Hoppa till innehåll
Matsalen, det första av våningens tre salonger i fil. Munkgatan 1 - Bjurfors

Jugendprakt i city

Rådmansvången, Malmö

Munkgatan 1

Utgångspris:
8 750 000 kr
Avgift:
7 683 kr
Antal rum:
5
Boarea:
191 kvm
Byggår:
1913
Våningsplan:
5 av 6
Hiss:
Ja

Jugendprakt i city

Bjurfors Beyond presenterar en äkta paradvåning med hiss och balkong - översållad av vackra originaldetaljer och tidsenlig interiör.

Beskrivning

Höga bröstpaneler, franska fotlister, pilastrar, takrosetter, fiskbensparkett och platsbyggda snickerier. Jugendstilen visar onekligen upp sig från sin bästa sida i våningen som lika gärna skulle kunna höra hemma på en Parisisk boulevard. Istället för ”le métropolitain”, väntar citytunneln runt hörnet som tar er både till andra sidan stan och Köpenhamn på få minuter.

Våningen sträcker ut sig över hörnan på våning fem av sex i den korallrosa fastigheten. Det höga läget i kombination med fönster åt tre väderstreck ger ett genomgående rikt flöde av ljus till bostaden. Bostaden disponerar totalt fem rum som är elegant sammanlänkade i varandra med biblioteket i centrum vid gavelspetsen. Köket med utgång till balkong är placerat mot den grönskande och lugna innergården.

Det som framförallt kännetecknar denna våning är den bevarade karaktären. Sällan uppvisas en så lyckad förening mellan ursprungliga och tidsenliga detaljer som denna. Byggårets attribut har vårdats ömt och nytillkomna material har noggrant valts ut för att harmonisera med tidsandan. Ett praktexempel på detta är kök och serveringsgång med sina platsbyggda snickerier och gedigna stengolv. Något som också är utmärkande, som inte kan tas för givet i en bostad från denna tid, är den generöst tilltagna förvaringen som finns i flera rum. Som grädde på moset tillkommer hiss i fastigheten och en stabil, välskött förening.

Kvarteret har massor att erbjuda. Stora mängder kultur, konst och matupplevelser finns runt hörnet, liksom både små och stora butiker. Detta till trots, är det tyst och stilla uppe i lägenheten och parkens grönska är lätt att nå.

Interiör

Livet på Triangeln
Hungriga frukostmagar kurrar utanför Malmös mest hyllade bageri, Leve. Gourmetboulevardens butiker är ett lika unikt som charmerande inslag i Malmö med sina eleganta fasader. På Triangelns köpcenter rullas jalusier upp medan mindre butiker ställer dörrarna på glänt. Från kaféerna sprids en väldoft av nymalda kaffebönor medan pendlare skyndar ner mot tågspåren under jord. Det är livfullt och hög puls precis som det ska vara en morgon vid Triangeln.

Ett stenkast från citytunneln, intill Magistratsparkens grönskande skrud ligger Munkgatan. Det korallrosa huset bär tydliga influenser från både jugend och nybarock, men är något mer nertonat i sina utsmyckningar. Bakom ritningarna stod arkitekten August Stoltz, som har formgett många fastigheter i Malmö under denna tid. Att det är sparsamt med dekorationer kan man inte påstå om våningen fem trappor upp. Här är det pompa och ståt för hela slanten med vackra bevarade detaljer från golv till tak, som hör tiden till. Lika vackert är trapphuset, där ni kan välja att ta trapporna eller hissen för att anlända till våning fem.

Hall
En säkerhetsdörr öppnar upp till den ståtliga, tidstypiska hallen med fiskbensmönstrad ekparkett, vita släta väggar, franska fotlister och väl tilltagen takhöjd. Ytterplagg och skor förvaras med stil i originalgarderoben och den platsbyggda förvaringsmöbeln som finns här.

Badrum 1
Från hallen nås det största av hemmets två badrum som är tidsenligt inrett med tvättställskommod med dubbla handfat, wc, inmurat badkar, tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är klädda med klassiskt vitt kakel medan golv, badkarsfront och handfat är av grå sten. Gott om ljus kommer från ett stort fönsterparti med frostat glas och infällda spotlights i taket.

Matsal
Från hallen nås matsalen som är den första av tre salonger i fil mot Munkgatan i söder. På golvet sträcker fiskbensparketten ut sig, för att fortsätta vidare in i de andra sällskapsrummen. Blickfånget i rummet är det vackra burspråket som ger ett makalöst ljusflöde från tre håll. Väggar, tak och snickerier är vitmålade. Taket pryds av dekorativa listverk och rosetter som fulländar den pampiga atmosfären. Här infrias drömmen om ett riktigt långbord som kan rymma hela släkten.

Sällskapsrum
Tidstypiska skjutdörrar leder vidare in till sällskapsrummet som kanske är bostadens allra mest storslagna. Volymen är påtaglig med en imponerande yta om cirka 37 kvadratmeter. Lika hänförande är ljusinsläppet som strömmar in från två höga fönsterpartier och de intilliggande salongerna. Väggar och tak är utsmyckade med vackra stuckaturer i form av pilastrar och kapitäler. Dörrar och fönster ramas in av profilerade omfattningar och bröstpanel klär delar av väggarna. På golvet sträcker åter fiskbensparketten ut sig. En spegeldörr med glasad överdel vetter ut mot serveringsgången.

Bibliotek
Biblioteket är placerat på gaveln med tre fönster som ger ett rikt ljusinsläpp från två väderstreck och fin utsikt över kvarteret. Även här pryds taket av takrosetter och listverk och fiskbensparketten möter franska fotlister. Som en inramning av fönstret i vinkel, stoltserar vackra platsbyggda snickerier med bokhylla och underskåp för böcker och media. Ett rum som är trivsamt både för sträckläsning och filmtittande.

Master bedroom/Sovrum 1
En spegeldörr från biblioteket leder vidare in till det första sovrummet som har ett vackert burspråk, fiskbensparkett och franska fotlister. Väggarna är klädda med en harmoniskt mönstrad tapet från Cole & Son. I rummet finns en platsbyggd hörngarderob som utöver klädförvaring, är utrustad med en vinkyl.

Sovrum 2
Det andra sovrummet är placerat intill Master bedroom och har mörkt laserat trägolv och lindblomsgröna väggar. I rummet finns också en garderob med tre skjutdörrar.

Serveringsgång
En ståtlig serveringsgång förbinder köket med sällskapsrummet och har platsbyggd inredning från Tibrokök med gott om förvaringsplats, städskåp och frys. Inredningen följer samma stil som kökets med överfalsade vita massiva träluckor. På golvet ligger ett mönstrat viktorianskt stengolv.

Kök och balkong
Köket är placerat mot föreningens välskötta, grönskande innergård i norr. Liksom i serveringsgången går kökets inredning i tidstrogen anda med överfalsade massiva träluckor i vitt och är ritat och platsbyggt av Tibrokök. Bänkskivan är av gedigen svart granit och väggen ovanför arbetsytorna är klädd med vit pärlspont. På golvet återkommer det vackert mönstrade viktorianska klinkergolvet. Maskinerna är av hög kvalitet och nästan osynligt integrerade i inredningen. Familjen slår sig ner gärna ner här för vardagens måltider.

Dubbla dörrar leder ut till balkongen där sommarens måltider för två gärna avnjuts. Är ni fler tar ni kökstrappan raka vägen ner till gården och sätter er till bords vid någon av gårdens uteplatser.

Badrum 2
Från serveringsgången nås bostadens andra badrum som har vita, helkaklade väggar och fondvägg i grön mosaik. På golvet ligger ett grått klinkergolv. En glasbetongvägg avskiljer duschen från resten av badrummet. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp med inbyggd belysning, badrumsskåp och dusch. I taket finns infällda spotlights.

Ansvarig mäklare

Film

Film

Bilder

 • Matsalen, det första av våningens tre salonger i fil
 • Våningen är översållad av vackra detaljer från förr, som har vårdats ömt
 • Sällskapsrum med imponerande ytor och dekorationer
 • Fiskbensparketten breder ut sig i alla salonger liksom de tidstypiska snickerierna
 • Platsbyggda bokhyllor och skåp i biblioteket som är placerat på fastighetens gavel
 • Fridfullt sovrum med vacker tapet från Cole & Son och platsbyggd förvaring
 • Burspråk med cityutsikt
 • Våningen är ett praktexempel på varsam och tidsenlig interiör
 • En vinkyl döljer sig i garderoben i sovrummet
 • Serveringsgång med matchande, platsbyggd interiör som köket
 • Tidsenligt med överfalsade luckor, pärlspont och granit
 • Viktoriansk klinkers i kök och serveringsgång
 • Gott om utrymme för både tillagning och förvaring
 • Charmig balkong för två att njuta av
 • Storslaget och vackert redan i entrén
 • Sällskapsrummen tillåter en lång gästlista
 • Jugendinfluenserna är många
 • Tre sagolika rum i fil
 • Fridfullt för kvällsbadet
 • Dusch bakom glasbetongvägg i andra badrummet
 • Njut av härliga sommarkvällar på föreningens mysiga innergård
 • Här bor du granne med Triangelns köpcenter
 • Citytunneln vid Triangeln erbjuder utmärkta pendlingsmöjligheter
 • Tvärs över gatan ligger ljuvliga Pildammsparken
 • Den kulturintresserade har inte långt till Malmö Opera
 • På kort promenadavstånd nås Davidshallstorg och dess välbesökta uteserveringar

