Väldisponerad 2:a på populär adress

Nobeltorget, Malmö

Spånehusvägen 62F

På förhand
Utgångspris
1 345 000 kr
Avgift
3 574 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
52,5 kvm

Väldisponerad 2:a på populär adress

Charmig 2:a på populär adress med gångavstånd till city. Renoverade ytor och balkong i söderläge på andra våningen. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I centrala Malmö vid Nobeltorget finner du denna härliga 50-talslägenhet. Med ett stort ljusinsläpp från stora fönsterpartier som vetter mot gården och en väldisponerad yta skapas en rymlig och behaglig känsla av denna fantastiska lägenhet. Vardagsrummet ger utrymme för matbord, soffmöbler, mediamöbler och mysiga filmkvällar. Sovrummet ger plats för dubbelsäng och förvaring. Hela lägenheten känns frisk och fräsch ut med sina vitmålade väggar och annars ljusa ytskikt. Som pricken över i:et ges här en balkong i soligt söderläge att avnjuta sena sommarkvällar!

Med sitt fantastiska läge vid Nobeltorget finns alltid goda kommunikationer till hands och närheten till Mobilia och Möllan skapar ett stort utbud av både shopping och restauranger.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Välkommen till Östra Sorgenfri och Spånehusvägen 62F,

Hall: Vi välkomnas av ljust laminatgolv som matchas fint av de vitmålade väggarna. Redan här får man känslan av en luftig, fräsch och öppen lägenhet. Här finns bra med plats för skor, avhängning och förvaring. Härifrån nås samtliga rum.

Vardagsrum: Till höger om hallen finner vi det stora härliga vardagsrummet med breda fönsterpartier ut mot lugna gården. Detta skapar ett fint ljusinsläpp på eftermiddagen. Väggarna är målade i vit färg och på golvet vilar fin ekparkett. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar. Som pricken över i:et ges här tillgång till en fantastisk balkong i sydvästläge mot gården.

Kök: I fil med vardagsrummet finner vi det stilfullt renoverade köket som ger oss en fräsch känsla. De vit/gråa luckorna matchar fint till den mörka bänkskivan, köksmaskinerna och de annars ljusa ytskikten. Här finns all utrustning du behöver för att lyckas i köket så som ugn och häll(2019 Cylinda), spisfläkt(Cylinda 2019), diskmaskin(2019 Samsung) samt kyl och frys(2019 Samsung). Ett mycket praktiskt kök med goda förvaringsutrymmen och bra yta för matplats. På golvet vilar laminat.

Sovrum: Vi fortsätter in i lägenheten och i fil med köket finner vi det stora sovrummet. Med sitt gårdsläge får du rofylld sömn. Här ges två praktiska inbyggda garderober. Väggarna går i varm grå färg och på golvet vilar ljust laminatgolv.

Badrum: Smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Här ges en stor duschkabin. Ljust kakel på väggar och golv av grå klinker. Badrumsinredningen består av WC, tvättställ, underskåp och spegelskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd.

Parkering

30 parkeringsplatser finns i föreningen. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Utöver detta så råder det boendeparkering i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 574 kr

I avgiften ingår vatten, värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr tillkommer avseende Triple play (bredband, digitaltv och Iptelefoni).
Föreningen har gemensam el där kostnaden för förbrukningen läggs på avgiften.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,8336%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
146 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 345 000 kr
Lägenhetsnummer
67
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52,5 kvm

* Våningsplan 2 av 4.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1

Utöver månadsavgift tillkommer kostnad för el och hemförsäkring. Denna kostnad varierar beroende på förbrukningsvanor och försäkringsavtal.

Byggnadssätt

Byggår
1953

Energideklaration

Utförd
Beställd
Energiförbrukning per kvm och år
123

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
115
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 115 bostadsrätter och 7 lokaler och bildades 1953. Samtliga lägenheter har adress Spånehusvägen 62 med bokstäverna A-L som följd. Marken innehas med tomträtt och tomträttsavtalet ska omförhandlas 2027-12-31. Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi:
I dagsläget finns inga avgiftsförändringar planerat (kontrollerat med styrelsen 2020-03-12).

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och alla lägenheter har egna elmätare i källaren. Avläsningen görs individuellt och kostnaden för förbrukningen läggs på avgiftsavin.

Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i månadsavgiften.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 10 % av bostadsrätten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga avgiftsförändringar planerat (kontrollerat med styrelsen 2020-02-10).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1990: Tilläggsisolering av fasad och fönster, reparation av balkong och yttertak
2002: Byte av entrédörrar
2004: Kakling av samtliga tvättstugor. Nytt passagesystem, beröringsfria läsare för taggar vid entré och källardörrar
2006: Byte av samtliga gemensamma tvättmaskiner
2008: Totalrenovering av fastighetens elanläggningar och elledningar i både lägenheter och gemensamma utrymmen
2008: Nytt tak
2011: Nya torktumlare och delvis renoverade tvättstugor
2011:Triple Play installerades i fastigheten
2012: Gemensam el infördes
2013: Avloppsstammarna spolades (och man kunde konstatera att avloppsstammarna är i gott skick - ej renoveringsbehov)
2014: Nya fönster och byte av vattenstammar
2017-2018: Relining avloppsstammar
2019: Grindar med låssystem vid entrén.

Pågående/kommande renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2020-02-10):
Föreningen har utfört stora renoveringar och har därför inte mer än löpande underhåll planerat de närmsta åren. Det har diskuterats att måla om fasaden utvändigt. Inga beslut är dock tagna.

Parkering

30 parkeringsplatser finns i föreningen. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Utöver detta så råder det boendeparkering i området.

TV/bredband

Triple play (bredband, digitaltv och ip-telefoni). DigitalTV via Telenor. Bredband och IP-telefoni via Own IT.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en grön och fin innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grill. Den är välskött och lummig med sol större delen av dagen.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd och barnvagnsrum i källaren. Gym, bastu och festlokal till medlemmarnas förfogande. I gymmet finns nya träningsredskap, Utrustning bla crosstrainer, motionscyklar, en roddmaskin, bänkpress, lösa vikter, det kostar 100 kr att få nyckeln till gymmet. Festlokalen kostar 200 kr att hyra per tillfälle, den rymmer max 50 personer, här finns ett helt nytt kök. Det finns även ett övernattningsrum att hyra för 100 kr/natt i max en vecka i taget och mot en deposition av 300 kr.

I föreningen finns fyra tvättstugor belägna i källaren, en per hus, utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Spånehusvägen 62F

Spånehusvägen 62F,
214 39 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vitemöllegatan 9B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 538 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  Adress
  Amiralsgatan 83C
  Utgångspris
  1 050 000 kr
  Månadsavgift
  4 211 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-06-07 12.15 Boka här