Ljust boende vid Pildammarna

Pildammarna, Malmö

Roskildevägen 33 A

Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
2 493 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
52,6 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljust boende vid Pildammarna

I ett vackert grönområde med Pildammsparken som granne hittar ni denna välplanerade tvårumslägenhet med öppen planlösning och inglasad balkong.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert grönområde med Pildammsparken som granne hittar ni denna välplanerade tvårumslägenhet med öppen planlösning och inglasad balkong. Väldigt tilltalande månadsavgift i välmående förening!
Med genomgående golv i alla rum får vi en röd tråd som leder oss runt i bostaden. I det rymliga vardagsrummet finns det plats för både matplats och soffgrupp. Njut av att laga mat och överskåda bostaden i den öppna planlösningen och få en härlig glimt av parken i bakgrunden.
På den soliga inglasade balkongen i sydöst kan middagar avnjutas långt in på hösten. Både kök och badrum är smakfullt renoverade och köket ligger med öppen planlösning till vardagsrummet. Här finns även tvättmöjligheter i lägenheten.

Föreningens hus är mycket välskötta och ligger lugnt till, inga trafikerade gator inom varken syn- eller hörhåll. Utanför husets fram- och baksida finns lummiga trädgårdar med grillplatser och vackra skulpturer. I närliggande Pildammsparken erbjuds motionsslingor för promenader eller löpturer samt två utomhusgym.

På mindre än 10 minuter når man de flesta bekvämligheter som kan behövas. Bland annat Triangelns tågstation och köpcentrum med matvarubutiker. Även Malmö City med stadsbiblioteket och Gustav Adolfs torg ligger inom promenadavstånd. Ta cykeln ner till havet för ett dopp!

Välkomna på visning

Interiör

Hall:
Genom säkerhetsdörr möter vi en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i garderober. Stilfull parkett och vita väggar leder oss in i bostaden.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum i vitt som renoverades 2016. Badrummet är utrustat med wc, dusch med vikdörrar i glas, djup kommod och spegel.

Sovrum
Mysigt sovrum med vita väggar och vackert parkettgolv. Fönster med utsikt över föreningens gröna innergård.

Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utgång till inglasad balkong. Rummets planlösning ger plats till både soffa och matsalsmöblemang utan att det känns det minsta trångt. Väggarna är målade och på golvet finner vi parkett.

Kök
Praktiskt och välplanerat kök med bra förvaring och arbetsytor. Snygga högblanka luckor och snyggt grått kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, micro, fläkt, integrerad tvättmaskin, kyl/frys i fullhöjd samt kockens bästa vän diskmaskinen. Fantastisk förvaring i den platsbyggda garderoben.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i sydöst

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 493 kr

Grundavgift: 2493 kr.
Obligatoriska tillägg: 78 kr Kabel- TV tills vidare.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,76948%
Andel av årsavgiften är
0,76202%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
96
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52,6 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1947

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svenstorp 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
119
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Svenstorp 3 består av fyra hus som byggdes 1947 och är belägna mellan Mariedalsvägen, Ribevägen och Roskildevägen, precis bredvid Pildammsparken i Malmö. Föreningen består av 119 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 bostadsrättslokal samt 4 lokaler. Föreningen ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt vars avtal/avgäld omförhandlas år 2020-10-31.

Delat ägande accepteras under förutsättning att den boende i bostaden äger 50% av bostaden. Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.svenstorp3.se

Föreningens ekonomi

Avgifterna kommer att höjas på grund av omförhandling av tomträtten som snart löper ut. Preliminärt fått i uppgift att det rör sig om cirka 160kr/kvadratmeter, men finns inga exakta siffror. Föreningen har inga planer på att höja avgiften på något annat sätt. Ingen årlig ”standard” höjning väntas.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1986 Värmeanläggning, fjärrvärme.
1989 Inglasning balkonger.
1990 Avtvättning av fasad.
1991 Omdragning av elledningar i samtliga lägenheter.
1994 Omdragning av elledningar i allmänna utrymmen.
2000 Byte av vattenledningar/vattenrör.
2004 Omläggning av tak.
2005 Byte till treglasfönster, remaljering av golvbrunnar.
2008 Totalrenovering av föreningslokal.
2009-2010 Relining av avloppstammar i kök, målning av taken i trapphusen.
2014 Nytt tak över butik, nya tvättmaskiner och torktumlare, nya treglasfönster i källare.
2014-2015 Uppfräschning av trädgården och nyplanteringar, uppförande av miljöhus.
2015 Skyddsrum, underhåll i enlighet med MSB. Nya porttelefoner i D huset. Nytt miljöhus.
2016 Byte av låscylindrar till entré, källare och vind.
2016 Dräneringsarbete vid delar av Bobergsängen.
2017 Målning/Renovering plåt stuprör/rännor.
2018 Relining av avloppsstammarna.

Föreningen har inga bestämda renoveringar på gång men har diskuterat kring att eventuellt byte av pannrum/värmesystem.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Bredband finns att beställa (valbart) hos Ownit men man kan även beställa genom ComHem. Även betal-tv genom både Ownit och ComHem.

Gårdsplats/innergård

Mysig, lummig innergård med buskage, träd och planteringar som sträcker sig ända bort till Pildammsparken. Här finns en möblerad grillplats som kan utnyttjas av föreningens medlemmar när årstiden tillåter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finner du cykelförråd, tvättstuga samt festlokal som rymmer upp till 50 personer. Festlokalen finns att hyra till en kostnad av ca 250 kr på Roskildevägen 31B. Lokalen är utrustad med mindre kök och toalett. Föreningen erbjuder även att hobbyrum som kan användas om man är i behov av utrymme för exempelvis lagning av cykel eller snickeri.

Övrigt

Till samtliga lägenheter hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammarna? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Roskildevägen 33 A

Roskildevägen 33 A,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  Adress
  Kronborgsvägen 12A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 057 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 1C
  Utgångspris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 732 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roskildevägen 29D
  Pris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 375 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!