Egen garageplats och stor inglasad balkong

Lindeborg, Malmö

Svågertorpsvägen 31

På förhand
Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
4 577 kr
Antal rum
3
Boarea
89,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Egen garageplats och stor inglasad balkong

Bostaden som passar perfekt både för barnfamiljen och för dig som bestämt dig för att flytta från villalivet till lägenhet.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En härlig och rymlig trerummare på mysigt läge omgiven av grönska. Bostaden som passar perfekt både för barnfamiljen och för dig som bestämt dig för att flytta från villalivet till lägenhet som erbjuder stor inglasad balkong, hiss från markplan och inte minst en egen garageplats. Ett rogivande läge med mycket grönska och sköna promenadstråk. På föreningens innergård finns en egen lekplats. Genomgående planlösning med fönster åt väster och öster. Stor inglasad balkong som nås från vardagsrummet på ogenerat läge med vy över området. Två bra sovrum, det ena med två fönster åt föreningens innergård och det andra med tillhörande klädkammare. Fint kök med stor matplats och ett väl tilltaget, helkaklat badrum. En lägenhet som även erbjuder god förvaring där man praktiskt nog har ett stort förråd i lägenheten och den gemensamma tvättstugan ligger lättåtkomligt på markplan i huset. Välskött bostadsrättsförening där man har legat stabilt på samma avgiftsnivå de senaste 6-7 åren. På Lindeborg lever man ett enkelt liv med sitt egna centrum där vi har Ica nära butik, Lindeborgsskolan och vårdcentral. Här är även direkt närhet till kommunikationer som för dig till Danmark eller mot Lund. Dessutom grannområde med Emporia och Hyllie med sina enorma utbud av shopping, badhus, arena och direkttåg till Köpenhamn.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information/förhandsvisning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Dansaren 1

Om föreningen

Namn
Brf Svågertorp 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
64
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Dansaren 1 och Danserskan 3 vilka innehåller 64 lägenheter, föreningen bildades 1989. Fastigheterna består av två och fyravåningshus. Föreningens tomt är friköpt. Örehus har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen har inte beslutade avgiftshöjningar och har inte höjt avgifterna senaste 6-7 åren. (Kontrollerat med styrelsen 2019-05-06)

Föreningen vill att den boende i lägenheten ska vara ägaren till bostaden, dvs. delat ägande mellan en förälder och barn är inte godkänt av föreningen.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar AB. I försäkringen ingår styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. I försäkringen ingår även bostadsrättstillägg.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inte beslutade avgiftshöjningar och har inte höjt avgifterna senaste 6-7 åren. (Kontrollerat med styrelsen 2019-05-06)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2009 nya miljöhus
2010 målning trapphus, tvättstugor
2015 förnyat utemiljön
2015-2018 byte av ventilationen

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar är i dagsläget planerade.
(Kontrollerat med styrelsen 2019-05-06)

Parkering

Föreningen har 64 garageplatser och 16 gästparkeringsplatser. Till varje lägenhet tillhör en garageplats. Kostnaden om 250 kr är obligatorisk på månadsavgiften.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Canal Digitals kabelnät. I alla bostäder finns ett basutbud på ett 20-tal kanaler, både ananloga och digitala. Dessa ingår i månadsavgift tillsammans med en digitalbox. Dessutom kan man abonnera på olika kanalpaket.
Mer information på, www.canaldigital.se

Bredband via Ownit. Det tillkommer 165 kr/månad för bredband.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en grönskande gård med sittgrupper, grillmöjligheter, gräsmatta och lekplats.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga i varje trappuppgång som är placerad på första plan sammanlagt fyra stycken i föreningen. Tvättstugorna har tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Varje lägenhet är försedd med ett förråd och vart de är placerade varierar och är beroende på lägenhetens utformning.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida www.brfsvagertorp1.se för mer information.

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong om ca 12,6 m² i österläge. Här njuter man av soliga frukostar och svalkande sommarkvällar.

Storleken är en mätning av nuvarande ägare, för exakta mått bör egen uppmätning göras.

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i markplan. Förråd finns i lägenheten. Cykelförråd och miljörum finns.

Parkering

En garageplats tillhör varje lägenhet, kostnad 250 kr/månad. Tillhörande denna bostaden har man garage nr 8.

Gratis parkering på gatan.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 577 kr

I månadsavgiften ingår vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. Obligatoriska kostnader för bredband om 165:-/månad, värmetillägg om 619:-/mån och garageplats om 250:-/månad tillkommer. Total kostnad 5 611:-/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
1,39269746%
Andel av årsavgiften är
1,393%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja*
Rum
3
Boarea
89,5 kvm**

* Hissen går från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1989

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lindeborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Svågertorpsvägen 31

Svågertorpsvägen 31,
215 84 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Statistgatan 20
  Pris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 633 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lindeborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lindeborgsgatan 85
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 441 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!