Topprenoverad!

Lindeborg, Malmö

Dansörgatan 6

Utgångspris eller Högstbjudande
1 695 000 kr
Avgift
4 194 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Boarea
79 kvm

Visning

 • söndag 16/12, KL 12:00 - 12:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Topprenoverad!

Välkommen in i ett perfekt och inbjudande hem med genomgående ekparkett, släta vita väggar,ny el, nytt, stilrent kök och smakfullt, helkaklat badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Bilder

. Dansörgatan 6 - Bjurfors
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Detaljbild kök. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Detaljbild kök
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Exklusivt badrum. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Exklusivt badrum
Smakfulla materialval. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Smakfulla materialval
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Ekparkett och marmor. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Ekparkett och marmor
Exteriörbild. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Nära till shopping på Emporia. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Nära till shopping på Emporia
Njut av konserter på närbelägna Hyllie Arena. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Njut av konserter på närbelägna Hyllie Arena
Ta tåget över sundet på bara några minuter. Dansörgatan 6 - Bjurfors
Ta tåget över sundet på bara några minuter
. Dansörgatan 6 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen in i ett perfekt och inbjudande hem med genomgående ekparkett, släta vita väggar,ny el samt nytt, stilrent kök och smakfullt, helkaklat badrum. På ostört läge på översta plan med fri utsikt, helt utan insyn. Generöst ljusflöde, två fina sovrum och stor, inglasad västerbalkong mot grönska. Renoverad av fackman 2018!

Interiör

Välkommen till omtyckta Lindeborg, som med sitt perfekta läge nära Hyllie, Emporia och citytunneln, efterfrågas av gammal som ung. Lägenheten är belägen i trappan närmast parkeringsplats och kommunikation, vilket gör vardagen lättare. Det generösa ljusflödet möter upp redan i hallen med ekparkettgolv, klassiskt vita väggar, spotlights i tak och plats för garderob för den som önskar. Ekparkettgolvet löper som en röd tråd genom hemmet, utan några trösklar. Här finns ett helkaklat badrum från 2018 med grafitgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar med dusch, wc och vaskkommod. ( kvalitetsdokument finns)
Köket är smakfullt renoverat 2018 med inredning i vitt med grafitgrå kakel ovanför bänkskiva av vit laminat. Här finns gott om skåpförvaring och bra arbetsyta för dig som älskar att laga mat. Kyl, frys och diskmaskin samt ugn,micro, spishäll och spisfläkt. Ekparkettgolv och stilrent vita väggar ramar in en matplats för 8-10 personer och taket pryds av infällda spotlights. Väggen mot hallen har tagits ner för att skapa en öppnare och luftigare planlösning.
Vardagsrummet har två stora fönster som ger ett fin ljusflöde och utsikt över den fina gården. Här finns plats för både soffa och matbord för den som önskar. Ekparkettgolv och vita väggar även här.
Master bedroom är stort och har plats för både dubbelsäng och garderober. Här finns utgången till den stora, inglasade balkongen med perfekt västerläge. Här njuter du av sol hela eftermiddagen och kvällen med fantastiska solnedgångar helt fritt från insyn.
Sovrum nummer två är även detta av bra storlek med plats för säng och skrivbord eller dubbelsäng om man önskar. Ekparkettgolv och vita väggar ramar in båda sovrummen.
Välkommen till ett hem för dig som har krav på läge, stil och finess. Här är det bara att flytta rakt in!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skådespelaren 1

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 194 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband samt Br-tilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,17453%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
197
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
79 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1972-1973

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
110

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Sofieholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
577
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Sofieholm består av 573 st lägenheter och 9 st lokaler fördelade över adresserna Regissör- Dansör och Aktrisgatan samt Lindeborgs butikcentrum. Föreningens byggnader färdigställdes år 1972-1973. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden skedde 2017-01-01.

Medlemskap
Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas vid utträde.
Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 51 % av bostadsrätten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn.

Föreningens ekonomi

Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Det finns inga beslut tagna om planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2000 Byte av tak.
2004 Balkongutbyggnad, fasadtätning.
2009 Uppfräschning av innergård.
2012 Omläggning av tak på låghusen, byte av värmepumpar och styr- och reglerutrustning.
2013 Tilläggsisolering på vindarna.
2013 Byte till ledbelysning i källargångar, uppsättning av passersystem på samtliga källardörrar.
2014 Utemiljö.
2015 Renovering av garage. tvättmaskiner har bytts ut.
2015-2016 Byte av frånluftsfläktar på låghusen, spolning av avloppsstammar, OVK-besiktning.
2017 Föreningen har infört gemensam el.

Planerat framtida underhåll
Föreningen håller på att installera solceller.
Hissbyte
Ca 2022 Byte av vattenstammar.
Ca 2040 Renovering av avloppsstammar.

Dessa åtgärder skall finansieras med egna medel. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Styrelsens intention är att amortera ner skulderna för att ha bättre utrymme att finansiera framtida underhållsbehov med nya lån.

Parkering

Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 356 och p-platser som hyrs ut uppgår till 154 st. För mer info hänvisar vi till styrelsen. Till Dansörgatan finns det för närvarande enstaka lediga garage- och p-platser. (Kontrollerat 2018-11-21)

TV/bredband

TV-Anslutning: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Sydantenn. Grundutbudet ingår i avgiften
Internet: Bredband genom Bahnhof ingår i avgiften. Hastighet: 100 Mbit/s ner och 100 Mbit/s upp.

Gemensamma utrymmen

Lägenhetsförråd finns i källaren.

Övrigt

Slutlig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: www.hsb.se/malmo/sofieholm.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Lindeborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Dansörgatan 6

Dansörgatan 6,
215 83 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Producentgatan 9
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 150 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dirigentgatan 4
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 200 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!