Äntligen en trea till salu i populära Friisgatan Typografen!

Möllevången, Malmö

Typografgatan 4A/Friisgatan 21A

Utgångspris
2 695 000 kr
Avgift
3 761 kr
Antal rum
3
Boarea
73 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 10
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 17/6, KL 17:15 - 17:45

  Bokad visning.

Boka visning

Äntligen en trea till salu i populära Friisgatan Typografen!

I de kulturtäta kvarteren precis norr om Möllevångstorget ligger denna helt nybyggda trea om 72 väldisponerade m².

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0739-20 66 67
  Telefon: 040-608 30 27

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I de kulturtäta kvarteren precis norr om Möllevångstorget ligger denna helt nybyggda trea om 72 väldisponerade m², den vitputsade byggnaden sticker ut i sin moderna utformning mellan kvarterets äldre bebyggelse. Här bor man på mysigt och centralt läge med en härlig balkong i nordost. Ta hissen från markplan och upp till fjärde våningen och här finner du denna splitternya bostad med fönster åt Friisgatan i nordost och gårdsplanen i sydost. I Brf Typografen bor du granne med biograf Pandora, den västra delen av Friisgatan är utsedd till en av Malmös tre sommargator med syftet att under sommarhalvåret minska trafik och satsa på extra mycket uteserveringar och grönska. Detta är utan tvekan ett av Malmös mest trendiga gator, där det alltid händer något trevligt inpå husknuten.

Lägenheten bjuder på en ljus och öppen planlösning med ett vitt stilrent kök från Vedum som bjuder på all modernitet du önskar, utgången till balkongen ligger i hemmets mitt och här samlas man gärna och njuter av sommarens varma kvällar, då balkongen är hela 7 m² kan man enkelt duka upp ett större bord med flera sittplatser. Det väl tilltagna vardagsrummet och köket ger ett fint och öppet intryck med sitt läge på hörnet i huset. Hallen bjuder på bra förvaring bakom spegelskjutdörrar. Här finns två välplanerade sovrum som ligger avskiljt från gatan. I lägenheten finns ett jättefint helkaklat badrum med stilren interiör, dusch och egen tvättmaskin och torktumlare. Högst upp i huset finns en gemensam takterrass, där du kan njuta av vyer över större delen av innerstaden. I huset finns bra förvaring för cyklar och källarförrådet ligger bekvämt en våning under lägenheten.

En lägenhet som måste ses på plats, varmt välkommen!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i sydostläge, 7 m².

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd tillhörande lägenheten, beläget på våningsplan 2 i huset.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 761 kr

I avgiften ingår värme, kallvatten och allmän renhållning. Utöver avgiften till föreningen tillkommer avgift för bredband, TV och telefoni (Telia triple play 220kr/mån) och även avgift för varmvatten. Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuell förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,25%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
1-1305
Våningsplan
4 av 10
Hiss
Ja*
Rum
3
Boarea
73 kvm

* Hissen går från markplan samt upp till den gemensamma takterrassen

Byggnadssätt

Byggår
2018-2019

Om föreningen

Namn
Brf Friisgatan Typografen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
90
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Friisgatan Typografen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades år 2015. Bostadsrättshuset är ett nytt bostadshus på 10 våningar byggt av JM. Nybyggnationen omfattar 1 bostadshus om 90 lägenheter på adress Friisgatan 21 A-B samt Typografgatan 2, 4 A-B. JM har totalentreprenad. Föreningen har två lokaler för uthyrning i gatuplan, planerade för t.ex. butik eller kontor.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Ovanstående information är inhämtad från ekonomisk plan och upplåtelseavtal. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant för föreningen före bostadsköp.

Renoveringar - Utförda och planerade

Nybyggnation 2018

Parkering

30 garageplatser om ca 900:-/månad i gemensamhetsanläggning i garage i Dimman 12. 8 öppna parkeringsplatser i gemensamhetsanläggning på Typografgatan, delas med fastigheten Dimman 11.

TV/bredband

Kabel-TV, bredband och telefoni via TeliaSonera Sverige AB. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Obligatorisk kostnad om 220:-/månad vilket tillkommer till avgiften.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, barnvagnsrum, rullstolsförråd. Takterrass med planteringar, sittbänkar och belysning.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo på Möllevången

Möllevången är en nöjestät och charmig del av Malmö, där det vimlar av restauranger, nattklubbar och barer. Torghandeln och matbutikerna representerar ett brett spektrum av smaker från världens alla hörn. Här finns också Sveriges äldsta folkpark med anor från tidigt 1800-tal som lockar alla åldrar året runt.

I Södra innerstaden hittar man den mångkulturella stadsdelen Möllevången som i folkmun oftast kallas för ”Möllan”. I anslutning till Möllevångstorget vimlar det av spännande livsmedelsbutiker där ett flertal nationaliteter är representerade. Behöver man få tag i en ovanligt förekommande ingrediens till matlagningen får man med stor sannolikhet tag i den här. Den populära och livliga torghandeln erbjuder allt inom frukt och grönt till fördelaktiga priser varje helg. I gatorna runt torget vimlar det av restauranger, kaféer och barer. Matutbudet är av mycket varierande karaktär och tillfredsställer de flestas önskemål.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det kulturhuset Mazetti med både privata och kommunala kulturverksamheter som huserar i den tidigare Mazettibyggnaden. Lite dofter av choklad dröjer sig dock kvar i huset. Tidigare tillverkade Malmö Chokladfabrik sina produkter i byggnaden, men har i dag endast butik och museum i huset. Lite nötigare dofter får man vid ett besök hos Möllans Ost som är ett himmelrike för ostälskaren – här finns alla sorter.

Mitt MÖLLAN är en mötesplats med unika butiker, matställen, konst samt kontor för kreatörer inom textil, foto, musik och mat. Ett köpcentrum som sticker ut och inte liknar de sedvanliga.

En omåttligt populär mötesplats som också ligger nära Möllevången är Folkets Park, som anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta folkpark. Parken bjuder på ett brett spektrum av aktiviteter för alla åldrar - både dag och natt. Bland det stora nöjesutbudet finns det bland annat klubbscener, teater, restaurang med uteservering och kulturhus. Dagtid kan barnen kan roa sig med flera aktiviteter i parken; lekplatser, hoppkuddar, cykelsafari, skaterampsåkning, äventyrsgolf, pingis och mycket mera. På vintern omvandlas den stora plaskdammen till en isbana.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Möllevången? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Möllans 3 bästa

3
 • Beyond retro, Mitt MÖLLAN
  Handplockade second hand- och vintagekläder från USA och Kanada
 • Far i hatten, Folkets Park
  Restaurang med mysig uteservering och musikscen. Här serveras bl a vedugnsbakad pizza
 • Malmö Chokladfabrik
  Gå på guidad visning i museet som har en privat samling med 120 års chokladhistoria

Karta

Typografgatan 4A/Friisgatan 21A

Typografgatan 4A/Friisgatan 21A,
214 22 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0739-20 66 67
  Telefon: 040-608 30 27