Tre balkonger i söderläge!

Lorensborg, Malmö

Lorensborgsgatan 7b

Budgivning pågår
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
4 571 kr
Antal rum
4
Boarea
97,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tre balkonger i söderläge!

Precis intill Pildammsparken erbjuds vi ett av områdets mest spännande boende! Renoverade och öppna ytor med tre söderbalkonger i bra förening.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Alternativ planlösning. Lorensborgsgatan 7b - Bjurfors
Alternativ planlösning. Lorensborgsgatan 7b - Bjurfors
Alternativ planlösning. Lorensborgsgatan 7b - Bjurfors
Alternativ planlösning. Lorensborgsgatan 7b - Bjurfors
Kolla takhöjden!. Lorensborgsgatan 7b - Bjurfors
Kolla takhöjden!
Klicka nedan för att se alla bilder. Lorensborgsgatan 7b - Bjurfors
Klicka nedan för att se alla bilder

Planskiss

Planlösning
Alternativ planskiss
Planlösning
Alternativ planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi har återigen fått äran att representera den så otroligt populära och stabila Brf Åsunden som funnits sedan husen byggdes. Föreningen är känd för sin välskötta ekonomi med sund lånebild, låga avgifter och flera tunga renoveringar bakom sig. Föreningen har dessutom inte höjt avgiften på flera år! Läget utgör idag en perfekt placering i det allt mer växande och attraktiva området Lorensborg, beläget mitt emellan city och Hyllieområdet. Läget är mysigt ombonat av stadens bästa parker och är lätt att förälskas i. I närmaste omgivningen finner vi bl.a. Solbackens lummiga och trevliga villakvarter, Pildammsparkens magiska grönska och Ribersborgsstrandens havsbris.

Precis intill Solbackens vackra villakvarter hittar vi Lorensborgsgatan och här erbjuds vi föreningens men kanske även områdets mest spännande boende! Fackmannamässigt renoverade kvadratmeter breder ut sig över hela 97 kvm bostadsyta och därtill erbjuds hela tre balkonger i solsäkert söderläge. Bostaden erbjuder sociala och öppna ytor och det höga våningsplanet i kombination med generösa fönsterpartier erbjuder ett otroligt ljus boende. Unikt tilltagen takhöjd ger bostaden en vacker karaktär och luftig känsla i samtliga rum. Utöver ett totalrenoverat boende erbjuds vi även fina möjligheter att skräddarsy boendet efter våra egna behov i hushållet (se alternativ planlösning). Bostaden lämpar sig för allt från paret som önskar något utöver det vanliga eller familjen som önskar tilltagna ytor med upp till tre sovrum, badrum och gäst-WC.

Välkomna till er nyfunna bostadsdröm med totalrenoverad interiör och optimalt läge för oss som dagligen vill njuta av lugna grönområden men ändå ha stadens puls lättillgänglig. Kollektivtrafikskommunikationen är optimala om vi mot förmodan inte väljer cykeln. Här återfinns även flera dagligvarubutiker precis runt hörnet. På andra sidan Pildammarna väntar även Tringelstationen och buss nummer 8 tar oss till Hyllie.

Måste ses på plats!

Interiör

Välkomna till Lorensborgsgatan 7 B!

Redan från första parkett märker vi att vi besökt Pildammarnas kanske finaste och mest unika bostad. De stora och öppna sällskapsytorna samt unikt tilltagna takhöjden välkomnar oss redan i entrén där renoverat kök samspelar med matplatsen i öppen och modern lösning. Här erbjuds så mycket mer än bara ett kök, detta är ett socialt rum med sittplatser för stort sällskap. Den matlagningsglada kan stormtrivas i köket men samtidigt göra vänner, familj och bekanta sällskap. Det klanderfritt renoverade köket i vitt erbjuder fullutrustad maskinpark och extra förvaring genom smart placerat i köksö. Köket och samtliga vitvaror är från 2015/2016. Väggarna är bredspacklade och på golvet ligger ljusa golv som gifter sig fint samman med ljusinsläppen som strömmar in genom de generösa fönsterpartierna.

Vidare till vänster finner vi vardagsrummet som även detta är en stor sociala yta för umgänge. Bra ljusinsläpp även här och gott om plats för möblemang efter egna behov. Även här bekläs golvet med ljusa golv och väggarna är släta och bredspacklade i vitt. Från vardagsrummet når vi bostadens ena balkong av sammanlagt tre, belägen i soldränkt söderläge. Vi har även möjlighet att flytta ut vardagsrummet intill köket och på det sättet skapa ett stort lyxigt master-bedroom i nuvarande vardagsrummet. Alternativt kan vi slå upp väggen mellan matplatsen och vardagsrummet och skapa stor sällskapsyta. (Kontrollera detta med föreningen)

Till höger och i direkt anslutning till entrén hittar vi en renoverad gäst-WC (kvalitetsdokument finns). Utmärkt om vi är fler i hushållet eller har gästerna över. Mörkt klinkergolv samspelar stilrent med vita kakelplattor på väggarna. Här finns toalett, tvättställ och handdukstork.

