Trerummare på Lindeborgs bästa läge med stor inglasad balkong!

Lindeborg, Malmö

Sufflörgatan 3

Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
4 165 kr
Antal rum
3
Boarea
78,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja

Trerummare på Lindeborgs bästa läge med stor inglasad balkong!

Högst upp i huset med otrolig utsikt över Malmö ligger denna luftiga trerummare med trevliga och ljusa ytor.

 • Ansvarig mäklare

  Felicia Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641989

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Lindeborg och Sufflörgatan 3.

Med hiss från markplan nås denna trevliga och ljusa trerummare som ligger på våning 8, högst upp i huset. Bostadsrätten har många bra och luftiga ytor och en stor inglasad balkong som ger bostadsrätten ytterligare ett rum att umgås i. En perfekt lägenhet för den som vill sätta sin egen prägel i ett bra område som ständigt växer och utvecklas.

Bostadsrätten har ett rymligt kök med intilliggande matrum, perfekt för den som vill blanda matlagningen med socialt umgänge. Utöver detta erbjuds två bra sovrum och ett större sällskapsrum med plats för både soff- och matsalsgrupp vid önskemål. Lägenhetens badrum är ljust och halvkaklat med badkar.

Bostadsrätten ligger i populära HSB föreningen Henriksdal ett stenkast bort från Svågertorp och Hyllies goda kommunikationsmöjligheter, samt Emporia och dess breda utbud av shopping och restauranger. Grönska, förskola och skolor finns också i området. Inre och yttre ringvägen ligger nära såväl som smidiga pendlingsmöjligheter tack vare tågförbindelserna som Hylliestationen erbjuder.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall : Möblerbar hall med plats för både ytterkläder och skor. Vid önskemål finns här möjligheter till ytterligare plats för förvaring.

Kök : Träkök med gott om både över- och underskåp. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys.
I direkt anslutning till köket finns ett matrum med plats för ca 6-8 personer. En social plats för både matlagning och umgänge. Från fönsterna i köket erbjuds en fin utsikt över staden.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Fönster som vetter mot balkongen. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i blått. På golvet löper fin originalparkett.

Sällskapsrum: I slutet av hallen finns ett ljust och trevligt sällskapsrum. Här finns plats för både soff- och matsalsgrupp, perfekt för den som värdesätter en social plats. På golvet löper vacker originalparkett. Härligt ljusinsläpp från fönsterna med utsikt mot gräsytan nedanför där det finns gott om plats att njuta vid fint väder.

Badrum: Halvkaklade väggar i vitt och plastmatta i beige. Badrummet är utrustat med toalett, handfat och badrumsskåp samt badkar.

Sovrum 2: Sovrum, gästrum eller kontor med förvaringsmöjligheter i form av tre spegelgarderober. På golvet ligger heltäckningsmatta med originalparkett under. Härifrån når man även bostadens balkong.

Balkong: Härlig inglasad balkong med söderläge där man kan njuta av solen hela dagen. Den tacksamma storleken gör det enkelt att inreda och möblera som ett extra rum att nyttja året om. Balkongen har en utsikt utöver det vanliga. Härifrån ser man över den parkliknande innergården och hela Hyllie.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Henriksdal 1

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd ingår

Månadsavgift

Avgift
4 165 kr

I angiven månadsavgift ingår:
- värme
- vatten
- kabel-TV
- bredband
- IP-telefoni (ej samtalskostnad)
- bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
- elnäts avgift

Föreningen har ett gemensamt elavtal och medlemmen debiteras efter faktiskt förbrukning med fyra månaders eftersläpning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,26744%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
6 764 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
48
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
78,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
100 kr
Försäkring
120 kr
Summa
220 kr

Driftskostnaderna är schablonberäknade

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1972
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2018-04-24

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Henriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
412
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Henriksdal bildades 1972 och består av 412 lägenheter samt 4 lokaler och fördelade på 8 hus. Föreningen adresser är Sufflörgatan 1-23 samt Producentgatan 1-23.

Ekonomi:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt. Ny avgäld sedan 1 januari 2017 och nästa omreglering blir 1 januari 2027.

Medlemskap/Överlåtelse:
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo. Föreningen accepterar delat ägande dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den, med förbehållet att den som bor i lägenheten ska vara majoritetsägare. Juridiska personer accepteras ej som medlemmar. Föreningen utför standardiserad tillsyn av lägenheten i samband med överlåtelsen.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och medlemmen debiteras efter faktiskt förbrukning med fyra månaders eftersläpning.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar - kontrollerat 2020-11-20

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll:
1990 Fönster.
2000 Tak.
2004 Balkonger.
2008 Omfattande uppfräschning av innergården.
2010 Installation av nytt taggsystem till entrédörrarna.
2010 Byggnation av flergarage.
2012/2013 Ny automatisk LED-belysning i källare, tvättstuga, torkrum och höghusen. Underhåll i garage och infarterna vid gatorna. Byte av värmepumpar och reglerutrustning.
2014 Installation av anläggning för matavfall , innergårdarna har färdigställts, belysning har bytts ut till LED som en energibesparande åtgärd.
2015 Renovering av skyddsrum, nya P-automater, rensning ventilationskanaler, spolning avloppssstammar, inspektionsluckor på alla tak är renoverade.
2016 Rensning av ventilationskanaler, spolning av avloppstammar, OVK besiktning, införande av gemensam el, förbättring av gångbanor på gårdarna.
2017 Relining av avlopp i stamledning på Producentgatan 7, 9 och 11.
2017 Installation av hjärtstartare i varje fastighet, byte av belysning i låghusens trapphus.
2018 Installation av solceller.
2018 Digitalisering av kabel-TV-nätet.
2019 Laddstolpar för fordon.
2020 Hissbyte

Planerade renoveringar/underhåll:
-Byte av dörrar till tvättstugor och övergång till digital bokning
kommer att ske i början av 2121.
- Fönsterbyte planerat 2022-2023.
- Byte av tvättutrustning vid behov.

Föreningen följer en underhållsplan och ser över behov löpande. Vänligen kontakta föreningen för ytterligare info kring detta.

Parkering

I föreningen finns 188 parkeringsplatser och 266 garageplatser. För närvarande: Garageplats källare 349 kr/månad (lång kötid), garageplats ute 298 kr/månad (1 ledig plats finns 1/12-20), p-plats 127 kr/månad (lediga platser finns), MC-plats 162 kr/månad. Avgifterna höjs med 2% den 1 januari varje år.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn och bredband via Bahnhof.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam och välskött gård med tillgång till utemöbler, grillmöjligheter och lekplats.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma tvättstugor med tillgång till tvättmaskiner, torktumlarem torkskåp och torkrum.
I föreningen finns cykelboxar som kan hyras till en kostnad om ca 54 kr/månad. Det finns även cykelparkering i cykelhus som kan hyras till en kostnad om ca 11 kr/månad samt en depositionskostnad om ca 500 kr för nyckel, cykelparkering i källaren 21 kr/månad. Avgifterna höjs med 2% varje år. Kösystem tillämpas. Det finns även barnvagnsrum i föreningen.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/henriksdal, och/eller kontakta föreningen via brf.henriksdal@gmail.com, eller fastighetskontoret (som delas med grannföreningar), hsb.lindeborg@gmail.com.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lindeborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Sufflörgatan 3

Sufflörgatan 3,
215 82 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Felicia Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641989

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Aktrisgatan 16
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 534 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regissörgatan 17
  Prisidé
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 254 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regissörgatan 11
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 234 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  78,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!