Huskänsla i bra förening!

Oxie, Malmö

Fajansvägen 143

På förhand
Utgångspris
1 650 000 kr
Avgift
5 380 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättsradhus
Våningsplan
1 av 1
Boarea
103 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Huskänsla i bra förening!

Totalrenoverat bostadsrättsradhus i en av Oxies mest populära föreningar! Här erbjuds vi huskänsla i två plan med uteplats i öst och väst.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Fajansvägen 143. Fajansvägen 143 - Bjurfors
Välkomna till Fajansvägen 143
. Fajansvägen 143 - Bjurfors
. Fajansvägen 143 - Bjurfors
. Fajansvägen 143 - Bjurfors
. Fajansvägen 143 - Bjurfors
Klicka nedan för att se fler bilder. Fajansvägen 143 - Bjurfors
Klicka nedan för att se fler bilder

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till lugna och natursköna Oxie!

Området erbjuder massvis med mataffärer och dagligvarubutiker samt närhet till förskolor, grundskolor och idrottsplatser som får familjen att trivas. Vi har även 15 minuter till Torup med motionsslingor, utegym och vacker fauna. För den som pendlar finns utmärkta allmänna kommunikationer med både buss och tåg såväl som eget fordon in till Malmö. En lantlig känsla men med Malmö storstadsutbud inom räckhåll helt enkelt.

Precis här på Fajansvägen erbjuds detta trevliga och lugna bostadsrättsradhusområde med bilfria och barnvänliga omgivningar i en av Oxies mest populära föreningar - Brf Oxiden, där så gott som allt ingår i avgiften t.o.m. garageplats! Bostaden på Fajansvägen 143 erbjuder optimal planlösning som fördelar sig på två plan om 103 kvm där samtliga kostsamma renoveringar utförts och kompletteras med smarta lösningar när det kommer till belysning och ljudanläggning både in och utvändigt. Det öppna köket samspelar med vardagsrummet på modernt manér och låter solen strömma in genom de generösa fönsterpartierna. Från vardagsrummet når vi även den stora uteplatsen. Idag erbjuder bostaden tre sovrum som med enkelhet kan göras om till fyra om behovet finns och dessutom två badrum, även dessa stilrent renoverade. Egna tvättmöjligheter i bostaden och utmärkta förvaringsmöjligheter. Ett perfekt boende för den som vill flytta rakt in och uppnå villakänsla i kombination med gemenskapen en bostadsrättsförening ger.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

-- Entréplan --

Hall:
Avlång hall med förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober (i anslutning till entrén erbjuds vi även bostadens ena förråd, det andra ligger på gården). På golvet ligger klinker. Från hallen når vi bostaden samtliga utrymmen.

Grovkök:
Direkt till höger om hallen når vi bostadens grovkök utrustat med egen tvättmaskin (2017) och torktumlare samt tvättställ.

Badrum:
Vidare och till höger om hallen erbjuds vi entréplanets renoverade badrum. Stilrena materialval i form av kakel och klinker i sobra nyanser och badrumsutrustning i form av handfat, vägghängd toalett, dusch samt handukstork. Renoverat ca: 2012–2013.

Kök:
Rymligt kök som öppnats upp mot vardagsrummet och erbjuder en öppen planlösning. Genomgående ljusa materialval och fullutrustad maskinpark bestående av: spis/ugn, fläkt, diskmaskin, tvättställ, inbyggnadsmicro samt kyl och frys i side-by-side utförande. På golvet ligger ljus klinker. Köket renoverades 2012.

Vardagsrum:
Stort och ljus vardagsrum som samspelar med köket på modernt manér. Fina ljusinsläpp genom de generösa fönsterpartierna och utgång till den stora uteplatsen på bostadens baksida. På golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet når vi bostaden övervåning.

-- Ovanplan --

Sovrum:
Ovanplanet erbjuder utöver tre bra sovrum gott om förvaringsmöjligheter i form av gedigen klädkammare. Önskar vi ytterligare ett sovrum kan vi med enkelhet göra om klädkammaren till sovrum (se alternativ planlösning).

Badrum:
Ovanplanets badrum är lika stilrent renoverat som entréplanets. Även här smyckas badrummet med sobra nyanser. Utrustningen består utav: handfat, vägghängd toalett, badkar samt handukstork. Renoverat 2017.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Keramikfatet 1

Ombyggnad, Renoveringar

2005
Målning av samtliga väggar
Öppnad planlösning mellan kök och vardagsrum
Klinker i kök och hall
Ny el och elcentral

2006
Iordningställande av uteplatsen från vardagsrummet

2007
Iordningställande av uteplatsen från entrén

2009
Lagt in parkett på hela entréplanet
Lagt klinker i tvättstugan

2010
Iordningställande av altan på uteplatsen med elledningar och möjligheter till TV.

2012
Renovering av kök

2017
Renovering av badrum på nedervåningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd invid huskroppen. Finns även ett förråd på gården.

Tvättmöjligheter finns i varje lägenhet.

TV/bredband

Kabel-TV. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften som obligatoriskt tillägg.

