Genomgående tvåa med stor inglasad balkong

Pildammarna, Malmö

Roskildevägen 27C

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 858 kr
Antal rum
2
Boarea
56 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Genomgående tvåa med stor inglasad balkong

Välskött bostad på lugnt läge, precis invid Pildammsparken. Här erbjuds fräscha ytskikt och härligt ljusflöde.

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Roskildevägen 27C. Roskildevägen 27C - Bjurfors
Välkomna till Roskildevägen 27C
Interiörbild. Roskildevägen 27C - Bjurfors

Underbar, solsäker balkong

Utsikt mot Pildammsparken. Roskildevägen 27C - Bjurfors
Utsikt mot Pildammsparken
Rofyllt sovrum. Roskildevägen 27C - Bjurfors
Rofyllt sovrum
Förvaring finns i garderob med spegeldörrar. Roskildevägen 27C - Bjurfors
Förvaring finns i garderob med spegeldörrar
Helkaklat badrum. Roskildevägen 27C - Bjurfors
Helkaklat badrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från Pildammsparkens härliga rekreationsområde finner du denna genomgående tvårummare i välskött 40-talsfastighet med hiss från markplan och inglasad balkong. Läget är optimalt för dig som uppskattar lugna, natursköna omgivningar och närhet till centrum. Såväl stad som hav ligger på promenadavstånd från bostaden och i närområdet finns det gott om restauranger, caféer och butiker.

Lägenheten fördelar sig över 56 väldisponerade kvadratmeter och är belägen två trappor upp. Detta trivsamma hem erbjuder ett smakfullt renoverat kök med matplats för 2-3 personer, ett rymligt vardagsrum med utgång till en härlig balkong i solsäkert sydvästläge, ett lättmöblerat sovrum och ett totalrenoverat badrum från 2010. Utöver detta ges goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober och i de två förråden som tillhör bostaden.

På Roskildevägen 27C bor du på attraktiv adress med närhet till hav, parker och city. Goda kommunikationer erbjuds via buss, bil och cykel. För dig som pendlar nås Citytunnelns Triangelstation på kort cykelavstånd. Brf Ringsted är en stabil HSB-förening med välskötta fastigheter som bland annat inrymmer gästlägenhet och gym.

Välkommen på visning!

Interiör

Ni kliver in genom säkerhetsdörren och möts direkt av god förvaring i form av garderob med skjutdörrar. Här ligger snygg mörkgrå klinker på golvet och väggarna är målade i en ljus kulör.

Direkt till vänster finner ni bostadens sovrum. Här ligger trägolv och väggarna är ljusa. Fönstret vetter mot nordöst och lugn innergård. I sovrummet finns plats för stor dubbelsäng och gott om förvaring. Idag står här en garderob som ingår i köpet.

Efter sovrummet kommer köket. Köket är praktiskt och originellt. Den svängda bänkskivan ger extra arbetsyta och fler kockar kanske inte behöver innebära sämre soppa. Förvaringen består av både över- och underskåp, samt finurliga hyllor och lådor. Köksstommen är ljusgrå och luckorna röda. Maskinparken går i rostfritt och är från renoveringsåret 2010. Här finns även diskmaskin för total bekvämlighet.

Bostadens vardagsrum är rymligt och lättmöblerat. Här får ni plats med många vänner, både runt matsalsbordet och i soffgruppen. Här är den vackra parketten från husets byggår bevarad och väggarna är ljusa.

Från vardagsrummet når ni bostadens härliga sydvästbalkong. Detta är ett extrarum året om, då inglasningen skyddar mot blåst och frost. Här kan ni sitta och njuta av utsikten mot parken.

Badrummet totalrenoverades 2010 i stilrent utförande. Här är helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker. Ett nätt badkar erbjuder mysiga bad, perfekt efter en frisk promenad i Pildammsparken. Kvalitetsdokument finns.

Välkomna till denna trivsamma bostad!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ringsted
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
273
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Ringsted är en äkta förening som bildades 1951. Föreningen förfogar över sju hus med sammanlagt 273 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även 6 lokaler varav 1 är upplåten med hyresrätt. Brf Ringsted adresser är: Kronborgsvägen 18-20, Mariedalsvägen 60, Ribevägen 1 och Roskildevägen 25-29. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt.

