Ljust boende vid Pildammarna

Pildammarna, Malmö

Bobergsängen 1A

Budgivning pågår
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
3 002 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
52,2 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 795 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljust boende vid Pildammarna

I ett vackert grönområde med Pildammsparken som granne hittar ni denna välplanerade tvårumslägenhet med trevlig planlösning och inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert grönområde med Pildammsparken som granne hittar ni denna välplanerade tvårumslägenhet med trevlig planlösning och inglasad balkong. Väldigt tilltalande månadsavgift i välmående förening!
Med genomgående golv i alla rum får vi en röd tråd som leder oss runt i bostaden. I det rymliga vardagsrummet finns det plats för både matplats och soffgrupp.
På den soliga inglasade balkongen i söder kan middagar avnjutas långt in på hösten. Både kök och badrum är smakfullt renoverade.

Föreningens hus är mycket välskötta och ligger lugnt till, inga trafikerade gator inom varken syn- eller hörhåll. Utanför husets fram- och baksida finns lummiga trädgårdar med grillplatser och vackra skulpturer. I närliggande Pildammsparken erbjuds motionsslingor för promenader eller löpturer samt två utomhusgym.

På mindre än 10 minuter når man de flesta bekvämligheter som kan behövas. Bland annat Triangelns tågstation och köpcentrum med matvarubutiker. Även Malmö City med stadsbiblioteket och Gustav Adolfs torg ligger inom promenadavstånd. Ta cykeln ner till havet för ett dopp!

Välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Själland 1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svenstorp 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
119
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Svenstorp 3 består av fyra hus som byggdes 1947 och är belägna mellan Mariedalsvägen, Ribevägen och Roskildevägen, precis bredvid Pildammsparken i Malmö. Föreningen består av 119 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 bostadsrättslokal samt 4 lokaler som hyrs ut till bl.a. en mindre förskola samt används som butikslokaler.

Föreningen ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt vars avtal/avgäld omförhandlas år 2020-10-31. Föreningen jobbar för tillfället med utloppet av tomträttsavgälden, dvs komma fram till om dom ska köpa ut tomten av kommunen eller förhandla om. Ingen mer info om detta i nuläget enligt styrelsen, 2019-12-19.

Beaktande kommande omförhandling av tomträtt har planer för kommande avgiftshöjningar gjorts. År 2021 planeras en avgiftshöjning på ca 4-5 %, därefter ökning med 2-1 % 2022-framåt. Detta för att finansiera tomträttsavgälden/utköp av tomt. Båda alternativen ger samma avgiftshöjning.

Medlemskap:
Delat ägande accepteras under förutsättning att den boende i bostaden äger 90% av bostaden. Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.svenstorp3.se

Föreningens ekonomi

Beaktande kommande omförhandling av tomträtt har planer för kommande avgiftshöjningar gjorts. År 2021 planeras en avgiftshöjning på ca 4-5 %, därefter ökning med 2-1 % 2022-framåt. Detta för att finansiera tomträttsavgälden/utköp av tomt. Båda alternativen ger samma avgiftshöjning.

Det finns inga andra planerade avgiftshöjningar enligt föreningens långtidsbudget som gjordes 2019. Kontrollerat 2019-12-19.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1986 Värmeanläggning, fjärrvärme.
1989 Inglasning balkonger.
1990 Avtvättning av fasad.
1991 Omdragning av elledningar i samtliga lägenheter.
1994 Omdragning av elledningar i allmänna utrymmen.
2000 Byte av vattenledningar/vattenrör.
2004 Omläggning av tak.
2005 Byte till treglasfönster, remaljering av golvbrunnar.
2008 Totalrenovering av föreningslokal.
2009-2010 Relining av avloppstammar i kök, målning av taken i trapphusen.
2014 Nytt tak över butik, nya tvättmaskiner och torktumlare, nya treglasfönster i källare.
2014-2015 Uppfräschning av trädgården och nyplanteringar, uppförande av miljöhus.
2015 Skyddsrum, underhåll i enlighet med MSB. Nya porttelefoner i D huset. Nytt miljöhus.
2016 Byte av låscylindrar till entré, källare och vind.
2016 Dräneringsarbete vid delar av Bobergsängen.
2017 Målning/Renovering plåt stuprör/rännor.
2018 Relining av avloppsstammarna.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta värmesystem våren 2020, detta ryms inom budget och kräver ingen ytterligare avgiftshöjning, inräknat i långtidsbudget 2019.
2019-12-19

Parkering

Boendeparkering genom Malmö stad råder i området, 15 kr/dygn. Läs mer på https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Utomhusmiljo/Boendeparkering.html .

TV/bredband

Bredband finns att beställa (valbart) hos Ownit men man kan även beställa genom ComHem. Även betal-tv genom både Ownit och ComHem.

Gårdsplats/innergård

Mysig, lummig innergård med buskage, träd och planteringar som sträcker sig ända bort till Pildammsparken. Här finns en möblerad grillplats som kan utnyttjas av föreningens medlemmar när årstiden tillåter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finner du cykelförråd, tvättstuga samt festlokal som rymmer upp till 50 personer. Festlokalen finns att hyra till en kostnad av ca 250 kr på Roskildevägen 31B. Lokalen är utrustad med mindre kök och toalett. Föreningen erbjuder även att hobbyrum som kan användas om man är i behov av utrymme för exempelvis lagning av cykel eller snickeri.

Övrigt

Till samtliga lägenheter hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Uteplats/balkong

Stor, inglasad balkong med utsikt mot Pildammsparken och föreningens grönskande innergård. Attraktivt söderläge med sol större delen av dagen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 002 kr

Angiven avgift inkluderar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för kabel- TV om 78 kr tillkommer .

Ekonomi

Andel i föreningen
0,762%
Andel av årsavgiften är
0,76455%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52,2 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening.

Byggnadssätt

Byggår
1947

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2019-06-28

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammarna? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Bobergsängen 1A

Bobergsängen 1A,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronborgsvägen 18A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 221 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Roskildevägen 25C
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 753 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-02-23 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roskildevägen 33B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 493 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!