Totalrenoverat boende intill parken för paret, singeln eller den lilla barnfamiljen. Balkong!

Pildammarna, Malmö

Kronborgsvägen 17B

Budgivning pågår
Pris
2 375 000 kr
Avgift
5 402 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 450 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • söndag 5/4, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Boka visning

Totalrenoverat boende intill parken för paret, singeln eller den lilla barnfamiljen. Balkong!

Totalrenoverat boende för paret, singeln eller den lilla barnfamiljen. Optimalt placerad intill Pildammarna och bekvämt avstånd till city och Öresund.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Belägen i ett av Malmös mest attraktiva områden med direkt närhet till Pildammarna och på behagligt avstånd ifrån citypulsen finner du denna fräscha bostad. Läget är perfekt för dig som vill bo på behagligt avstånd till City, Pildammarna, dammfri och Slottsstadens rika caféliv och Ribersborgs salta bad.

Här bjuds en gavelbostad som genomgått en omfattande renovering 2018 som resulterat i en oerhört ljus och modern miljö. Badrum med träffsäkra ytskikt samt tvättpelare och ett modernt kök med plats för minst 4 middagsgäster. Med en genomgående planlösning över gavel och fönster i tre väderstreck finner du en trivsam känsla samt ytmässigt tre stycken generöst planerade rum. Perfekt för paret, singeln eller den lilla barnfamiljen. Hiss från markplan!

På stadsnära läge strax väster om Pildammsparken finner vi detta härliga område direkt granne till Slottsstaden och Dammfri. Du bor i populär och stabil HSB-förening som just avslutat och lagt stora renoveringar bakom sig men med fortsatt stabil och god ekonomi som fanbärare för detta fina boende.

Bo med närhet till city, hav och parker ger detta läge en urban mitt i naturen känsla. Samtidigt har vi ett gott pendlingsläge med nya Citytunneln en promenad bort.

Interiör

Genom lummig gårdsmiljö och härliga platser med grillhörna kliver du in genom entrén som med hiss från markplan som tar dig upp till våning tre. I en av dem största hörnlägenheterna i föreningen med fönster i tre olika väderstreck möts du av en fin och ljus hall. Genomgående i bostaden har man år 2018 lagt in ett nytt fräscht golv av Kärhs 3-stav ekparkett samt bredspacklat samtliga väggar och målat i vitt.

Direkt in i en rymlig hall finner du trevlig yta för ytterkläder på vänster sida och erbjuder möjlighet för avhängning. Möjlighet för att dessutom möblera med valfri förvaringsmöbel gör att du har gott om plats för valfritt möblemang.

Till höger i hallen kliver du in i bostadens kök som rymmer gott om plats för 4 middagsgäster. Ett ljust kök som under 2018 genomgick en total ombyggnad där man bytte allt. Nyinstallerad köks inredning från IKEA kompletterades med påkostade tillval. Fullständig maskinpark i rostfritt från Bosch med påkostad fläkt och snygg lm betongbänkskiva, Fasat vitt kakel och extra utrymme för förvaring och ergonomiska höjder för maskiner. Skåpsinredningen löper i vit ton och bjuder gott om skåpsyta för förvaring. Maskinparken är i modernt utförande och består av kyl/frys (Electrolux/ikea), köksfläkt (Bosch) och diskmaskin (Bosch/Siemens). Micro och ugn (Bosch). Kärhs 3 stav ekparkett, Bredspacklat, Sadolin väggfärg.

Badrummet genomgick en total renovering under 2018 där man inte sparade på krutet. Tvättpelare ger tillsammans med golvvärme en känsla av lyx. Ett badrum i vacker kombination mellan mörkare klinker på golvet och vitt kakel längs väggytan. Här finner du även wc-stol, dusch med vikbara glasdörrar samt handfat med tillhörande förvaring och spegelskåp.
Klinker 30x60, Kakel 30x60, Tak med infällda spotlights, Golvvärme el, Handdukstork el
Totalrenoverat 2018, kvalitetsdokument finns.
Utrustning, IFÖ 2018, Tvätt Bosch 2018, Tork Bosch 2018, Bathlife + Hafa blandare 2018, Dansani + Haga Takdusch 2018

Vardagsrummet är ytmässigt generöst fördelat med gott om plats för större matsalsmöblemang, soffgrupp, mediamöbler samt valfritt möblemang. Stilrent flyter golvet enhetligt ifrån hallen och bostadens övriga rum in i vardagsrummet vilket ihop med vita väggar och fönster i två väderstreck skapar ett fint lyster i rummet.

Direkt tillgång till stor inglasad balkong i söderläge. Här finner du yta för större balkongmöblemang och har möjlighet att ge dig själv många mysiga frukoststunder eller sena kvällar i goda vänners lag.