Vidare till höger om entrén ligger två rum i fil - som hämtat från årtiondet. Rummen kan med fördel användas som två sovrum eller ett separat sovrum och arbetsrum. Idag används det ena rummet som barnrum. Här har vi som köpare alltså helt fria tyglar att bestämma efter egna behov och önskemål. Från både sovrummen når vi var sin balkong (varav den ena är inglasad). Båda belägna i soligt söderläge. Precis som i resten av bostaden är väggarna släta och bredspacklade i vitt och golven ljusa. Här finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober längst hela passagen och extra klädkammare i ena rummet.

Längst in i bostaden finner vi bostaden badrum i samma helkaklade miljö och nyanser som gäst-Wc:n. Badrummet är utrustat med toalett, tvättställ, badkar och handdukstork. Tvättpelare finns i bostaden.

Allt i bostaden har blivit fackmannamässigt renoverat!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hallingsborg 1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Åsunden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
269
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Åsunden bildades år 1955 och 1957 byggdes husen. Föreningen omfattar 269 lägenheter och 12 bostadsrättslokaler fördelade på två åttavåningshus och tre fyravåningshus, med adresserna Lorensborgsgatan 3, 5 och 7 samt Dammfrivägen 48 och 52. Örehus fastighetsförvaltning är ekonomisk förvaltare. Nuvarande tomträttsavtal gäller till 2020-0-01. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Ekonomi/avgifter
I dagsläget är inga avgiftshöjningar planerade. (Kontroll 2020-01-10). Beroende på vad kommunen återkopplar gällande tomträtten kan avgiftshöjning komma att förekomma. Föreningen höjde avgifterna senast 2014, sedan dess har avgifterna varit oförändrade.

Föreningen godkänner inte juridisk person.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn, minsta ägarandel ska vara 10%.

I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en tillsyn av lägenheten.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.asunden.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1986 Nya balkonger och nya treglasfönster.
1991 Modernisering av fjärrvärmeundercentraler.
1995 Nya tappvattenledningar.
1997 Ny takpapp.
2000 Miljöhus byggdes
2004 Upprustning av värmeanläggning och injustering av värmesystemet.
2010 Relining av avloppsstammarna.
2011-2015 Varje år målas trapphusen och golvet i trapphusen fräschas upp i ett av de fem husen.
2013 Noggrann besiktning, som resulterade i ny underhållsplan för fastigheterna.
2013 Teglades norrgavlarna om för de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2013 Nytt webbaserat styr- och övervakningssystem för värme och ventilation.
2013 Tilläggsisolering av vindsbjälklag i de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2015 Omläggning av papptak samt tilläggsisolering av vind (Dammfrivägen 52)
2016 Genomgång och uppdatering mha av konsult av underhållsplanen för fastigheterna.
2016 Passersystem med taggar installeras under året för alla entréer till trapphus, källare och storgarage. För entréerna tillkommer porttelefon.
2017 Polerat upp trapporna
2017 Asfalterat om nedfart till garaget
2017 Lagat läcka i garaget under 52:an
2017 Upprustning av skyddsrum och skyddsutrustning
2018 Byte av tvättmaskin
2018 Passersystem
2018 Byte pumpar
2019 Målning av cykelkällare

Kommande renoveringar
Omläggning av taket på fastigheten ut mot Lorensborgsgatan
Se årsredovisning

Parkering

Föreningen har 60 garageplatser, plats i det gemensamma garaget kostar ca 230 kr/månad och plats i garaget under Dammfrivägen 48 kostar ca 276 kr/månad. Det finns även 50 parkeringsplatser utomhus som kostar ca 100 kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och grundutbudet ingår i avgiften.
Det finns flera olika möjligheter att koppla upp sig på internet då föreningen tidigare varit uppkopplat till HSB Bolina. Ownit är föreningens nuvarande bredbandsleverantör. Bredband med hastigheten 100/100 mbits kostar 99 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Innergård med tillgång till gemensamma utemöbler, grill, boulebana och lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstugor i varje byggnad. Tvättstugorna är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och antingen torkskåp eller torkrum samt separat mangelrum.

I föreningen finns en samlingslokal vilken kan nyttjas till en kostnad om ca 250 kr/gång varav 150 kr återbetalas. En
friskvårdslokal är belägen på Lorensborgsgatan 3 och här finns bastu, snickarbod och gym. Om man vill nyttja träningsrummet kostar det 15 kr/månad.

Uteplats/balkong

Tre balkongen i soldränk söderläge. En av dessa är inglasad.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns stort vindsförråd ca 10 kvm (samma våningsplan som bostadsrätten - inga grannar) samt matförråd tillhörande bostadsrätten i källarplan.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet ingår.

Bredband. Ownit. 100 Mbit för 99 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 571 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV samt bostadsrättstilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,481298562395797%
Andel av årsavgiften är
0,487%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
4 840 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
169
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
97,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och föreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1958
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-07-31

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lorensborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Lorensborgsgatan 7b

Lorensborgsgatan 7b,
21761 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85