Välplanerad och mysig tvåa på central och lugn adress!

Nobeltorget, Malmö

Torekovsgatan 4

På förhand
Utgångspris
1 225 000 kr
Avgift
3 162 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3
Boarea
54,7 kvm

Välplanerad och mysig tvåa på central och lugn adress!

I ett alltmer eftertraktat område kring Nobeltorget finner du denna härliga 40-talslägenhet belägen en halvtrappa upp utan insyn.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade tvåa belägen mitt bland de lugna smågatorna kring Nobeltorget. I dessa populära kvarter finner vi bostaden som ligger på första våningen utan insyn. Bostaden erbjuder tilltalande planlösning med ljusa och rymliga rum. Fräscht kök med gott om utrymme för matbord, sovrum mot innergården samt det ljusa och trivsamma vardagsrummet.

I närområdet ligger Möllan, Folkets Park och S:t Knut som bjuder på en bred kulturscen, en mängd restauranger, vinbarer, caféer och butiker. För dig som värdesätter goda kommunikationer ligger Södervärn (knutpunkt för busstrafik) på nära avstånd samt Citytunnelns Triangelstation med tågförbindelser. Från Nobeltorget avgår även bussar direkt in till stadskärnan. I december invigdes dessutom Kontinentalbanan - en ny tåglinje som förenklar pendlarens vardag.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Belägen en halvtrappa upp går vi in genom säkerhetsdörren och möts av en ljus och välkomnande hall. Från hallen når man lägenhetens alla rum. Till vänster om entrén finns en rymlig garderob med gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Väggarna är i ljusa kulörer och på golvet ligger klinkers.

Vardagsrum:
Väl tilltaget vardagsrum där fönsterpartierna skänker rikligt med ljus till rummet. Här finns bra med yta för både soffgrupp och matplats. Väggarna är målade i trivsam dov färg och på golvet breder parkett ut sig.

Sovrum:
Ljust och rymligt sovrum beläget mot lugna innergården. Här finns plats för stor säng, nattduksbord samt förvaring i form av garderob. Väggarna är målade i ljusa kulörer och ena väggen är en mönstrad fondvägg. På golvet finns parkett.

Kök:
Fräscht kök med bra förvaring i både under- och överskåp och gott om arbetsyta. Köket erbjuder härligt ljus samt plats för matbord för 4–6 personer. Köksfabrikat från Kvik. Luckor i trä och överskåpen har frostat glas. Bänkskiva i laminat och ovan bänkskivan finns kakel i ljus kulör. Köksutrustningen består av spishäll, ugn, kyl, frys samt fläkt. Väggarna är målade i vitt och på golvet finns klinkers.

Badrum:
Helkaklat och fräscht badrum. Badrumsutrustningen består av toalett, dusch med duschvägg, handfat och badrumsskåp. Tak med infällda spotlights. Ljusa kakel- och klinkerplattor.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Styrkan 1

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem.

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 165 kr/mån. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

Månadsavgift

Avgift
3 162 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 165 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,27159%
Andel av årsavgiften är
5,27119%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 644 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 225 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54,7 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
125

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mellersta
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades och förvärvade fastigheten Styrkan 1 år 1947. Föreningen består av 16 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen förvärvade tomten under april 2020 och äger numera fastigheten. Kontakt med ordförande 2020-09-21.

Ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2020-09-21). Dock kan det komma att bli aktuellt med höjning framöver då föreningen nyligen upprättat en ny underhållsplan där planen är att renovera fönster och fasad. Inget beslut är taget då dem håller på att titta på olika alternativ i dagsläget enligt ordförande 2020-09-21.

Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn.
Föreningen tillåter ej juridisk person.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2007: Tak omlagt.
2009: Bytt elstammar.
2010: Bytt vattenstammar.
2011: Målat om tvättstugan.
2012: Slamrensat brunnarna.
2013: Byggt en föreningslokal i källaren med bl.a. pingisbord.
2015: Byte av ventiler på radiatorer.
2017: Byte av tvättmaskiner.
2018: OVK-besiktning.
2018: Energideklaration.
2018: Rensning av ventilationskanal
2018: Filmning av dagvattenledningar
2018: Fuktmätning
Planerade renoveringar:
2019: Sockel lagning/inmålning

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019.
Kommande större renoveringar är fönster och fasad. Dock är det ej beslutat när det ska ske men det lär inte bli under 2020 enligt ordförande.
I dagsläget renoverar man elen i källaren och på vinden.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Föreningen har ett gemensamt cykelrum beläget i källaren.

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Torekovsgatan 4

Torekovsgatan 4,
214 39 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Amiralsgatan 41B
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 692 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ystadsgatan 38A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 344 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-04-25 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vitemöllegatan 3G
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Osbygatan 1
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lantmannagatan 6B
  Pris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 556 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Osbygatan 1
  Pris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 290 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!