Fint renoverad med balkong!

Nobeltorget, Malmö

Vitemöllegatan 1A

Utgångspris
1 095 000 kr
Avgift
3 556 kr
Antal rum
2
Boarea
44 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Fint renoverad med balkong!

På vån 3 med hiss finns nu möjlighet att flytta in i en smakfullt renoverad 2:a med genomgående planlösning och balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilrent renoverat kök med plats för matbord. Vitemöllegatan 1A - Bjurfors
Stilrent renoverat kök med plats för matbord
Diskmaskin och fullstor kyl/frys. Vitemöllegatan 1A - Bjurfors
Diskmaskin och fullstor kyl/frys
Rymlig hall med inbyggd garderob. Vitemöllegatan 1A - Bjurfors
Rymlig hall med inbyggd garderob
Interiörbild. Vitemöllegatan 1A - Bjurfors
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Vitemöllegatan 1A - Bjurfors
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober
Genomgående planlösning. Vitemöllegatan 1A - Bjurfors
Genomgående planlösning

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna smakfullt renoverade bostad på 44 välplanerade kvadratmetrar. Två rum och kök och en balkong i soligt läge vilket bidrar till en förhöjd trivselfaktor! På Vitemöllegatan bor du på centralt läge nära Nobeltorget, Folkets Park och S:t Knut. Tillgång till kommunikationer finns inom någon minuts promenad från bostaden.

I det välplanerade köket finns goda förvaringsmöjligheter och inredning bestående av vita luckor med rostfria beslag. Extra plus är integrerad diskmaskin, kyl/frys samt fläkt, inbyggnadsugn och induktionshäll.

Totalrenoverat badrum med dusch och gott om förvaring. Både sovrummet och vardagsrummet har ljusa fräscha väggar och ekparkett. Bostaden är luftig och genomgående vilket skapar ett härligt ljus vart man än befinner sig. Gott om förvaring i form av två inbyggda garderober.

Välkomna på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hall: Välkomna in i en smakfullt totalrenoverad bostad där vi stiger in i en hall med avhängningsmöjligheter. I hallen finns en inbyggd garderob med gott om plats för förvaring. Väggarna är genomgående vita och på golvet finner vi ekparkett.

Badrum: Smakfullt renoverat badrum med dusch och vikbar duschvägg. Vitt kakel på väggar och mörkgrå klinker på golvet. Inredningen består utav: handdukstork, wc, vask med kommod i vit kulör, ovanskåp med spegel samt belysning.

Kök: Från hallen når vi det praktiska köket med goda förvaringsmöjligheter. Inredningen besår utav vita luckor med rostfria beslag, påkostad bänkskiva i massiv ek, inbyggnadsugn, induktionshäll, fläkt samt kyl/frys. Plats för matbord alternativt extra förvaringsyta.

Sovrum: Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Väggarna är vita och på golvet finns samma ekparkettgolvet som i övriga bostaden.

Vardagsrum: Rymligt och ljust vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp. De stora fönsterpartierna bidrar till ett härligt ljusinsläpp som förhöjer trivseln i rummet. Härifrån når vi även balkongen i härligt söderläge med utsikt mot föreningens grönskande innergård.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong med grönskande utsikt.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (Grundutbudet ingår i avgiften)

Bredband. Leverantör: Ownit. 100/100 Mbit, obligatoriskt tillägg om 109 kr/ månad tillkommer avgiften. Man kan köpa 500-1000 Mbit/s för 299kr/månaden.

Parkering

Föreningen har en egen parkering med 28 p-platser. Separat kö tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 556 kr

inklusive värme vatten och kabel-tv. Bredband tillkommer avgiften med ett obligatoriskt tillägg om 109kr/mån. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning av hushållselen, denna tillkommer månadsavgiften efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,3427%
Andel av årsavgiften är
1,3427%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
42
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
44 kvm**

* Våningsplan 3 av 4.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
185

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kastanjen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
70
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf HSB Kastanjen är en äkta förening som bildades 1946. Föreningen innefattar 1 hus med 8 portar. I huset finns 70 lägenheter och 1 lokal. Samtliga bostäder och lokaler är upplåtna som bostadsrätter. Föreningen äger sin tomt och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

EL
Föreningen har ett gemensamt elavtal , faktureras efter förbrukad el som avläses varje kvartal.

Avgiftshöjningar
Det blir ingen höjning 2019 (kontrollerat med styrelsen 2019-02-11).

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/kastanjen, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: brfkastanjen@ownit.nu

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
Under 1988-1990 gjordes en omfattande renovering:
Tvåglas isoleringsfönster, installation av hiss, trapphuset, nya tvättstugor, samt nya elstammar.
1997 Renoverades tak och balkonger
2009 Byggdes ett miljöhus på gården
2010 Moderniserades värmecentralen
2013 Relining av avlopp samt fönsterventiler
2014 Total fasadrenovering
2015 Gemensam el infördes samt ny miljövänlig trapphusbelysning och LED.
2015/16 Relining av hela avloppssystemet.
2017 Bom med fjärrkontroll till parkeringen samt nya cykelställ.
2017 Dränering avloppsbrunn.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är inplanerade i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2019-02-11).

Parkering

Brf Kastanjen har även en egen parkering omfattande 28 platser som man kan ställa sig i kö för att hyra (finns inga lediga i dagsläget, en i kö 2019-02-13). Parkeringen kostar 150 kr/månaden.

TV/bredband

Bredband:
Bredband via Ownit, tillkommer som tillägg på månadsavgiften och tjänsten är inte möjlig att välja bort, 109 kr/månad för 100/100 Mbit alternativ 500-1000 Mbit/s för 199kr/mån.

TV:
Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Mysig gård omringad av huskroppar

Gemensamma utrymmen

Cykelrum, barnvagnsrum samt hobbyrum finns att tillgå i källaren. Här finns även tre tvättstugor med följande utrustning i vardera: två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum.

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Vitemöllegatan 1A

Vitemöllegatan 1A,
214 42 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bodekullsgatan 35A
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 104 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  Adress
  Spånehusvägen 62F
  Utgångspris
  1 345 000 kr
  Månadsavgift
  3 574 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Nobeltorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Amiralsgatan 83C
  Utgångspris
  1 045 000 kr
  Månadsavgift
  4 211 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!