Topp skick på femte våningen med stor inglasad balkong

Lindeborg, Malmö

Statistgatan 20

Pris
1 495 000 kr
Avgift
3 706 kr
Antal rum
2
Boarea
65,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja

Topp skick på femte våningen med stor inglasad balkong

På populära Lindebord erbjuds nu en nyrenoverad och rymlig tvåa med inglasad balkong mot lungt läge!

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Lindeborg och Statistgatan 20!

Bland välskötta innergårdar och fastigheter erbjuds vi en av områdets attraktiva tvåor på femte våningen med stor inglasad balkong som förlänger innemiljön långt in på hösten. Till detta erbjuds bra planlösning med nyrenoverat skick och välvalda materialval.

Området är beläget ett stenkast bort från Svågertorp och Hyllies goda kommunikationsmöjligheter, samt Emporia och dess breda utbud av shopping och restauranger finner vi detta familjevänliga område där grönska, dagis och skolor duggar tätt. Även om vi erbjuds en lugn och lantlig känsla har vi både inre och yttre ringvägen på bekvämt avstånd såväl som utsökta pendlingsmöjligheter där bl.a. Danmark, Köpenhamn och Kastrup nås på bara några minuter tack vare tågförbindelserna som Hylliestationen erbjuder.

Bra HSB-förening med välskötta fastigheter och härlig idyll som skänker trygghet och trivsamhet

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Statisten 2

Månadsavgift

Avgift
3 706 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen har ett gemensamt elavtal. Hushållselen aviseras kvartalsvis, med tre månaders eftersläpning, utefter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,24889%
Andel av årsavgiften är
0,24889%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
345
Våningsplan
5 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
65,5 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F med återvinning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
84
Energideklarationsdatum
2018-04-24

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Lindeborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
385
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens hus består av 385 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. De är belägna i 7 bostadshus med tillsammans 21 trapphus. Adresserna är Statistgatan 4-20 och Koristgatan 4-26. Föreningen bildades 1973. Fastigheten är upplåten med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2026-12-31. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Avgifter:
Föreningen planerar en årlig avgiftshöjning om ca 2 % åren 2019-2023. Senaste höjningen var med 2% 2020-01-01.

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Hushållselen aviseras i efterhand utefter faktisk förbrukning.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn. Denna bokas av säljaren med vicevärden.

Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. De vill att ägarandelarna minst ska vara 90-10. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Vid större renovering av badrum och kök, ta kontakt med Fastighetskontoret.

Informationen är hämtad från senaste årsredovisning samt representant från föreningen. För mer information besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/lindeborg.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse samt att läsa både årsredovisning och stadgar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2012 Ny rörelsestyrd belysning har installerats i föreningens garage.
2012 Kompletteringar har utförts på gårdsmiljön efter den större ombyggnaden.
2012 All utomhusbelysning till föreningens p-platser och anslutande gångbanor har bytts ut.
2012 Nyinstallation av värmepumpar och värmeväxlare i värmecentralerna.
2012 Ny takbeklädnad i alla låghusen.
2015 Byte av torkskåp och torktumlare i tvättstugor.
2015 Byte av värmeväxlare
2015 Ventilation rensning samt OVK.
2016 Spoling av avlopp
2016 Nya elmätare
2016 Byte av gårds- samt trapphusbelysning
2019 Renovering av hissar
2020 Solceller.

Enligt underhållsplanen planerar föreningen att byta fönstren, vilket år detta kommer påbörjas är inte fastställt. Vattenstammar 2022 och avloppstammar 2040.

Parkering

I föreningen finns 145 parkeringsplatser och två garage med totalt 194 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 127 kr/månad, garageplats kan hyras till en kostnad om ca 323 kr/månad. Kösystem tillämpas. Avgifterna för parkerings- och garageplatserna indexhöjs årligen om ca 2 %. I området finns även gästparkering till en kostnad om 5 kr/tim samt korttidsparkering 30 min utan avgift.

TV/bredband

Ansluten till kabel-TV via SydAntenn&Tele AB. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Bahnhof, 100/100 Mbit/s. Ingår i avgiften. En router ingår i vår anslutning för den som vill ha bredbandstelefoni.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder välskötta gårdsmiljöer med utemöbler, grillplatser och lekplatser för de små. Gårdarna renoverades för några år sedan och är en trevlig samlingsplats för äldre, yngre och barn. Här samlas allt från soldyrkare som ligger och solar på gräsmattorna till barnfamiljer som anordnar kalas vid grillplatserna.

Gemensamma utrymmen

Det finns bordtennis, biljard, motionsrum och hobbyrum för medlemmarna att nyttja kostnadsfritt. Cykelställ finns på gården och cykelgarage finns i källaren, kösystem tillämpas. Barnvagnsrum finns i källaren i höghusen. Föreningen förfogar över en föreningslokal/lägenhet som är belägen på Koristgatan 16. Här anordnas aktiviteter så som studiecirklar, utbildningar, utställningar, gruppaktiviteter etc.

Föreningen har gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren och utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. I föreningen finns även 2 torkrum.

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lindeborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Statistgatan 20

Statistgatan 20,
215 84 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regissörgatan 17
  Prisidé
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 254 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regissörgatan 11
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 234 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  78,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!