Två olika sovrum återfinns i varsitt väderstreck och bjuder på gott om yta i inbyggda garderober. I båda sovrummen finner du enhetligt samma golv som i övriga rum i bostaden.
Båda rummen kan användas som sovrum, arbetsrum eller hobbyrum där du själv väljer vilket ändamål som passar dig bäst.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad stor balkong

Övriga byggnader/utrymmen

2 förråd på vind ca 10 och källare ca 5. Märkta med lgh nr

Parkering

Garage/P-plats finns i föreningen
Kölista 573 kr/mån
Kommunal boendeparkering 15/dygn

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 402 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV samt bredband. Föreningen har gemensamt elavtal. Debitering sker kvartalsvis utifrån faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,06581%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 375 000 kr
Lägenhetsnummer
69
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm**

* Hiss från markplan

** Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
378 kr
Försäkring
100 kr
Summa
478 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1949-1950

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
149

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Valby
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
116
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Valby's verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Kronborg 7 vilka innehåller 116 st lägenheter och 1 st lokal. I fastigheten i finns 4 bostadshus med tillsammans 11 trapphus med adresserna Kronborgsvägen 13,15,17 och Mariedalsvägen 56. Föreningens mark är upplåten med tomträttsavtal som löper ut 2020-06-30. Ett nytt tomträttsavtal har tecknats och från och med 2020-07-01 kommer den nya årliga tomträttsavgälden vara på 1 090 800 kr.

Ekonomi:
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Föreningen accepterar heller inte delat ägande. Efter överlåtelsen kommer styrelsen etablera kontakt med köparen för att genomföra tillsyn.

Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/valby.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Vattenstammarna byttes ut år 2000. Avloppstammarna är inte utbytta, men är spolade och vid tillfället fanns inga anmärkningar.

El i lägenheterna och elstammarna byttes ut 1991 då även automatsäkringar installerades. År 2014 gick föreningen över till gemensam el, vilken debiteras kvartalsvis i samband med avgiftsavin.

2005: Samtliga tvättstugor fick nya tvättmaskiner och torktumlare. Hissarna utrustades med nödtelefoner och nödbelysning.
2008: Brandvarnare installerades i alla lägenheter.
2010: Genomgång av imkanaler. Bom och grindar till parkeringsplatser installerades. Nytt kök i fastighetsskötarlokalen och samlingslokalen.
2011: Bastun renoverades. Nytt torkrum installerades på Kronborgsvägen 15.
2012: Samtliga trappuppgångar målades om. Fastighetsskötarens lokal renoverades. Nytt torkrum installerades på Kronborgsvägen 17.
2014: Gemensam el installerades. Värmecentralen byttes ut. Bastun har fått nytt aggregat och seriekopplat brandlarm.
2015: Nya golv i den gemensamma samlingslokalen, styrelserummet samt tvättstuga på Mariedalsvägen 56.
2016: Renovering av ett par gavelfasader och samtliga balkongpelare på Kronborgsvägen 13 och 17 har utförts. Samtliga källargångar och skyddsrum har målats om. Manglar har installerats i tvättstugorna på Kronborgsvägen, golvet har renoverats i ena tvättstugan på Mariedalsvägen. Taggsystem för bokning av tvättstuga och bastu har installerats. Nödbelysning har installerats i samtliga vinds- och källargångar. LED-belysning har installerat i trappuppgångar, källare och vindar.
2017: Nya hissar. Underhåll av skyddsrum samt komplettering av utrustning. Brandsläckare i samtliga källargångar.
2018: Miljöhus på gården.

Pågående
Tak- och fasadrenovering. Beräknas vara klart till sommaren 2020.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I föreningen finns 27 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 573 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften.
HSB Bolina, Com Hem eller kollektiv bredbandstjänst (100/100 Mbit/s) från Bahnhof, ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en lummig innergård med lekplats. Här finns grillplats samt trädgårdsmöbler att tillgå.

Gemensamma utrymmen

- Cykelkällare/skyddsrum med gott om plats finns i varje fastighet. Cykelställ finns också utomhus.
- Tvättstuga i källaren. Elektronisk tidsbokning infördes 2016.
- Gemensam bastu i källarplan på Mariedalsvägen 56E.
- Festlokal finns i föreningen. Kan nyttjas av medlemmarna.

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammarna? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Kronborgsvägen 17B

Kronborgsvägen 17B,
217 42 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  Adress
  Bobergsängen 3E
  Pris
  1 745 000 kr
  Månadsavgift
  3 198 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,4 kvm

  Visning: 2020-04-01 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  Adress
  Roskildevägen 33B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,6 kvm