Vi erbjuds en smakfull 2,5:a om 71 m² med känsla åt byggnadsåret 1938

Östervärn, Malmö

Vårgatan 13

Pris
1 850 000 kr
Avgift
4 171 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
71 kvm

Vi erbjuds en smakfull 2,5:a om 71 m² med känsla åt byggnadsåret 1938

Vi erbjuds en smakfull 2,5:a om 71 m² med balkong mot innergården och härligt läge i fin förening.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
. Vårgatan 13 - Bjurfors
Tidstypsik arkitektur. Vårgatan 13 - Bjurfors
Tidstypsik arkitektur
Interiörbild. Vårgatan 13 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Vårgatan 13 - Bjurfors
Allén längs med Rörsjöstaden. Vårgatan 13 - Bjurfors
Allén längs med Rörsjöstaden
Interiörbild. Vårgatan 13 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I Rörsjöstadens förlängning finner vi härliga Östervärn. Här slingrar sig små pittoreska gator mellan vackra 1920-1930-tals kåkar. Runt området blomstrar kommersen och denna stadsdel har genomgått en livfull förändring de senaste 10 åren. Idag erbjuds vi ett av stadens hetaste lägen med mysiga små caféer och trevliga butiker, allt med närhet till såväl city som shoppingcentret Entré. Här erbjuds även goda pendlingsmöjligheter.

På undangömt läge mitt på lilla Vårgatan finner vi Brf Balder 5 och dess välrenoverade fastighet. I dagens stund görs de sista exteriöra delarna och fastigheten stoltserar snart med bl.a nya fasad. Allt enligt underhållsplan och ordningsamt skött ekonomi.
Bostaden som ställs till försäljning är en av föreningens mest spännande bostäder i sin planlösning. Vi erbjuds en smakfull 2,5:a om 71 m² med känsla åt husägarehållet. Läget är stillsamt mot tysta och lugna Vårgatan och innergårdens grönskande oas. Ett häftigt och unikt läge precis intill takåsarna med balkong perfekt placerad på skyddat men solsäkert läge mot innergården. Interiört ges vi genomgående härligt ljusinsläpp och stilrena attribut som bevarats från byggnadsåret 1938. Bostaden har helkaklat badrum renoverat av föreningen. Vi ges även renoverat originalkök med väl fungerande maskinpark, vackra originalgolv och tilltagna rum. Både vardagsrum med tillhörande halva med utrymme för stort matsalsbord samt sovrummet är i god storlek. Vår nyfunna kärlek ger oss inte bara en ordinär lägenhet utan så mycket mer. Här är verkligen ett hem att trivas i. Stabil förening med solig och grönskande innergård. Välkomna på visning.

Interiör

Genom hela bostaden möts du av imponerande takhöjd upp mot 2,70 meter. Detta och mycket mer ramar in en väldigt trivsam bostadsyta på med attributen på precis rätt ställe.

Från det ljusa trapphuset välkomnas vi in i hallen med avhängningsmöjligheter direkt åt höger samt garderober som förvaring.
I mindre hall mot köket ges vi ingången till ett helkaklat badrum med badkar renoverat av föreningen. Vidare når vi ett trivsamt och ljust kök med fönster i vinkel. Uppfräschat vitt kök med originalinslag och plats för matbord i burspråket. Här ligger fint brädgolv och vitmålade väggar. Sovrummet är rymligt och har gott om plats för större säng och goda förvaringsmöjligheter. Originalgolv och ljusa väggar. Vardagsrummet är öppet ihop med matsalsdelen. Bra med yta för matbord och större soffgrupp. Perfekt för umgänge med familj och vänner. Även här ligger fint originalgolv och ljusmålade väggar. Från vardagsrummet når vi den soliga balkongen med plats för möblemang. Möjlighet finns att öppna mellan kök och vardagsrum för en möjlighet att ”gå runt” i bostaden.

Här bor ni i liten och familjär förening med god ekonomi. En trivsam och välskött innergård med cykelställ och grillmöjligheter.
Attraktivt läge med bra förbindelser från Värnhemstorget, närhet till flertalet mataffärer och restauranger. Nöjen som bowling, upplevelsecentra och bio finns bara någon minut bort. Vill ni hellre ha en lugn dag i parken finner vi grönskande Rörsjöparken rätt över torget.
Bostaden är genomgående och har en balkong i söderläge som vetter mot den lugna innergården.

Perfekt för pendlaren, studenten, paret samt även den som söker ett riktigt fint, mysigt och välrenoverat boende på mysiga Östervärn.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Balder 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Balder 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Medlemskap:
Föreningen tillåter delat ägande.
Juridisk person accepteras ej som medlem.

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 2% från och med juni 2020. Kontrollerat 2020-05-19.

Renoveringar - Utförda och planerade

2012 gjordes stambyte och nya badrum. Samma år byttes även elen.
2013 installerades en ny värmeväxlare och samtliga fönster i fastigheten byttes ut.
2018 rensades ventilationskanaler, OVK genomfördes med godkänt resultat.
2019 rensades avlopp och dagvattenledningen filmades samt torktumlare och torkskåp byttes i tvättstugan.
2019-2020 byte av radiatorer.

Pågående renovering:
Renovering av fasad, skorstenar och balkonger.

Planerade renoveringar:
Renovering av innergården. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital och bredband via Telenor. Bredbandsavtal tecknas individuellt av varje lägenhetsinnhavare.

Föreningen diskuterar att säga upp avtalet för kabel-TV. Då får boende teckna egna avtal och det obligatoriska tillägget kommer att tas bort. I dagsläget är inget beslutat.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med tillgång till utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Övrigt

Enligt föreningens äldre register är bostaden 68 kvm, enligt uppmätning är bostaden 71

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 171 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för kabel-TV om 85 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
9,97978%
Andel av årsavgiften är
8,38701%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 850 000 kr
Lägenhetsnummer
00031
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
71 kvm*

* Enligt uppmätning. 1
1 68 kvm enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
125 kr
Försäkring
152 kr
Summa
277 kr

Schablonmässig uträkning

Byggnadssätt

Byggår
1938

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
132

Länkar

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Köpa eller sälja bostad på Värnhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Vårgatan 13

Vårgatan 13,
21218 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0703-114 115

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Östervärn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vårgatan 13
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 747 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!