Citydröm med låg avgift!

Malmö Live, Malmö

Gibraltargatan 3a

På förhand
Utgångspris
3 650 000 kr
Avgift
2 023 kr
Antal rum
2
Boarea
50,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 14
Hiss
Ja

Citydröm med låg avgift!

I nyproducerade bostadsområdet Malmö Live väntar denna ljuvliga citydröm med öppen planlösning, balkong i väst, låg avgift och exklusiva materialval

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I nyproducerade bostadsområdet Malmö Live väntar denna inflyttningsklara citydröm som fördelar sig över 50,5 väldisponerade kvadratmeter. Lägenheten är belägen på femte våningen i huset och stoltserar med härlig utsikt mot kanalen och Kungsparken. Från vardagsrumsdelen nås en inglasad balkong i optimalt sydvästläge. Här njuter du av eftermiddagssolens behagliga strålar medan citylivet gör sig påmint utanför. Bostadens öppna planlösning skapar härliga ytor för socialt umgänge och sovrummet ligger på skyddat läge i lägenhetens bortre ände. I sovrummet finns gott om förvaringsmöjligheter i en rymlig skjutdörrsgarderob. Det fullutrustade HTH-köket lämnar lite att önska. Den kombinerade köksön och matplatsen rymmer 8-10 personer. Badrummet är väl tilltaget och utrustat med tvättmöjligheter och dusch. Denna sociala bostad erbjuder exklusiva materialval och en mycket låg avgift.

Fastigheten uppfördes 2015 och erbjuder faciliteter så som hiss från markplan, stor takterrass och bokningsbar festlokal. Precis utanför dörren finner du Malmös konserthus, kongress och hotell. Hotell Clarion erbjuder två välbesökta restauranger; den ena belägen i markplan och den andra belägen på oslagbart läge högst upp på 25:e våningen. På Gibraltargatan 3a bor du i hjärtat av Malmö, omgiven av grönska och vackra husfasader, med stadens rika utbud av butiker och restauranger alldeles runt knuten. Centralstationen ligger tre minuter bort och tar dig smidigt både inom staden och ut i världen. På krypavstånd från bostaden ligger vackra Kungsparken där du kan njuta av en härlig höstpromenad eller varför inte en fika på Slottsträdgårdens kafé. Under sommarhalvåret cyklar du snabbt ner till Ribban för ett kvällsdopp när arbetsdagen är avslutad. I hemmets absoluta närområde ligger Gamla Västers pittoreska kvarter där det myllrar av uteserveringar, boutiquer och charmiga gathus. Vad mer kan du tänkas önska?

Interiör

Hall
Vi tar hissen upp från markplan och välkomnas av en rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob till vänster. Väggarna är målade i tidlöst vitt och på golvet vilar en genomgående mörk parkett i mahogny.

Kök
Till vänster når vi bostadens sociala ytor där vardagsrum och kök möts i en sällskaplig öppen planlösning. En generös köksö med fantastisk marmorskiva delar rummet i två men skapar samtidigt en känsla av rymd. Här finns plats att sitta för 8-10 personer och bra med bänkyta.
Köksinredningen från HTH består av vita köksluckor med goda förvaringsmöjligheter i under- och överskåp. Vitt kakel klär väggen ovan bänkskivan i grå laminat. Köksutrustningen består av kombinerad kyl/frys (Bosch), induktionshäll (Bosch), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Bosch), inbyggnadsmicro (Bosch), integrerad diskmaskin (Siemens) och kolfilterfläkt (Siemens). Samtliga vitvaror är från 2015.

Vardagsrum
I vardagsrummet finns plats för soffmöblemang med bord samt tv-möbel. Väggarna är målade i vitt i hela bostaden och på golvet ligger den enhetliga, mörka mahognyparketten. Ett stort, västervänt fönsterparti välkomnar eftermiddagssolen och härifrån når vi den generösa balkongen i perfekt läge. Här finns gott om plats för loungemöbler och utsikt mot kanalen till vänster och Malmö Saluhall till höger. En citybalkong med sol hela dagen tills den går ner.

