Minutiöst renoverad trea med två balkonger i sydväst

Pildammsparken, Malmö

Roskildevägen 15B

Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
5 736 kr
Antal rum
3
Boarea
90 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Minutiöst renoverad trea med två balkonger i sydväst

Välkomna till denna exklusiva bostad som genomgått en totalrenovering 2018-2019. Ett modernt boende med samtliga bekvämligheter som efterfrågas.

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till en fulländad bostad. Roskildevägen 15B - Bjurfors
Välkomna till en fulländad bostad
Stort vardagsrum. Roskildevägen 15B - Bjurfors
Stort vardagsrum
En av två balkonger. Roskildevägen 15B - Bjurfors
En av två balkonger
Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Roskildevägen 15B - Bjurfors
Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Hänförande badrum. Roskildevägen 15B - Bjurfors
Hänförande badrum
. Roskildevägen 15B - Bjurfors

Fokus på varje detalj

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På våning tre med hiss finns nu chansen att förvärva en underbar, genomgående trea. Här har planlösningen ändrats med noga planering av innovativ karaktär. Några av bostadens attribut är två balkonger med bästa solläge, stort badrum med både dusch, badkar och tvättmaskin samt stort ljust kök med sammanhängande känsla mot vardagsrummet. Från golv till tak har varsamma händer optimerat bostaden som nu uppnått sin absolut bästa skepnad.

Här bor ni granne med Pildammarna som ni ser från bostadens båda balkonger. Ni har även nära till stadens pulserande kärna, tågstationen Triangeln samt salta stänk på Ribersborgsstranden.
Föreningen är stabil med god ekonomi och har en fin innergård med vackra planteringar och möjlighet till grillkvällar.

Interiör

Varmt välkomna via trappor eller hiss till denna unika och välrenoverade bostad om hela 90 kvadratmeter.

Direkt när ni kliver in i hallen slås ni av den generösa takhöjden och känslan av en nyrenoverad bostad. Här finns plats för avhängning och hallmöblemang. Här ligger snygg beige klinker på golvet och väggarna är släta och målade i vitt och en dovt blågrön ton.

Från hallen nås bostadens makalösa badrum. Här erbjuds ett stort och lyxigt badrum tack vare den omgjorda planlösningen. Väggarna är helkaklade i beige med en mörkare bård och golvet är av likadant klinker som i hallen. I badrummet finner ni en rymlig dusch med skjutdörr, ett vackert design-badkar, handfat med stor kommod, WC, handdukstork och tvättmaskin. Dessutom kommer dagsljuset in genom ett stort fönster och i golvet finns skön, vattenburen golvvärme.

På andra sidan hallen finner ni bostadens större sovrum. Här är lyxen fulländad med toalett en-suite (halvkaklat), platsbyggd klädförvaring samt egen balkong. Här ryms även stor dubbelsäng och kompletterande sovrumsmöbler. Golvet är klätt av enstavsparkett av mattlackad ek och väggarna är släta, målade i vitt.

Vidare in finner ni köket från Kvik, som även det andas kvalitet och design. Det erbjuds gott om förvaring i under- och överskåp med vita luckor samt bra arbetsytor på den snygga svarta bänkskivan. Stänkskyddet är av matt beige mosaik. Den maskinella utrustningen består av: Ugn, kombinerad kyl/frys, fläkt samt integrerad diskmaskin, samtliga från kvalitativa Bosch.
I köket ryms med råge det stora matbordet, för många nära och kära. Rummet badar i ljus från det magnifika, stora fönsterpartiet.
Golvet är klätt av enstavsparkett av mattlackad ek och väggarna är släta, målade i vitt samt en dovt blågrön ton.

I halvöppen planlösning med köket finner ni bostadens vardagsrum. Även här erbjuds stora, lättmöblerade ytor. Rummet får extra charm från burspråket som är så karaktäristiskt för husen längs med Roskildevägen. Golvet är klätt av enstavsparkett av mattlackad ek och väggarna är släta, målade i vitt.

Från vardagsrummet nås bostadens andra balkong. Båda balkongerna vetter åt sydväst och ni har Pildammsparkens mäktiga trädkronor att blicka ut över.

Till sist presenterar vi det andra sovrummet. Även detta är ett lättmöblerat rum som rymmer dubbelsäng eller kontorsmöblemang. Här finns även en inbyggd klädkammare för ytterligare förvaring.

Detta är en bostad som måste ses!

Varmt välkomna att boka in er på visning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bellevue
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38
Överlåtelseavgift
1183*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Bellevue omfattar förvaltningen av fastigheten Roskilde 5 med 38 lägenheter. Det finns även 1 bostadsrättslokaler. Fastigheten består av ett hus och har adress Roskildevägen 15 A-C. Fastigheten är upplåten med tomträtt där avgälden omförhandlades 2018. Den nuvarande tomträttsavgälden gäller i 10 år. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Ekonomi:
- I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med ordförande 2020-11-18).
- Föreningens ekonomi är i allt väsentligt god och långsiktigt stabil. Likviditeten är god.

Medlemskap:
- Andrahandsuthyrning tillåts, tillstånd måste ansökas om hos styrelsen.
- I samband med överlåtelse måste köpare bli medlemmar i HSB. En inträdesavgift om 500kr/medlem måste betalas. Denna betalas tillbaka vid utträde från HSB. Varje år betalar man en medlemskapsavgift om 300kr/medlem.
- Föreningen tillåter delat ägande, d.v.s. barn och föräldrar kan köpa lägenheten tillsammans men att endast en part bor i lägenheten. Den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Föreningen har under årens lopp utfört en rad omfattande renoveringar såsom balkongrenovering, byte av tappvattenstammar, ny el och spolning/filmning av avloppsstammar. Taket har lagts om och i samband med det byttes fönsterblecken ut och tilläggsmålning utfördes. Föreningen har även utrustat samtliga lägenheter med säkerhetsdörrar.
1990-talet: Byttes samtliga vattenstammar.
1997: Byttes el-stigare.
1998: Spolades avloppsstammarna.
2003: Renoverades hissarna.
2009: Renoverades tak.
2010: Installerades nya termostater på elementen.
2014: Renoverades tvättstugan.
2017: Fogades fasaden om och samtliga fönster byttes.
2019: Ny energideklaration utfördes. Obligatorisk ventilationskontroll besiktning.

Kommande renoveringar:
Föreningen har röstat igenom att gå över till bergvärme, projektet räknas vara klart till årsskiftet (kontrollerat med ordförande 2020-07-20).
Relining planeras till kommande vår.

Parkering

Det finns inga garage- eller parkeringsplatser som kan hyras. Men på gatan utanför finns gott om parkeringsmöjligheter där boendeparkering råder (15kr/dygn).

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband tecknas med valfri leverantör. Kostnad och hastighet varierar beroende på vilket avtal som tecknas.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mycket välskött gård som är lummig och uppväxt med flera planteringar. Till medlemmarnas förfogan finns sittgrupper och grillmöjlighet. Det hålls sommarfest i föreningens vackra trädgård där medlemmar och anhöriga har trevligt tillsammans.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga är placerad i källaren och utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. I föreningen finns cykelrum och pingisrum.

Övrigt

Köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant i föreningen.
Besök gärna föreningens informativa hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/bellevue för mer information.

Månadsavgift

Avgift
5 736 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,94108%
Andel av årsavgiften är
2,94108%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
90 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-08-12

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammsparken? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Roskildevägen 15B

Roskildevägen 15B,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14