Internet 100 Mbit samt IP-telefoni ingår i avgiften som obligatoriskt tillägg. Kan uppgraderas till 1000 mbit för 399 kr/mån. Leverantör Ownit.

Parkering

I föreningens fastigheter finns det 99 garageplatser, till varje lägenhet tillhör ett garage. Det finns 36 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. 15 parkeringsplatser som används som gästparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 380 kr

I avgiften ingår vatten och Br-tillägg. Obligatoriskt tillägg på 970 kr avseende värme, internet, garage samt kabel-TV.

Totalt: 6350 kr

Information

Typ
Bostadsrättsradhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 650 000 kr
Lägenhetsnummer
069
Våningsplan
1 av 1
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
103 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-03-30

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Oxiden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet som byggdes 1982 består av radhuslägenheter i 1-2 plan. Föreningen bildades 1978 och i fastigheten finns 99 bostadsrätter, en föreningslokal finns. Marken innehas med tomträtt, tomträttsavtalet löper t.o.m. 2021. Ekonomisk förvaltare är Örehus. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar. (Kontroll 2019-08-22)

Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn, ingen speciell uppdelning krävs, men den som ska bo i lägenheten ska också äga en del.
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ovanstående uppgifter är hämtade från senaste årsredovisningen samt representant från styrelsen. En slutlig köpare uppmanas kontrollera uppgifterna med föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida på www.oxiden.se

Renoveringar - Utförda och planerade

De har bytt ut samtliga fläktar i alla lägenheter.
Föreningen har lite mindre renoveringar som är pågående, målning av förråd samt garage.
Föreningen följer en underhållsplan som de har upprättad.

Parkering

I föreningens fastigheter finns det 99 garageplatser, till varje lägenhet tillhör ett garage. Det finns 36 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. 15 parkeringsplatser som används som gästparkering.

TV/bredband

Kabel-tv via Canal Digital, analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit. Internet 100 Mbit samt IP-telefoni ingår. Kan uppgraderas till 1000 mbit, på egen bekostnad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensamhetslokal som medlemmarna kan hyra. Dygnshyra fredagar och lördagar 700 kr (Från kl.12.00 till kl.12.00 nästa dag)
Övriga dagar 200 kr. Varje lägenhet har två st förråd.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,04416212%
Andel av årsavgiften är
1,044%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1982
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Oxie

Oxie ligger på bekvämt avstånd från Malmös innerstad. Här består bostäderna till mesta dels av villor som är byggda runt 1970- och 1980-talet. Ett annat landmärke är Oxie vattentorn som byggdes 1972. Byggnaden är 31 meter hög och ligger centralt på en kulle i Oxie, 56 meter över havsytan.

Oxie är en perfekt plats att bo på för den som älskar golf och vill ha närhet till naturen. I området finns totalt tre golfbanor. Den senaste i raden är Oxie Golfklubb med 12 hål. Här finns det alltid grönt gräs på greenen, i form av konstgräs. För den som vill gå 18 hål finns både Rönnebäck Golf club och Sofiedals GK som två alternativ. Samtliga banor ligger med naturliga grönområden runt omkring. För den som efter golfrundan vill fortsätta ut i naturen ligger den vackra Bokskogen på kort avstånd från Oxie.

Bor du i Oxie finns möjlighet till att bara vara i naturen eller motionera då bokskogen erbjuder flera olika motionsspår. Bokskogen vid Torup har i 200 år varit ett av Malmöbornas käraste utflyktsmål. Ett unikt rekreationsområde där du kan uppleva kultur och natur på samma gång. Torups slott erbjuder slottsvisningar och vandringar i den vackra slottsträdgården. I grannorten Toarp finns en populär ekoby där man har som mål att göra odling, kompostering och återvinning till en självklar del i allas vardag.

Här hittar du också Oxievångsbadet ett litet bad fullt av aktiviteter för alla åldrar. Här bjuds det på allt från babysim till relaxkvällar och motionssim. Här finns också ett gym med instruktörer. Badet ligger precis i anslutning till Oxievångsskolan.

I Oxie finns även Tycho Brahe-observatoriet, ett amatörobservatorium som håller öppet för allmänheten och skolklasser. Under stjärnklara måndagar håller observatoriet öppet för allmänheten och du kan titta på stjärnorna genom deras teleskop.

I Käglinge finns en mängd vackra platser för avkoppling och rekreation. Käglinge naturområde har vackra mjuka kullar, skog, vattenytor, ängar och hagmarker.

Från Oxie tar du dig snabbt och smidigt med tåg till Malmö eller Ystad. Pågatågen stannar i Oxie och trafikerar sträckan Malmö-Ystad. Från Käglinge går det direktbuss till bland annat Malmö.

Köpa eller sälja bostad i Oxie? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Oxies 3 bästa

3
 • Tycho Brahe-observatoriet
  Titta på stjärnor genom deras teleskop
 • Pågatågsstation
  Ta tåget till Malmö på en kvart
 • Bokskogen
  Rekreationsområdet i Torup är ett populärt utflyktsmål

Karta

Fajansvägen 143

Fajansvägen 143,
238 42 Oxie

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85