Sovrum
Rakt fram från entrén når vi bostadens sovrum. Ett rofyllt rum med smart förvaringslösning med skjutdörrar och platsbyggda hyllor och belysning. Plats för dubbelsäng med nattygsbord och stort fönster med härligt ljusinsläpp.

Badrum
Till höger om entrén finner du bostadens väl tilltagna badrum som består av vita, helkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med kommod, spegel, toalett, dusch med vikbara glasdörrar samt kombimaskin för tvätt och tork.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sopranen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
86
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sopranen är en äkta förening som bildades 2013. Föreningen förvaltar fastigheten Torsken 4 som består av ett flerbostadshus innehållande totalt 86 bostadsrättslägenheter och fyra hyresrättslokaler. Fastigheten stod klar för inflyttning 2015. Sopranen har ritats av danska Tegnestuen Vandkunsten, en av Nordens främsta arkitektbyråer. Huset är uppdelat i olika höjder, med torn i norr och söder och asymmetriskt placerade fönster. Entreprenör för byggnationen var Skanska. Föreningens tomt är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Bredablick sköter föreningens tekniska förvaltning.

Medlemskap i poolbil via Sunfleet ingår under de första fem åren.

Ekonomi:
I dagsläget finns det inte några planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-11-25).

El och vatten:
Samtliga lägenheter har egna mätare för användning av el och varmvatten. Betalning sker kvartalsvis i efterskott efter egen förbrukning. Medlemmarna kan enkelt följa sin förbrukning via nätet.

Medlemskap:
- Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
- Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder. Den som ska bo i lägenheten måste dock äga minst 10% av bostaden.

Försäkring:
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 OVK-besiktning och kontroll av expansionskärl

Planerade renoveringar:
2020 Oljning av trätrall på takterrassen
2021 OVK-besiktning (utförts vart tredje år)
2022 Kontroll av expansionskärl (utförts vart fjärde år)
2022 Spolning av avloppsstammar
2023 Målning av trästaket (innergård).
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2019 till 2048. För mer information se årsredovisningen.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men det finns flera parkeringshus i anslutning till föreningen bl a P-huset Malmö Live och P-huset Godsmagasinet. Kontakta P-Malmö för information om priser och tillgänglighet.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gruppavtal avseende bredband, TV och telefoni genom Bredbandsbolaget. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften. Ett basutbud TV-kanaler ingår i det angivna priset.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en gårdsmiljö som får användas av föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensamhetslokal som rymmer upp till 30 personer med en tillhörande takterrass. Takterrassen ligger på sjätte våningen och är utrustad med utemöbler. Här kan du njuta av vacker utsikt och många härliga soltimmar. I gemensamhetslokalen finns bland annat ett fullutrustat kök, bord och stolar. Lokalen kan bokas online av föreningens medlemmar.

Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. I källaren finns även två cykelförråd som är placerade i anslutning till de yttre källarentréerna. Utomhus finns flertalet cykelställ. Det finns en del extra utrymmen i föreningen som kan nyttjas för rullstolar och barnvagnar.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Parkering

Garage finns på P-huset Malmö Live och P-huset Godsmagasinet alldeles intill. Dessa administreras av P-Malmö och det är upp till den enskilda att själv handlägga detta.

Månadsavgift

Avgift
2 023 kr

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg om 165 kr/månad tillkommer för Bredband, TV (basutbud) och Telefoni från Bredbandsbolaget. Varmvatten faktureras kvartalsvis i efterskott. Ett kapitaltillskott om 161 kr tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,86399%
Andel av årsavgiften är
0,877%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 650 000 kr
Lägenhetsnummer
11402
Våningsplan
5 av 14
Hiss
Ja*
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50,5 kvm

* Hiss från markplan

Byggnadssätt

Byggår
2014-2015

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2018-02-03

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Malmö Live? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Gibraltargatan 3a

Gibraltargatan 3a,
21118 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Malmö Live, Malmö

  Adress
  Dag Hammarskjölds torg 9
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  1 654 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,5 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.00 Boka här