Bo högst upp i Roskildevägens första hus!

Pildammsparken, Malmö

Roskildevägen 7B

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
5 036 kr
Antal rum
4
Boarea
106,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Bo högst upp i Roskildevägens första hus!

Högst upp i välkända bostadsrättsföreningen Ingrid stoltserar denna 60-talspärla med sina 106,5 m².

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i välkända bostadsrättsföreningen Ingrid stoltserar denna 60-talspärla med sina 106,5 m². Här bor man i det första och mest centrala huset på Roskildevägen och lägenhetens fyra rum och kök passar väl in i att kallas för en oslipad diamant. Som boende i Brf Ingrid som funnits med enda sedan 1964 har man det bra, här erbjuds medlemmarna tillgång till garageplats för en billig peng. När gästerna väntas finns en gästlägenhet att boka och även en vacker innergård att använda.

På våningsplan 6/6 (med hiss) bor man med vyer mot Pildammsparken och mot den gamla fotbollsplanen och med sina fönster åt sydväst och nordost har man ljusinsläpp större delen av dagen och kvällen. Balkongen vetter mot föreningens innergård, sydvästläget tillsammans med utsikten mot Pildammsparken talar sitt egna språk. Balkongen nås både från sovrum och från matsal.

Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum, ett ordentligt tilltaget vardagsrum med fransk balkong samt matsal som sammanlänkas av dubbeldörrar. Här inges en härlig atmosfär och rymd. I lägenheten har tiden nästan stått still, mycket av den ursprungliga inredningen finns kvar vilket skapar charm och samtidigt potential. Originalgolven finns kvar i de tre största rummen. Dörrarna är också klassiska 60-talare och även köket har sin inredning kvar. En bonus är att köket är extra rymligt, det är alltid trevligt att duka upp i större sällskap i självaste köket.

Här finns både badrum och gäst-wc, båda i behov av renovering, men det är alltid uppskattat med två våtutrymmen. På Roskildevägen 7B är det endast fantasin som sätter gränser, skulle man önska ytterligare ett sovrum är matsalen ett givet alternativ då det tidigare har varit en öppning mellan hall och detta rum.

Boendet för er som vill bo centralt men samtidigt på lugn adress, där du når shopping några kvarter bort och samtidigt är granne med underbara promenader i parken. Även perfekt bostad för er som pendlar, Triangelns citytunnelstation nås strax österut.

Välkomna på visning, till en lägenhet på förstklassig adress i välrenommerad förening!

Fakta

Uteplats/balkong

Tillhörande lägenheten finns en sydvästvänd balkong.

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett vindsförråd och ett matförråd i källaren.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 036 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstilläggsförsäkring

Ekonomi

Andel i föreningen
1,31014799370414%
Andel av årsavgiften är
1,311%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
75
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
106,5 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1964

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ingrid
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
92
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ingrid består av 92 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler (2 hyreslokaler och 2 föreningslokaler). Föreningen fördelar sig över två bostadshus vars adresser är Roskildevägen 7 och 9. Föreningen bildades 1964, samma år som byggnaderna uppfördes. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Örehus Fastighetsförvaltning. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande avtal gäller t o m 2023-12-31.

Ekonomi:
För närvarande finns det inte några beslutade avgiftshöjningar. Troligtvis kommer föreningen i framtiden att behöva höja månadsavgifterna med ett par procent med anledning av de planerade renoveringarna och den kommande omförhandlingen av tomträttsavgälden. Inga beslut är tagna i dagsläget (kontrollerat 2020-04-08).

Medlemskap:
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn. Den som bor i lägenheten ska äga störst andel av bostadsrätten.
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

El:
För närvarande pågår diskussioner och utredning gällande eventuellt införande av ett gemensamt elavtal i föreningen. Ett förfrågningsunderlag kommer skickas ut till medlemmarna under sommaren.

Energideklaration:
Inom kort kommer en ny energideklaration för byggnaden att upprättas då den tidigare energideklarationen inte längre är aktuell.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfingrid.com

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2000 Balkongdörrar och trappuppgångar.
2005 Balkonger, balkongräcken och tätskikt på garagetaket.
2008 Tvättstuga.
2010 Postboxar trapphus.
2012 Porttelefonsystem med videokamera och byte av radiatorer.
2014 Totalrenovering av innergård och byggnation av nytt miljöhus.
2015 OVK-besiktning.
2016 Utemiljö.
2017 Underhållsspolning samt filmning av avloppsstammarna.
2018 Nya entrédörrar i rostfritt stål, nya fläktar i garagen och på taken samt installation av grundvattenvärme.
2019 Skador på staket har lagats och räcken i trappnedgångar till källaren har målats.

Kommande renoveringar (kontrollerat 2020-04-08):
- Relining av avloppsstammar och byte av vattenstammar. Preliminär start under mitten av 2020. Renoveringen beräknas sträcka sig över ca 2 år. Renoveringen kommer delvis att bekostas med egna medel.
Inga beslut är fattade i dag.
- Inom en fem- till tioårsperiod planerar föreningen att renovera/byta ut fönster, tak och fasader. Inga definitiva beslut är fattade.
- Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

Föreningen erbjuder två garage med totalt 89 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 220 kr/mån. Det finns även 5 parkeringsplatser som kan hyras för 120 kr/mån och 2 MC-platser. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det ingen kö (kontrollerat 2020-04-08). Kostnaderna för garage och parkering höjs med 10 kr/år.

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Möjlighet finns att teckna digital-TV, bredband och telefoni genom ComHem.

Föreningen erbjuder flera alternativ till bredbandsanslutning:
- I varje lägenhet finns en anslutning till Fiber-LAN. Leverantör är Ownit. Hastighet: 100/10 Mbit/s. Kostnaden uppgår för närvarande till 135 kr/mån. För mer information om villkor och beställning besök Ownits hemsida: www.ownit.se
- Flera leverantörer erbjuder bredband via telefonnätet, s k xDSL-teknik. Bland leverantörer kan nämnas Telia, Bredbandsbolaget, Glocalnet, Universal Telecom, Tele2, Bahnhof m fl.
- ComHem erbjuder bredband via Kabel-TV-nätet. För villkor och beställning, besök: www.comhem.se

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en välskött innergård med utemöbler, grillmöjlighet, planteringar och gröna ytor. På gården finns även cykelställ.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder två gemensamma tvättstugor med tillhörande tork- och mangelrum som är belägna i källarplan i respektive hus. Tvättstugorna är utrustade med vardera tre tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. I källaren finns hobbyrum, cykelställ och matt-tvättsrum.

En gemensam gästlägenhet finns att hyra för en kostnad om 300 kr/dygn.

Föreningen tillhandahåller även miljörum.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammsparken? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Roskildevägen 7B

Roskildevägen 7B,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67