Ekonomi:
- Planerad avgiftshöjning 2020-07-01 med 7%. De senaste tre åren har föreningen höjt avgifterna för att ta höjd för den kommande omförhandlingen utav tomträttsavgälden.
- Tomträttsavtalet löper t o m 2020-06-30. Föreningen har nu fått avtalsförslag från Malmö Stad som ska gälla från 1 juli 2020. Styrelsen har beslutat att förlänga tomträttsavtalet men de kommer under tiden att ta upp frågan igen om att friköpa tomten.

Medlemskap:
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs via: www.hsb.se/malmo
- Föreningen godkänner delat ägande (d v s att en förälder köper en bostad och låter barnet bo där). Barnet måste då äga minst 10%.
- Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant förening. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/om-foreningen/.

Föreningens ekonomi

Planerad avgiftshöjning 2020-07-01 med 7% (kontrollerat med styrelsen 2020-02-05).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1987-1988 Genomfördes en genomgripande ombyggnad av Brf Ringsted. Under dessa år försågs fastigheten med nya fönster, säkerhetsdörrar, tvättstugor, balkonger, hissar och en utemiljö.
1989 Vattenstammar byttes i kök och badrum.
2013 Tak- och fasadrenovering. Byte av tvättmaskiner.
2014 Renovering av parkering och gångbanor.
2015 Renovering av källarutrymmen.
2016 Relining av avloppsstammar.
2016-2017 Renovering av trädgårdarna.
2017 Renovering av tvättstugor.
2018 Ombyggnad av värmecentral, undercentraler och ventilbyte. Kollektivt bredband via Banhof installerades.
2019: Renovering av lokal för gym.

Kommande renoveringar:
Renovering av trapphus samt nytt nyckel- och taggsystem.
Nya cykelparkeringar och cykelställ
Belysningen i gemensamma utrymmen ska ses över och bytas till LED.
Dessa åtgärder planeras att finansieras med egna befintliga medel.

Parkering

Föreningen erbjuder 57 parkeringsplatser som kan hyras för 210 kr/mån. För närvarande finns det inga lediga platser. Separat kösystem tillämpas. För mer info styrelsen.ringsted@gmail.com.
Boendeparkering finns i området.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. För mer information besök: www.comhem.se
Föreningen har tecknat ett gemensamt bredbandsavtal via Bahnhof. Ingår i avgiften. Hastighet: 250/100 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Välskötta gårdsmiljöer med planteringar och trädgårdsområden. På gårdarna finns det sittplatser och grillmöjligheter. Lekområden erbjuds för föreningens minstingar.
Föreningen har även ett gym (300kr/år) samt en samlingslokal som kan lånas av medlemmarna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder totalt 13 gemensamma tvättstugor. I varje fastighet finns två tvättstugor (förutom på Mariedalsvägen där det endast finns en). Medlemmarna har endast tillgång till tvättstugorna som finns i det hus där de är bosatta. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare. Torkrum och mangel finns i anslutning till samtliga tvättstugor. Föreningen erbjuder en rymlig gästlokal som är utrustad med pentry, toalett, duschkabin, två bäddsoffor, tre nya sängar, matbord för 10-12 pers, rymlig garderob, extra klappstolar, TV, kaffekokare, mikrovågsugn, kyl/frys, glas och porslin. Kuddar, madrasskydd och täcken är nyinköpta och finns på plats. Sänglinne och handdukar får man själv stå för. Gästlokalen kan hyras för 200 kr/dygn. I föreningen finns det även gym och cykelförråd.

Vinds- och källarförråd tillhör varje bostadsrätt.

Samtliga lägenheter är försedda med säkerhetsdörr.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Parkering

Föreningen erbjuder 57 parkeringsplatser som kan hyras för 210 kr/mån. För närvarande finns det inga lediga platser. Separat kösystem tillämpas. För mer info styrelsen.ringsted@gmail.com.
Boendeparkering finns i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 858 kr

I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bredband. En obligatorisk kostnad tillkommer utöver månadsavgiften om 10 kr/mån avseende bostadsrättstillägget.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3445%
Andel av årsavgiften är
0,3445%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
63
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
56 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1946

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
119
Energideklarationsdatum
2019-06-20

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammarna? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Roskildevägen 27C

Roskildevägen 27C,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14