Inflyttningsklart för den kräsne

Östervärn, Malmö

Vårgatan 13

På förhand
Pris
1 195 000 kr
Avgift
2 747 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
43 kvm

Inflyttningsklart för den kräsne

Ett stenkast från Malmös pulserande citykärna finner du denna välplanerade enrummare som är omsorgsfullt renoverad med stiliga materialval.

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från Malmös pulserande citykärna finner du denna inflyttningsklara enrummare som har renoverats till absoluta toppskick. Lägenheten erbjuder idag en stilfull interiör med genomtänkta materialval och smarta förvaringslösningar. I köket harmoniserar köksinredningen från Ikea med gråa stilfulla luckor och en fullutrustad maskinpark. Vardagsrummet består av en rymlig sällskapsavdelning och en privat sovavdelning som underlättar möbleringen av umgängesytorna. Gråa väggar med vitoljad ekparkett ger bostaden karaktär för att inte tala om det vackra burspråket som skänker fint ljusinsläpp i bostaden. För den som önskar njuta av härliga grillkvällar i goda vänners lag finns tillgång till en ljuvligt grönskande innergård. Gårdens optimala söderläge bjuder på många sköna soltimmar vilket gör trädgården till ett perfekt tillhåll under årets varma sommardagar. I trapphuset finn det en balkong för varje våningsplan att njuta av.

På Vårgatan bor du till en låg månadskostnad i en välskött förening med Malmös rika cityliv runt knuten. Bostaden är placerad alldeles intill knytpunkten Värnhem med närhet till stadens utbud av butiker, caféer och restauranger. På kort gångavstånd finner du köpcentret Entrés rika butiksutbud och goda kommunikationer via buss och tåg. Perfekt för den som enkelt önskar ta sig till Lund eller Malmö Högskola och ett utmärkt alternativ för student eller förstagångsköpare. Just nu pågår en fasadrenovering som beräknas vara färdig under sommaren 2020, bara att flytta rakt in i en av gatans snyggaste fasader!

Välkommen på visning!

Interiör

I Rörsjöstadens förlängning finner du trevliga Östervärn och lugna Vårgatan som slingrar sig mellan vackra 20- och 30-talsfastigheter. Fyra trappor upp finner du denna väldisponerade bostad som under året genomgått omfattande renoveringar. Redan i entrén möts du av en vitoljad ekparkett som löper genom hela bostaden. Innanför hallen till vänster finner vi avhängning för ytterkläder väggarna är målade i mörkgrå. Förvaringsmöjligheter erbjuds i hallen mot köket i form av eget förråd för klädförvaring.

Direkt till höger ligger bostadens badrum. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet vilar ett grått klinkergolv. Badrumsutrustningen består av dusch, toalett och handfat med badrumsskåp. Badrumsrenoveringen är utförd under 2012 från stambytet.

Lägenheten stoltserar med ett fullutrustat vinkelkök bestående av stilren köksinredning från Ikea i tidlös grå tonval. Köksinredningen erbjuder goda arbetsytor och vitt kakel klär väggen ovan arbetsbänken i betongliknande laminat. Köksutrustningen består av integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys,gasspis, fläkt och ugn allt insatt 2017 från Ikea. Utöver detta erbjuder köket ett trivsamt ljusinsläpp och gott om utrymme för den matlagningsglade.

Vardagsrummet är väl tilltaget med gott om umgängesyta och plats för en soffgrupp. Vi finner trevliga detaljer som tar oss tillbaka till 30-talet i takstuckaturer och den vitoljade ekparketten. Burspråket längst in i vardagsrummet välkomnar in ljusflödet och här ryms en hel matgrupp för ljuvliga middagar i goda vänners lag. I andra änden på rummet avskiljer sig sovplatsen från sällskapsavdelningen med plats för en större säng.

Varmt välkomna att kolla in detta boende!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Balder 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Balder 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Medlemskap:
Föreningen tillåter delat ägande.
Juridisk person accepteras ej som medlem.

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 2% från och med juli 2020. Kontrollerat 2020-05-19.

Renoveringar - Utförda och planerade

2012 gjordes stambyte och nya badrum. Samma år byttes även elen.
2013 installerades en ny värmeväxlare och samtliga fönster i fastigheten byttes ut.
2018 rensades ventilationskanaler, OVK genomfördes med godkänt resultat.
2019 rensades avlopp och dagvattenledningen filmades samt torktumlare och torkskåp byttes i tvättstugan.
2019-2020 byte av radiatorer.

Pågående renovering:
Renovering av fasad, skorstenar och balkonger.

Planerade renoveringar:
Renovering av innergården. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital och bredband via Telenor. Bredbandsavtal tecknas individuellt av varje lägenhetsinnhavare.

Föreningen diskuterar att säga upp avtalet för kabel-TV. Då får boende teckna egna avtal och det obligatoriska tillägget kommer att tas bort. I dagsläget är inget beslutat.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med tillgång till utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Månadsavgift

Avgift
2 747 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Tillkommer obligatorisk tillägg 85 Kabel-TV. El och gasförbrukning tillkommer utöver månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0657089%
Andel av årsavgiften är
0,0657089%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
42
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
43 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1938

Länkar

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Köpa eller sälja bostad på Värnhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Vårgatan 13

Vårgatan 13,
212 18 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Östervärn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östervärnsgatan 12B
  Utgångspris
  1 545 000 kr
  Månadsavgift
  2 616 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!