Ljus gaveltrea högst upp i huset

Pildammarna, Malmö

Bobergsängen 2D

På förhand
Utgångspris
2 195 000 kr
Avgift
2 517 kr
Antal rum
3
Boarea
71,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus gaveltrea högst upp i huset

Högst upp på tredje våningen välkomnas du till denna ljusa gaveltrea med väldisponerad bostadsyta, härlig västerbalkong och låg månadsavgift.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 40

Bilder

Utvald detaljbild. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors

På den härliga västerbalkongen njuter du av eftermiddagssolens behagliga sken

. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Utvald detaljbild. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Utvald detaljbild. Bobergsängen 2D - Bjurfors
. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Här bor du granne med Pildammsparkens grönskande rekreationsområde. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Här bor du granne med Pildammsparkens grönskande rekreationsområde
Härliga omgivningar. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Härliga omgivningar
Njut av långa promenader i parken. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Njut av långa promenader i parken
Nära Triangeln. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Nära Triangeln
Citytunneln vid Triangeln erbjuder utmärkta pendlingsmöjligheter. Bobergsängen 2D - Bjurfors
Citytunneln vid Triangeln erbjuder utmärkta pendlingsmöjligheter

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Intill Pildammsparkens färgsprakande alléer finner du denna ljusa gaveltrea med väldisponerad bostadsyta, härlig västerbalkong och sällsynt låg månadsavgift. Läget är optimalt för dig som uppskattar natursköna omgivningar och närhet till centrum. Såväl stad som hav ligger på promenadavstånd från bostaden och i närområdet finns gott om restauranger, caféer och butiker.

Bostaden är belägen på tredje våningen, högst upp i huset, med fönster i tre väderstreck. Det smakfulla badrummet är renoverat i tidlöst utförande och utrustat med dusch. Köket stoltserar med charmig originalinredning och matplats för 3-4 personer. Vardagsrummet ligger på ljus hörna med fönster mot såväl söder som väster. Här finns gott om plats för sociala sammankomster och utgång till den västervända balkongen.

På Bobergsängen 2D bor du på attraktiv adress med omedelbar närhet till natursköna Pildammsparken. Goda bussförbindelser tar dig till city på nolltid och föredrar du att promenera finns citypulsen på behagligt gångavstånd. För dig som pendlar nås Citytunnelns Triangelstation på sex snabba cykelminuter. Önskar du bosätta dig i en välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter är detta ett tillfälle som inte bör missas.

Välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Innanför säkerhetsdörren möts du av en välkomnande entré med plats för avhängning direkt till vänster. Golvytan pryds av ett vackert kalkstensgolv och väggarna är målade i en ljusgrön nyans. I hallen erbjuds förvaringsmöjligheter i en rymlig garderob.

Till höger om entrén ligger det första av bostadens två sovrum. Detta rum används i dagsläget som ett barnrum men kan med fördel även användas som gäst- eller arbetsrum. Sovrummet är beläget i svalt norrläge mot grönskande Bobergsängen. På golvet ligger ett bevarat brädgolv och väggarna är målade i en behaglig jordnära nyans. Förvaringsmöjligheter ges i praktiska originalgarderober.

I fil med sovrummet ligger köket som består av köksinredning i originalutförande med ljusgrå köksluckor, bänkskiva i trä och grått kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Ikea -18), spis/varmluftsugn (Gorenje) och köksfläkt (Husqvarna). Matplatsen i köket rymmer 3-4 personer. På golvet vilar ett brädgolv och väggarna är målade i vitt med en svart fondvägg.

Bostadens andra sovrum är väl tilltaget med gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och en rymlig skjutdörrsgarderob som ingår i köpet. Väggarna är målade i ljusblått och bevarat brädgolv pryder golvytan. I sovrummet finns en mörkare fondvägg som kläs av medaljongtapeter.

Vardagsrummet ligger på ljust hörnläge med fönster i två väderstreck. Rummet är stort nog att rymma en rejäl soffgrupp och diverse förvaringsmöbler. På golvet vilar bevarad ekparkett och väggarna är målade i ljusgrått. Härifrån nås den härliga västerbalkongen som bjuder på många härliga soltimmar under eftermiddag och kväll.

Det smakfullt renoverade badrummet består av vita, helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat, inbyggt spegelskåp i originalutförande och dusch med vikbara glasdörrar. Totalrenoveringen av badrummet utfördes 2005 (dokumentation finns).

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd om 6 respektive 3,6 kvadratmeter. Förråden är markerade med lägenhetsnummer 36.

