (kontrollerat med vicevärd 2020-03-20).

Renoveringar - Utförda och planerade

Då huset är helt nybyggt så finns det inga planerade renoveringar. Sedvanligt underhåll kommer att ske löpande.

Parkering

Föreningen erbjuder 80 garageplatser som kan hyras för 1000 kr/mån. Det finns även 8 parkeringsplatser som kan hyras för 500 kr/mån. Lediga garageplatser (4st) finns för närvarande. kö finns till parkeringsplatserna (kontrollerat med vicevärd 2020-03-20). Garagenedfarten är på Rosengrens gata 9B.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bahnhof avseende bredband, tv och IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 235 kr/mån. (ingår i angiven månadsavgift) Bredbandshastighet: 1000/1000 Mbit/s. Möjlighet finns att uppgradera avtalet för ett större utbud än baspaketet.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med mycket grönska i form av gräsmattor, buskar, träd och planteringar. Uteplatser med gemensamma möblemang och grillmöjligheter kommer att uppföras.

Gemensamma utrymmen

Terrasshuset färdigställdes hösten 2019. I Terrasshuset finns det en övernattningslägenhet med två bäddar som kan hyras av medlemmarna för 400 kr/natt, för mer information se https://www.hsb.se/malmo/brf/kaptenen/gemensamt/overnattningslagenhet. Det finns även ett styrelserum. Båda utrymmena ligger på markplan i Terrasshuset. I föreningen finns det tre teknikrum och ett cykelrum i källarplan med en verkstadsdel. Till varje lägenhet tillhandahålls ett källarförråd. På innergården finns det ett gemensamt miljörum med sopsorteringskärl. Cykelparkering erbjuds på innergården och mot ytterfasad.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med en föreningsrepresentant. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/kaptenen/

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Limhamns Sjöstad? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Rosengrens gata 3A

Rosengrens gata 3A,
216 44 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamns Sjöstad, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Kolsyregatan 22
  Pris
  2 720 000 kr
  Månadsavgift
  4 005 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm