Nyrenoverad bostad med trevlig planlösning

Östra Sorgenfri, Malmö

Östra Farmvägen 32D

På förhand
Pris
1 295 000 kr
Avgift
3 430 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
51,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nyrenoverad bostad med trevlig planlösning

Trevlig och välplanerad tvåa med stor balkong på lugn gata!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med Nobeltorget som närmaste granne känt för sitt breda utbud av kommunikation och dagligvarukommers finner vi trivsamma Östra Sorgenfri och här även lugna Östra Farmvägen ombonad av trivsamma och grönskande omgivningar.

De väldisponerade kvadratmeterna fördelas på trevligt och nyrenoverat kök med fina materialval, trevligt vardagsrum och fint nyrenoverat badrum . Vardagsrummet har generöst med ytor där den inglasade balkongen skapar en härlig förlängning av vardagsrummet med trevlig utsikt över lugn utemiljö. Dem stora fönsterna bjuder på ett härligt ljusinsläpp i alla rummen. Hela lägenheten är renoverad med smakfulla materialval som dom fina parkettgolven och det vita köket med stora förvaringsmöjligheter samt badrummet är totalrenoverat med fina materialval!
Här kan man ta sig enkelt med cykel och stadsbussen som bland annat stannar precis utanför dörren och man tar sig lätt till Folketspark, Malmö C, Malmö Universitet. Rosengårds tågstation ligger även med cirka 5 minuters promenadavstånd bort för den som pendlar med tåg dagligen.
Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Den välkomnande hallen bjuder på ett nylagt golv i en mörk parkett som är genomgående för hela lägenheten tillsammans med bredspacklade vita väggar. Här finns plats för ytterplagg och skor samt plats för en garderob.

Sällskapsrum:
Från höger i hallen kommer man in i det rymliga sällskapsrummet där den mörka parketten breder ut sig tillsammans med vita, bredspacklade väggar. Här får man plats med både matbord och soffgrupp. Den stora, inglasade balkongen ligger i anslutning till sällskapsrummet och dom stora fönsterna bidrar till ett härligt ljusinsläpp!

Kök:
I anslutning till hallen kommer man in i köket som är helt nyrenoverat med den mörka parketten samt vita väggar! Köket går i vitt tillsammans med köksutrustning såsom induktionshäll, ugn, kyl, frys och diskmaskin! Här finns även plats för matbord! (Renoverat 2019)

Sovrum:
Sovrummet ligger till vänster i hallen och även här är mörk parkett och vita väggar! Här får du plats med både stor säng och garderob för förvaring!

Badrum:
Badrummet som ligger till vänster i hallen är totalrenoverat med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med stor dusch, vask med kommod. (Renoverat 2019)

Balkong:
I anslutning till vardagsrummet ligger den inglasade balkongen, här kan man njuta av eftermiddag/kväll solen!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Godheten 4

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet 100/100 Mbit via Ownit ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser 250kr/månaden som kan hyras av medlemmarna. Kösystem tillämpas för dessa. Inga lediga platser finns i dagsläget och kötiden är på några år.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 430 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,33607%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
48
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1955
Uppvärmning
fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
129
Energideklarationsdatum
2019-09-03

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Godheten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
259
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Hsb brf Godheten består av 259 lägenheter samt 5 lokaler upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med byggnationen 1955. Husen är ritade av arkitekt Torsten Roos.

Fastighetens tomt är upplåten med tomträtt (2016-2026). Tomträttsavtalet omförhandlades senast 2015 med Malmö kommun.

Avgiftsförändringar
Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i dagläget. Kontrollerat med föreningen (2020-01-07)

Medlemskap
Föreningen godkänner ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner ej delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.
I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn med köpare och säljare på plats. Denna bokas av säljaren med styrelsen.
Överlåtelseansvarig från Brf Godheten bokar ett välkomstmöte med köparen som skall ske innan inflyttning i föreningen och sker i styrelserummet på Östra Farmvägen 34C.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/godheten

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1995 - nya fönster
2000 - utbyte vattenstammar. I samband med stambytet renoverade föreningen samtliga badrum
2008 - nya tvättmaskiner och torktumlare
2010 - takomläggning och fasadförbättringar
2011 - utbyte värmesystem
2011 - digitalt bokningssystem för tvätt infördes
2014 - totalrenovering trapphus
2015 - OVK
2016 - Relining av avlopsstammar. Klinker och nya maskiner i tvättstugan.
2017: Putsning av fasad. Byte av fönsterbalkar.

Planerade renoveringar:
I dagsläget har föreningen inga planerade. Kontrollerat med styrelsen (2020-01-07).

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser 250kr/månaden som kan hyras av medlemmarna. Kösystem tillämpas för dessa. Inga lediga platser finns i dagsläget och kötiden är på några år.

TV/bredband

Internet/bredband: Samarbete med Ownit (100/100 mbit ) ingår i månadsavgiften.
Kabel-TV: Via ComHem och grundutbud ingår i månadsavgiften. Finns möjlighet att välja till fler kanaler genom att ta kontakt med ComHem.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor: Det finns 3 st månadstvättsstugor med totalt 7 tvättmaskiner. Samt en veckotvättstuga (snabbtvätt) med 3 maskiner.
Källare: Ingår till samtliga bostadsrätter.
Gemensamhetslokaler: Samlingslokal med ett bibliotek. Föreningen har också gym, bastu, snickeriverkstad, grillplats, gästrum, barnvagnsrum, cykelrum.

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Östra Farmvägen 32D

Östra Farmvägen 32D,
214 41 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Branteviksgatan 8D
  Utgångspris
  950 000 kr
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  Adress
  Kiviksgatan 5B
  Pris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 234 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-02-23 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  Adress
  Kiviksgatan 9d
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 952 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-02-23 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Farmvägen 40C
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  3 451 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Branteviksgatan 12A
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 719 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!