Följande egendom ingår i köpet:
- Balkonginredning
- Skjutdörrsgarderob med PAX-system i sovrum

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 517 kr

inkl. värme, vatten och kabel-TV. Utöver avgiften tillkommer kostnad för bredband om 135 kr/mån. Ett obligatoriskt värmetillägg om 740 kr är inkluderat i månadsavgiften.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,7552%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
36
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
71,2 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1947

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
123

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bobergsängen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
3
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bobergsängen är en privat bostadsrättsförening som består av 32 lägenheter och 3 lokaler som är belägna på Bobersängen 2A-D samt Mariedalsvägen 66. Föreningen bildades 1947 och är en välskött förening vilket återspeglas i de låga månadsavgifterna. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningens tomt är upplåten med tomträtt. Omförhandling av tomträttsavgälden kommer att ske år 2022. Detta kommer att påverka föreningens ekonomi men i vilken omfattning vet inte styrelsen förrän 2022.

Utförda renoveringar:
- Samtliga radiatorer i huset är utbytta
- Fasaden är omfogad för ca 20 år sedan
- Elen i fastigheten byttes ut 1995
- Garaget byggdes om 1998
- Maskinerna i tvättstugorna har löpande bytts ut under åren
- Innergården ses över med jämna mellanrum
- Alla varmvattenstammar är bytta 2008
- Balkonger och tak renoverades 2012
- Fönster renoverades och målades 2014
- Fiberbredband installerades 2014
- Relining av avloppsstammar (kök och badrum till samtliga lägenheter) utfördes 2016
- Utbyte av ventilationsslangar 2017

Planerade/pågående renoveringar:
- Foga om skorstenarna (under våren 2018)
- Byte av resterande åtta kallvattenstammar (under 2018)

Ekonomi:
Grundavgifterna (bredband och värmetillägg exkluderat) höjdes med 5% fr o m 1/1-2018. Avgiftshöjningen gjordes för att ta höjd för omförhandling av tomträttsavgälden. Det finns inga vidare avgiftshöjningar planerat (kontrollerat med styrelsen 2018-02-07).

Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.
Föreningen accepterar delat ägande men önskar att den som bor i bostaden även äger en del av den.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Parkering

Föreningen erbjuder 45 garageplatser och 4 mc-platser. Garageplatserna kostar 337 kr/mån och MC-platserna kostar 230 kr/mån. Kösystem tillämpas, i dagsläget är alla garageplatser och MC-platser upptagna med det är ingen i kö (kontrollerat med styrelsen 2018-02-07).

I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Fiberbredband via Ownit. Hastighet: 100/100 Mbit/s. Kostnad: 135 kr/mån (tillkommer utöver avgiften).
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningens medlemmar har tillgång till en grönskande gårdsmiljö som ligger på baksidan av huset mot John Ericssons väg. Denna sköts gemensamt av de fem föreningarna i kvarteret. På gården finns det möblemang, grillmöjligheter och lekplats.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till barnvagnsrum, cykelförråd, övernattningsrum samt en festlokal som rymmer ca 20-30 pers. Övernattningsrummet och festlokalen är gratis att hyra för medlemmarna. I källaren finns två gemensamma tvättstugor som vardera är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum.

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

I Västra Innerstaden bor du mitt i stadens puls nära nöjen och shopping men också precis intill den härliga Ribersborgsstranden, eller ”Ribban” som den kallas i folkmun.

Västra Innerstaden, som består av både flerfamiljshus och villabebyggelse, är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden.

Västra Innerstaden sträcker sig från Mellanhedsparken i söder till Turbinen i norr och från Pildammsparken i öster till Ribersborgsstranden i väster. Här finns många parker och grönområden som till exempel Pildammsparken, Malmös största park. Huvudstråket i Västra innerstaden är Regementsgatan. Här finns många charmiga butiker, restauranger och små fik. Den kulturintresserade kan söka sig till Malmö Stadsteater, Malmö Konsthall eller Konserthuset.

I området Dammfri finns både bostadsrätter och flerbostadshus. Namnet kommer troligtvis från handlaren Nils Söderberg som i slutet av 1800-talet byggde ett hus långt från stadens dammiga gator åt sin sjukliga hustru. Fridhem är Malmös mest exklusiva villaområde, bland annat köpte fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic för några år sedan en stor villa i området. Rönneholm ligger mellan Regementsgatan och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Det består främst av flerbostadshus. Västervång ligger mellan Limhamnsvägen och Erikslustvägen, söder om Köpenhamnsvägen. Området består till största delen av villor.

Köpa eller sälja bostad i Västra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 40