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Munken 5

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Munken i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1666*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Munken förvaltar fastigheterna Munken 4 och 5 som bebyggdes med två flerbostadshus 1913. Föreningen består av 33 bostadsrättslägenheter och 7 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1979 och fastigheten övertogs 1985. Föreningens adresser är Munkgatan 1, Klostergatan 2 samt Rådmansgatan 5 och 7. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal började gälla fr.o.m. 2020-01-01 och löper t.o.m. 2029-12-31.

Ekonomi:
Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 3% fr.o.m. 2021-07-01 (kontrollerat 2021-05-21).

Gemensam el:
Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för hushållsel. Individuell avläsning tillämpas. Föreningen står för elnätsavgiften.

Medlemskap:
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
- Föreningen godkänner inte juridisk person.
- Delat ägande mellan förälder/barn accepteras. Föreningen vill att den som ska bo i lägenheten äger mer än hälften av lägenheten.
- I samband med överlåtelse vill föreningen genomföra tillsyn av lägenheten. (Tillsynen ska utföras när lägenheten är tom på möbler.)

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. l föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Under 80-talet byttes vatten- och avloppstammar, fönster och el. I samband med detta renoverades även fasad och trapphus.
2004 Taket renoverades.
2005 Nya balkonger byggdes.
2006 Hiss renoverades.
2010 Fasad och fönster målades delvis om.
2011 Tvättmaskiner i stora tvättstugan byttes.
2012 Taket lades om.
2014 Fönster byttes som bullerdämpande åtgärd. Lokal mot Rådmansgatan renoverades. Imkanaler rensades och OVK-besiktning utfördes. Utöver detta utfördes översyn av belysning (både i lokalnedgångar och på gården).
2017 Fasaden tvättades.
2020 Gemensam el infördes (varje medlem betalar för sin elförbrukning och föreningen står för elnätsavgiften).
2020 Delar av fasaden på innergården fogades om.
2020 Utrustning i värmecentral inklusive värmeväxlare byttes ut.
2020 Nytt porttelefonisystem installerades.

Pågående renoveringar:
2021 Byggnation av ytterligare en lägenhet. Detta kommer att tillföra kapital till föreningen samt ökad intäkt från månadsavgift.

Kommande renoveringar:
2021 Målning av trapphus och byte av belysning.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer info se: www.malmo.se/boendeparkering

Möjlighet till parkering finns i Triangelgaraget som förvaltas av P-Malmö. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 1 370 kr/mån. I dagsläget finns det en ledig plats (kontrollerat 2021-05-21).

TV/bredband

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.
Internet: Föreningen är ansluten till bredband via Bahnhof. Hastighet: 1000/1000 Mbit.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en sluten innergård med härlig gårdsgrönska, sittplatser och grill.

Gemensamma utrymmen

- Föreningen erbjuder två gemensamma tvättstugor som nås via innergården och ligger i bottenplan. Den ena tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Den andra tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.
- I föreningen finns en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad om 100 kr/dygn.
- Föreningen har även ett barnvagnsrum/cykelförråd.

Övrigt

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Uteplats/balkong

Bostaden erbjuder en mysig gårdsbalkong i norr som nås via köket.

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd om ca 12 kvm.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 683 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsel (individuell avläsning tillämpas och debitering sker månadsvis efter förbrukning).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,82526%
Andel av årsavgiften är
3,82526%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 750 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
5
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
191 kvm*

*Areauppgifter enligt uppmätning (mätbevis finns). Enligt föreningens register är bostaden 174 kvm.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1913

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-12-13

Länkar

Om Rådmansvången

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Rådmansvången? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Munkgatan 1

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND