Mossängen, Malmö

Mossängens sommarstad, kolonilott 611, gång 10

Budgivning pågår
Pris
395 000 kr
Antal rum
1
Boarea
27,7 kvm
Typ
Fritidshus
Arrendeavgift
3 360 kr
Tomtarea
300 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 365 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Kolonistuga på populära Mossängen väntar på sin nya ägare. Här finns en stuga belägen på insynsskyddad lummig tomt med fruktträd och bärbuskar.

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Stuga belägen på populära Mossängen som har renoverat kök och badrum. Belägen på bra läge i närheten av parkering. Stugan har vardagsrum i öppen planlösning, renoverat kök och badrum. Möjlighet till mindre sovrum. Veranda. Möjlighet till flera uteplatser i den insynsskyddade trädgården. I trädgården finns bärbuskar och fruktträd.

Välkommen på visning

Interiör

Planlösning: Öppen planlösning med undantag för möjlighet till mindre sovrum. Köket är renoverat och har vita skåpsluckor, kyl/frys, spishäll samt varmluftsugn. Bra med arbetsytor. På golvet ligger klinker som övergår till trägolv. Möjlighet till mindre sovrum, max 120 cm säng.

Badrummet är helkaklat och har dusch, wc och tvättställ.

Veranda.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Limhamn 154:325

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd

TV/bredband

Möjlighet till wifi inom området. Se vidare information på Mossangens.se hemsida.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Skattetal: Mantal 1/2

Förmån: Avtalsservitut: Ledning Mm, 12-IM1-00/736.1
Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 1280K-5/1995.1

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Arrenderätt
Pris
395 000 kr
Rum
1
Boarea
27,7 kvm*
Tomtarea
300 kvm

* Area enligt säljare

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Värme
2 500 kr
Renhållning
420 kr
Vatten/Avlopp
1 500 kr
Övrigt
2 700 kr
Summa
7 120 kr
Arrendeavgift
3 360 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållsströmmen.

Vatten/Avlopp

Sommarvatten och avlopp.

Uteplats/balkong

Möjlighet till flera uteplatser. Veranda.

Tomt

Insynsskyddad gammaldags trädgård med fruktträd och bärbuskar.

Planbestämmelser

Detaljplan (2014-05-19) Områdesbestämmelse (2005-01-18)

Parkering

Möjlighet till p-plats. Kösystem tillämpas. Stor gästparkering i området.

Övrigt

Föreningen bildades 1954. Området har sommarvatten och avlopp och el är indraget i samtliga stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se avsnittet service på hemsidan

Köparen måste vara skriven i Malmö kommun och ska godkännas av föreningen innan överlåtelsekontraktet är bindande.
Vid överlåtelse gör föreningen en okulär besiktning av tomt och stuga så allt stämmer med de uppgifter föreningen har, ritningar mm.

Vattenförbrukning debiteras den enskilde ägaren separat.

Fastighetsskatt samt kommunal avgift betalas en gång om året.

Upplåtelse helt eller delvis eller uthyrning av stuga samt kontinuerligt boende/vistas och under 1nov- 31 mars i stuga får inte ske enligt avtal.

Överlåtelse och administrationsavgift är 2 000 kr (Administration och besiktningsavgift). Avgiften betalas av säljaren kontant vid överlåtelsetillfället.

Se www.mossangens.se för mer information angående Mossängens Sommarstad.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Fasad
Trä/Eternit
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el
Takbeklädnad
Papp/plåt
Fönster
2-glas

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Victoria park – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. En ny skola för årskurs 7-9 öppnar hösten 2018 vid Limhamnsvägen.

Köpa eller sälja bostad på Mossängen? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01