Pildammarna, Malmö

Kronborgsvägen 12A

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
5 057 kr
Antal rum
3
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fräscht trea på fint läge och i en väl fungerande förening. Stora rum, charmiga vinklar och gott om förvaringsmöjligheter.

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen en halv trappa upp till denna fantastiska trerummare.
Nyligen renoverad bostad på fint läge och i en väl fungerande förening.
Här bor du i en inflyttningsklar trea i de vackra kvarteren vid Pildammsparken.
Kvarteren runt Pildammsparken tillhör idag en av Malmös mest populära stadsdelar. Området blandas av funkis och vackra tegelfastigheter från 40-talet. Detta attraktiva läge ligger mitt emellan Slottsstaden, Hästhagen och City. Lilla Torg och Möllevången frestar runt hörnet. Nära till både Pildammsparken och Slottsparken som lockar såväl gammal som ung.
Den fina sandstranden på Ribban finns på promenadavstånd.
För pendlare erbjuds Triangelstationen på kort avstånd och med några få minuters bilfärd nås motorvägen.

Precis bredvid Pildammsparken ligger vår nyfunna bostadsdröm. HSB Brf Roskildes klassiska tegelfasad döljer i detta fall en riktig pärla. Njut till tre rum med vinklade burspråk i två av fönsterpartierna. Här bor man på trevligt läge och med parkutsikt.
Hela bostaden går i vitt, helkaklat badrum och fina parkettgolv i rummen. Breda fönsterbänkar i sten, rejäl takhöjd och generösa ytor i alla rum. Bra förvaring och en rymlig walk-in-closet i sovrummet.

En välskött HSB-förening som gjort de stora renoveringar som 50-talshus behöver göra. Nyligen blev ett stort projekt klart där nytt värmesystem, fasad och tak renoverats.
Det finns även en parkliknande gårdsmiljö med grill och utemöbler. Föreningens medlemmar har också tillgång till festlokal, övernattningslägenhet, gym, bastu och snickarrum.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och god förvaring. Stilfullt kalkstensgolv och tapetserade väggar leder oss in i denna härliga bostad.

Kök:
Stilfullt kök som går i vitt. Ljusa väggar med en fondvägg och på golvet pryds parkettgolv. Här finner vi kyl/frys, spis, fläkt samt kockens bästa vän diskmaskinen.

Badrum:
Helkaklat badrum med ljust kakel och klinker. Här finner vi dusch, wc, vask och tvättmaskin.

Sovrum:
Mysigt sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. De stora ytorna ger oss möjlighet gör arbetshörna eller ger plats för mer förvaring.

Vardagsrum:
Väl tilltaget vardagsrum med god plats för både matplats och soffgruppen. Här går verkligen att njuta. Vackert burspråk ger ljus från två håll. På golvet vilar vacker parkett och väggarna är modernt ljusgrå.

Sovrum:
Stilfullt sovrum som idag används som master bedroom. Utgången till balkongen med parkutsikt ger den lilla extra lyxen! Snyggt parkettgolv och ljusa väggar.
I anslutning till sovrummet finns ett mindre wc med vask samt en walk-in-closet.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong som vetter åt söder och öster

Övrigt

Lägenheten är två ihopslagna lägenheter och har därav två lägenhetsnummer. Den totala boytan är 84 kvm (67kvm + 17kvm). Andelsantalen är fördelade som 0,59201% och 0,22306%. Skatteverkets lägenhetsnummer är 1001 samt 1002.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 057 kr

Inkl värme, vatten och br-tillägg till hemförsäkringen. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband, kabel-tv och telefoni på 404 kr/mån. Föreningen har gemensam el med individuella mätare, förbrukningen debiteras i samband med månadsavierna.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,81507%
Andel av årsavgiften är
0,81507%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1 + 158
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
84 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
181

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Roskilde i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
155
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Roskilde har funnit sedan huset byggdes 1945. I föreningen finns 155 lägenheter och 5 lokaler belägna på Kronborgsvägen 12 A-C, Själlandstorget 2 A-E och Roskildevägen 17 A-C. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt, ny avgäld 2019-08-31. Föreningen har en hemsida www.hsb.se/malmo/brf/roskilde. HSB sköter förvaltningen.

EL
Föreningen har gemensam el med individuella mätare, förbrukningen debiteras i samband med månadsavierna. Vid tecknandet av hemförsäkring behöver du inte ha med bostadrättstillägget eftersom den ingår i avgiften man betalar.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Vid delat ägande ska den boende i bostaden äga minst 10%. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person. Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Föreningen har sedan ett par år tillbaka höjt avgiften med 3% årligen för att ta höjd inför den nya tomträttsavgälden. De senaste årens avgiftshöjningar samt investeringen i grundvattenvärmen ger föreningen tillräckligt med utrymme för att kunna finansiera amorteringar samt räntekostnaderna som uppkommer i samband med friköpet av tomten. Bekräftat 2019-08-13.

Renoveringar - Utförda och planerade

2003 moderniserades elektroniken i hissar och styrning av hissar byttes ut. Samma år satte föreningen in 3-glasfönster i samtliga lägenheter.
2004 reglerades elementen i trappuppgångar.
2005 elstigare samt alla eldragningar i lägenheterna. Källarfönster renoverades och målades, ny klinker lades till balkonger på översta våningen samt takpannor lagades och nocken murades delvis om.
2009 installerades nya maskiner i tvättstugan.
2010 spacklades och målades samtliga källargolv.
2011/12 radiatortermostater byttes.
2014 relinade föreningen avloppsstammar.
2015 besiktades balkongerna, inga åtgärden behövdes göras.
2016/2017 renovering av tak, fasader och balkonger.
2017 Ventilationen genomgången samt nya rökkanaler.
2017 Ny värmeanläggning, grundvattenvärme med "brunnar" på innergården.

Planerade renoveringar
Föreningen har en underhållsplan, se årsredovisning.
20/21 Porttelefoner.
20/21 Invändig målning trapphus.
20/21 Tvättutrustning.

I dagsläget håller föreningen på och projekterar för byte av varmvattenrören, uppfräschning av gården samt renovering av övernattningslägenheten.
Kontrollerat 2019-08-13.

Parkering

I området finns det boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen har ett analogt TV grundutbud från ComHem som ingår i avgiften. Mot ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 202 kr/mån har föreningen dessutom en gruppanslutning med ComHem för bredband, digital-tv och telefoni. Alla lägenheter är även utrustade med HSB-Bolina där man kan ansluta sig till diverse leverantörer.

Gårdsplats/innergård

Trevlig gemensam innergård med utemöbler, grill, lekplats och härlig grönska invid Pildammarna.

Gemensamma utrymmen

Det finns 4 st tvättstugor belägna på källarplan utrustade med tvättmaskin, tumlare, torkrum, torkskåp, mangel/strykrum.

Tre låsta cykelställ finns på gården. Cyklar kan också ställas i cykelkällare vid Själlandstorget 2 B och Roskildevägen 17 C.

Ett hobbyrum ligger i källaren på Själlandstorget 2 B. Här finns ett biljardbord och i det tillhörande förrådet finns några hopfällbara bridgebord. På Själlandtorget 2 A finns en snickarbod. Bastu och motionsrum och ligger i källarplanet, Roskildevägen 17 A. Här finns även ett övernattningsrum som går att hyra.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Säljaren och mäklare uppmanar spekulanter att själva kontrollera uppgifterna, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Kontakta gärna styrelsen, styrelsen@brfroskilde.se, eller besök föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/roskilde/

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammarna? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Kronborgsvägen 12A

Kronborgsvägen 12A,
217 42 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 57