Gaveltrea på härligt läge

Lorensborg, Malmö

Falkmansgatan 5B

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
4 643 kr
Antal rum
3
Boarea
91,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 24/9, KL 17:15 - 17:45

  Bokad visning.

 • söndag 27/9, KL 11:30 - 12:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Gaveltrea på härligt läge

Rymlig gaveltrea med stora sällskapsytor, gäst-wc rymlig balkong och två franska balkonger. I välskött HSB-förening med låga avgifter

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från Pildammsparkens härliga rekreationsområde finner du denna välplanerade trerummare väl värd ett besök. På andra våning möts du av ett ljust och trivsamt gaveltrea som fördelar sig över 91,5 kvadratmeter. Bostaden erbjuder två lättmöblerade sovrum, ett helkaklat badrum med dusch, gäst-wc och ett rymligt kök. Till detta adderas stora sällskapsytor, stor möblerbar balkong i öster och två franska balkonger i söder. Tack vare gavelläget är ljust närvarande under hela dagen. För den som önskar kan man med enkelhet återskapa originalplanlösningen - fyra rum och kök.

HSB Brf Roxen är känd för sin välskötta ekonomi med låga avgifter och flera tunga renoveringar bakom sig, dessutom är föreningen skuldfri. Läget är idag perfekt placerat med närhet till Pildammsparken, som är så lätt att förälska sig i, och till den pulserande stadskärnan. I närmaste omgivningen finner vi bland annat Stadionområdet där Malmö FF spelar sina hemmamatcher, centrum, Pildammsparkens magiska grönska samt Ribersborgsstranden. Dessutom har vi perfekta kommunikationsmöjligheter inte minst med gång/cykelavstånd till Triangeln stationen. Därifrån tar man tåget till alla de stora
när liggande städer eller över sundet till Kastrup och Köpenhamn.

Välkommen på visning!

Interiör

3 rum och kök fördelat över 91,5 rymliga kvadratmeter. Bostaden är smakfull och nedan följer en konkret beskrivning av bostadens rum med materialval och attribut.

Hall
Ekparkett, vitmålade väggar och tapetserad kontrastvägg. Förvaring på hatthylla, i klädkammare och i tre garderober.

Sällskapsrum
Ekparkett, vitmålade väggar. Här finns en fransk balkong i söderläge och utgång till den stora balkongen i östläge. Här har man plockat bort en vägg för att skapa ett stort sällskapsrum. För den som önskar finns det möjlighet att återskapa originalplanlösningen där det tredje sovrummet placeras i anslutning till sällskapsrummet.

Sovrum 1
Stavparkett och vitmålade väggar. Förvaring i två garderober.

Sovrum 2
Stavparkett och vitmålade väggar. Fransk balkong i söderläge.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt, diskmaskin. Köksinredningen har luckor vitt, bönkskiva i granit respektive rostfritt stål och kaklat stänkskydd. I övrigt vita väggar, ekparkett på golvet och matplats för fyra personer.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinker vilket värms upp av elektrisk golvvärme. Här finns wc, kommod, dusch, badrumsskåp, spegelskåp och tvättmaskin.

Gäst-wc
Halvkaklad wc med vitt kakel och i övrigt ljusa väggar. Utrustad med wc och kommod.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Roxen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
171
Antal lokaler
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1656*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Roxen är en stor och mycket populär förening precis intill Pildammsparken. Här finns 171 lägenheter och 13 lokaler. Husen är byggda 1958. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen innehar marken med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas vart tionde år och omförhandlades senast 2020-01-01.

Ekonomi:
- Föreningen har mycket god ekonomi och är obelånad. Enligt föreningens 5-årskalkyl planeras en årlig höjning av månadsavgifterna med 2-2,5%.
- Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och hushållen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.
- Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår för föreningens medlemmar.

Medlemskap:
- Föreningen accepterar delat ägande men vill att den boende är vuxen och äger minst 10%.
- Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.
- Föreningen utför en tillsyn av lägenheten tillsammans med köparen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1982-1984 Byttes tappvattenstammarna.
2014-2015 Relining avloppsstammarna. Hustaken inklusive balkongtaken renoverades. Renovering av betongpelare, fönsterbleck, franka partier, sockeln mot torget Falkmansgatan 3, källarnedgång, garage. Komplettering av trädgården. Fällning av träden mot skolan. Brandskyddskontroll. Kameraövervakning i miljörummet infördes.
2016-2017 Ny tvättmaskin på 5A och ny fläkt på taket på 7A samt ny källarnedgång på gaveln på 3A. Ny belysning, ny armatur i samtliga cykelkällare och förråd.
2016-2018 Gemensam el infördes.
2017-2018 Renovering av lokal på Falkmansgatan 3. Reparation av samtliga fönster. Nya gavlar på norrsidan.
2018 Ventilbyte.
2018-2019 Omläggning av taket på Falkmansgatan 1.

Kommande renoveringar (hämtade från årsredovisning):
2020 Kommer eventuellt hisslinorna att bytas eller kompletteras. Föreningen planerar att genomföra mindre målningsarbeten. Planeras renovering av vipportar.
Under de närmaste fem åren planerades större renovering av utemiljön så som garagetak, miljöhus, cykelparkering, trädgård, plattläggning och torget.

Parkering

I föreningen finns 60 platser i underjordsgarage (ca 240 kr/mån), 31 garageplatser i markplan (ca 290 kr/mån) samt 60 parkeringsplatser (ca 95 kr/mån). Separat kösystem tillämpas.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften.
Fiberledning indragen. Leverantör: HSB Bolina. Flera leverantörer att välja mellan, hastighet och kostnad varierar beroende på vilket avtal som tecknas.

Gårdsplats/innergård

Mycket välskött och insynsskyddad, parkliknande grönområden utgör föreningens gård. Med stora gräsytor, planteringar, flera olika möblemang, grillmöjligheter och lekplats.

Gemensamma utrymmen

I markplan i varje byggnad finns två tvättstugor. En större som är utrustad med en stor tvättmaskin, två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Till föreningens medlemmars förfogande finns cykelförråd, gym, snickeri, bastu, hobbyrum, solarium och festlokal. Medlemmarna kan hyra extra förråd, kösystem tillämpas (dock lång kö). Kostnad att hyra: ca 130 kr/månaden. Mindre matkällarförråd ingår till lägenheterna.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och tidigare försäljningar. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Parkering

I föreningen finns 60 p-platser i underjordsgarage (ca 240 kr/mån), 31 garageplatser i markplan (ca 290 kr/mån) samt 60 p-platser (ca 95 kr/mån). Separat kösystem tillämpas.

Övrigt

Bostaden är registrerad som fyra rum och kök men disponeras idag som tre rum och kök.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 1 kvm (säljarens uppskattning)

Säljarna upplyser inte om några kända fel och/eller brister.

Månadsavgift

Avgift
4 643 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
0,58252%
Andel av årsavgiften är
0,58252%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
70
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
91,5 kvm*

* Boarea enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-09-21

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lorensborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Falkmansgatan 5B

Falkmansgatan 5B,
217 62 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stadiongatan 51A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 566 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!